Konečně jedna restaurace, kde si nebudu muset dávat na židli igelitku, abych si nezničil kalhoty a kde si budu moct sníst v klidu jídlo a poklábosit s přáteli aniž bych musel snášet šikanu od nevychovaných rodičů a jejich roztomilých diblíků, běhajících s prsty v nose a umatlanou pusou po celé restauraci a zírající na lidi, jako by tohoto tvora viděli poprvé v životě. Konečně restaurace, kde se nepřilepím ke stolu a neuklouznu po poslintané podlaze. Představa, že někdo přebaloval podělané dítě na stole, kam mi naservírují večeři, je možná lákavá pro jejich matku, která má mozek zatemněný tvarem a barvou dětské stolice, ale mně se rozhodně nelíbí. Jestli chtějí jít s dětmi někam, kde se mohou vydovádět, rozhodně to místo není standardní restaurace. A pokud chce mít někdo restauraci, kde si budou hrát všude děti, tak prosím, bezva tip na začátek podnikání, já tam rozhodně nebudu chodit někomu překážet nebo ničit věci do dětského koutku. Ale totéž očekávám od rodičů, totiž že mi dají jejich děti pokoj, když si chci užít v klidu večeři s přáteli.
Někdy mi přijde, ze rodiče dětem dovolí v restsuraci více než je zdrávo. Děti by neměli pobíhat po restauraci, křičet a stát na židli či klečet. Mělo by se naučit sedět jako kazdý ostatní. Už jsem se s tím setkala nejen u nás, ale i ve světě. Prostě trochu společenského chování neuškodí nikomu. Kdyz to dokázali děti dříve tak proč ne teď.
Naprosto souhlasím 🙂))))))))))).
Problém není v dětech, ale v rodičích. Do restaurace, která není přizpůsobena dětem jdu až tehdy, kdy je moje dítě připravené do takové restaurace chodit. Ať už po stránce vývoje, nebo výchovy. Malé dítě v kočárku taky nevezmete do divadla na dvouhodinové představení. A upřímně vůbec nechápu, proč se nad tím někdo pozastavuje. Když byl syn malý, vzali jsme ho na dovolené na prohlídku zámku. Chtěli jsme ten zámek prostě vidět. V polovině nás musel průvodce pustit ven, protože syn rušil ostatní. Už bych nic podobného neudělala. Je to prostě vůči ostatním neohleduplné.
Jj, taky jsem šla s ročním synem kdysi na zámek 😀😅🙈 od té doby...je to 19 let...nikdy😀 paní průvodkyně měla vadu řeči a vždy na konci věty jakoby hýkla...což se synovi strašně líbilo....a od treti místnosti to po ní dělal...strašná ostuda 😅 a taky mi bylo líto těch lidí co tam byli s námi, protože je to prostě rusilo....sama to nesnáším, malým dětem je fuk kde jsou, tak zámky a hospody holt musí počkat..👍
Ten majitel asi v životě neviděl malé dítě. U předškolních dětí je zcela normální, že kvůli maličkosti začnou brečet a jsou k neutišení, pokud jsou dvě, že se kvůli hlouposti poškorpí a začnou ječet - žádný rodič (pokud nevychovává dětí trestáním na hraně zákona a děti z něj mají hrůzu) zaručit prostě nemůže.
To si děláte srandu? Stačí zvednout obočí, když chtějí řvát pro nic. A měl by být klid. Aspoň tak to bylo za nás. Je to tím, že nemají respekt vůbec před ničím. Škoda rány, která vedle padne. Takoví spratci nemají v uzavřeném prostoru s ostatními lidmi co dělat. Mají herničky a dětská hřiště.
Mám tři, dnes už dávno dospělé syny. Dokud neuměli všichni tři jíst příborem, nikdy jsme s nimi do restaurace nešli. Bylo to i pro ně velmi motivační. - A kdyby se stalo, že by nechtěli sedět u stolu a slušně čekat na jídlo, z podniku bychom ihned odešli. Tak jsme s manželem nastavili pravidla. - Naše děti byly v restauracích vždy ukázněné a vydržely si s námi u stolu povídat celou hodinu nebo i déle, dokud jsme tam seděli. Za mě tedy jde hlavně o rodiče. Děti mají své zvláštnosti a ano, mají na ně nárok. Ale i jejich svoboda končí tam, kde začíná svoboda jiných. - To samé třeba v supermarketu. Žádného z mých synů nikdy nenapadlo tam lítat nebo ječet. Ihned bych s ním odtud odešla. Po nabitém pracovním dni mi křik dětí zní, jako by mi někdo tloukl hřebík do hlavy. Rodiče ovšem i takto neukázněné děti klidně nechají. Co je jim do ostatních lidí, že?!
