1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 3 roky

Nedávno jsme byli v pivovaru XY na obědě. Odhadem je tam 20stolu a u 4 seděly rodiny s hodně malými dětmi, většinou do 2 let. Nepřeháním, ale ten řev co tam byl, byl tak nepříjemný,že jsme si nedali ani kávu a zákusek,na který jsme se tak těšili a utíkali pryč. Rodiče svoje děti nechali řvát,rozhazovat jídlo do vzdálenosti dvou metrů a bez nějakých ohledů na ostatní jedli. Větší deti kolem pobíhaly, vrazely do hostů i obsluhy. Zážitek ,který asi nechci absolvovat znovu. Nedivím se tedy pražské kavárně. Když jsem měla miminko (menší dítě) a šli jsme do restaurace nebo i do venkovní předzahrádky, když byl jakýkoli problém, vždy jsem se zvedla a šla ho utišit mimo restauraci. Pokud to nešlo ,vystřídali jsme se s mužem. Stačilo by více ohleduplnosti a v mnohých případech i trochu výchovy. Ono to není jen o restauraci, je to ve vlaku, v kině, všude narážím na volnou výchovu,děti smějí vše a vy ostatní trpte jsou to přece DĚTI.

92
Před 3 roky
Anna Jurenova

A běda, když se někdo ozve. Já dostala pár facek, když jsem byla podle mínění otce drzá a nikoho to nepohoršovalo, ani to na mě nenechalo žádné následky. Nedovolila jsem si do někoho strkat, dělat dlouhý, nos, nebo vyplazovat jazyk apod.

Můj manžel s láskou vypráví, že když ve škole zlobil,dostal na výběr. Par facek, nebo poznámku a doma podepsat. Vždy si vybral pár facek a doma ani nepípl. Kdyby něco řekl, dostal by od táty druhou a o futro třetí. Následek to na něm má ten, že na to rád vzpomíná a rodiče cti, i když už dávno nežijí.

43
Před 3 roky

Nikdo nemá nárok na jakoukoliv službu. V žádném městě či žádné ulici nemusí být kino, pekárna, holičství, restaurace, autosalón ani hampejz. Úvaha, že když už někdo otevře restauraci, tak musí mít dětský koutek (nebo cokoliv jiného), je naprosto zcestná. Je to jen na rozhodnutí majitele, jaká pravidla si nastaví.

37
Před 3 roky

Tón pravidel se někomu může zdát příkrý, ale naprosto rozhořčení daného bistra chápu. Přebalovat děti na stolech a sedačkách není hygienické a rozhodně není příjemné lidem u vedlejšího stolu. Pokud dítě pobíhá po place může se lehce zranit jak servírka tak dítě.

Když jim někdo ušpiní látkové čalounění na sedačce tak jim ubyde místo k sezení a servírka co to bude čistit. Jedno léto jsem byla na brigádě v lázeňském hotelu tak jsem se přesvědčila, že problém může být i s třeba se seniory s počínající demencí (pokoj se dával do pořádku asi 3 dny).

Kočárky a nebo i nákupní vozíky můžou být v některých menších podnicích problém. A nejedná se jen o restaurace, ale třeba menší obchody v OC.

Vždy pokud se někdo takto ohradí měli bychom se zamyslet nad tím proč. Opravdu je to co bistro žádá tak strašné? Myslím, že než se začneme rozčilovat měli bychom si představit sebe na místě servírky v takovém bistru.

73
Před 3 roky
Hana Kapustková

Nemluvě o faktu, že spousta maminek, i když je k dispozici přebalovací pult, se nenamáha tu použitou plenu vyhodit na místo k tomu určené. A když si zajdu s, kamarádkou na skleničku, tak určitě nestojím při vstupu na WC o pohled na pos... plenu. Mne by hanba fackovala být na jejich místě. A když si chci s kamarádkou popovídat, rozhodně mi není po chuti ujeceny,nevychovaný spratek litající po kavárně. Vychované děti do restauraci obecne patří, nevychované ne.