U nas v mensim meste deti v obchodech nevidim,ale kdyz jsou vanoce,nebo jine delsi volno,tak prijedou k rodicum a to hned poznate.Decka litaji,rvou a tata se s nim jeste honí po obchode a nahlas vykrikuje.Kdyz jsem napomenula,tak nademnou kroutil hlavou.Pry v Praze je to tolerovano.Jasne a my jsme burani...
Můj kamarád už řadu let jezdí na exotickou dovoulenou do hotelu, který je snad od 18 +. Je prý o to maximální zájem. A stejně tak v tom letovisku mají hotely vysloveně pro rodiče s malými dětmi, kde také bývá plno. a tak to má být. Když budu chtít jet s malými dětmi, tak pojedu tam , kde si budou moct hrát se svými vrstevníky a když budu chtít si s manželkou odpočinout, tak jedu tam , kde už v 7 ráno nebudou lítat a řvát na hotelové chodbě.
Nejsem ani pro ani proti. Mam nejeden postreh.
Predmetne bistro, ktere nevim, kde se nachazi, dava konkurencni vyhodu podnikum ve sve blizkosti.
Predmetne bistro ma pravdepodobne nahustene stoly (za ucelem usazeni vice konzumentu) tak, ze v zasade kocarek nelze bezproblemove umistit tak, aby nezavazel obsluze stejne jako nahodile odbehnute dite mladsi tri let.
Predmetne bistro pravdepodobne ucelove nema na damskem WC prebalovaci pult a vadi mu, kdyz rodice nouzove pro sve batole ci mimco pouziji misto, kde sami sedi.
Osobne jsem zazila nejen male deti, ale i ty vetsi a pubertaky i dospelaky se chovat neurvale, hlucne a nepristojne na mnoha verejnych mistech vcetne hromadne dopravy, v restauracich i hotelech.
Ono by to chtelo trosku sebereflexe - jinak na nejake tramvaji ci BUSe verejne dopravy bude za chvili cedulka, ze spoj je urceny jen pro dospele nebo pro deti ci zvirata, protoze ridic na nelaskave pasazery nema nervy.
Máte pravdu, že i dospělí se často chovají neurvale a nepřístojně. Ale s nimi si obsluha snadno poradí. Vykáže je, nebo zavolá policii. Ale zkuste zavolat policii na tříletého caparta. V okolí je spousta jiných podniků. Když se to někomu nelíbí, může navštívit jiný podnik, kde jsou k dětem vstřícnější.
Já mám asi takový názor, že vychované děti plně vyhovují požadavku majitele restaurace. Matka musí počítat s tím, že není doma a dítě nevydrží sedět v klidu dlouho - je to dítě, tudíž se tam nebude zdržovat nezbytně dlouho. Co se týče
kočárků - vozí se i 4 kočárky, což způsobuje, že nemůžete ani vystoupit. V MHD při nevychovaných dětech je řev, ale maminka hlavně telefonuje. Kdyby lidi byli tolerantní , stačí jenom komunikace. Za dalších 10 minut jede další spoj.
Plně vychované děti v dnešní pomatené době???Jste se asi zbláznila,ne??!!
Já na tom jejich vyjádření neschledávám nic závažného Taky nemám ráda když si jdu někde sednout a v klidu s přítelkyní poklábosit aby mi do toho vřískaly děti nebo mi lozily kolem stolu .Sama jsem vychovala dva kluky a když už jsme byly snimi v restauraci tak prostě seděli u stolu a já jim nedovolila někde běhat. Jinak jsem s tím starším chodila více méně když bylo hezky si sednout rači ven na venkovní zahrátku než byt ve vnitřku a taky neměla jsem čas vysedávat po kavárnách protože jsem šla brzo po narození z pět do práce. A když se narodil ten mladší tak to už jsem toho času na nějaké klábosení měla fakt málo. Rodina a synové a ještě pořádně velký pes mě dostatečně vytěžovaly . Rači jsem si počkala na jaro a chodila ven na zahrátku . Opravdu záleží jak si ty děti vychováte protože když jim vše dovolíte tak je pak malér na světě. Takže když to ten majitel takto napsal tak k tomu měl určitě důvod a lidi by to měli respektovat je to přece jeho podnik .
Co to je za kecy, že nechtějí nevychované děti, tedy vlastně nevychované arogantní rodiče? Když se chovají normálně , tak není problém. Ale pustit si tam skupinu méně vychovaných nebo nevychovávaných dětiček bez normálních sociálních návyků je sebevražda. Ovšem pro české novináře sousto. A špatný je ten, kdo je normální a ne hulvát.