51
Před 3 roky

Jéééžiši, to je zase téma. Já bistru dávám vysoký kredit, že se jasně vymezilo a nebálo se vypsat konkrétní pravidla!

Komu se to nelíbí, nemusí tam chodit, je určitě milion jiných gastro podniků, kde chování nevycválaných dětí budou tolerovat. Rodiče by se raději měli zamyslet na obsahem těch pravidel a ne a priori se naštvat a kritizovat. Koneckonců, chování jejich dětí je přece jen a jen vizitkou rodičů!!! A na to nezapomínejme!

92
Před 3 roky
Soňa Šimečková

Přesně. Ta restaurace se přesně vymezila, stanovila pravidla není vhodná pro děti, přesně uvedla za jakých podmínek tam děti mohou.

Nad některými pravidly mi zůstává rozum stát, pak se pravidlům ani se nedivím, pokud na sametové lenošce někdo před ostatními hosty přebaloval dítě.

Dítě bych také nebrala do baru s míchanými drinky.

Určitě existuje, i v dané lokalitě, hodně dalších podniků, kde jsou děti vítány a kde si mohou osvojit správné chování v restauraci či kavárně.

28
Před 3 roky

Mile mě překvapil dosavadní vývoj této debaty malé děti/restaurace. Snad kromě dvou přispěvatelů většina lidí souhlasí s věcně napsanými pravidly, vlastně s normálním chováním ve společnosti.

Sám mám z poslední doby nemilou zkušenost s lomcováním stolem a vřeštěním nespokojeného dítěte. Dopadlo to dobře. Odešel jsem hladový, ale bez placení. Personál si nedovedl sjednat pořádek.

50
Před 3 roky
Miroslav Knot

Oni toho moc nezmůžou,lidi,včetně smradů se chovají jak dobytek. Zfackovat je nemůžete.

25
Před 3 roky

Jako matka dvou dětí říkám: Více takových podniků! Když vidím, co dnes rodiče svým dětem dovolí, tak mám kolikrát nutkání se sama do nich obout. Podnik se nevymezil plošně vůči dětem, jen se vymezil vůči nevychovaným dětem a v podstatě i vůči nevychovaným rodičům. Když jsem chodila se svými dětmi do cukráren a podobných podniků, tak neexistovalo, že by po podniku lítaly, nebo rukama patlaly, co jim bylo naloženo na talíř. A byť jsem sama máma, tak jsem velmi málo tolerantní u dětí, co se válejí po zemi, zbytečně hulákají a dělají nepořádek. Na druhou stranu- oni si dovolí jen to, co jim dovolíme my rodiče. Moje děti rozhodně neměly žádnou sparťanskou výchovu, ale prostě jsou místa, kde si nemůžou dělat, co chtějí.

49
Před 3 roky
Hana Repiská

Nikdy jsem nechodila s žádnými dětmi do McDonalda, protože tam se nenaučí slušnému stolování. Naučit děti, jak se chovat v restauraci či jiných podobných prostorech nelze tak, že je tam vezmu a nechám řádit, jak je napadne, ale od samého počátku je nutno je přiměřeně usměrňovat. A moje děti (pravda, jen holčičky) to od dvou let zvládaly bez nejmenších problémů. Nechápu, proč to najednou je pro mnoho lidí takový problém. Mám dojem, že se z našich životů vytrácí ohleduplnost a slušnost k ostatním.

17
Před 3 roky

Vlastním malé bistro na vesnici, mohu potvrdit, že někdy už je to tak na hraně, co se týče "alternativního" chování některých řidičů a jejich děti, že mám sto chutí říci, tak panstvo končíme, nashledanou a možná někdy zase v příštím životě, až se začnete chovat jinak. Naštěstí máte povahu, že vydržíte skoro vše a zároveň je tu tak krásné prostředí, že i to vás drží při životě.

40
Před 3 roky
Tomáš Velendorf

To není řešení "vydržet skoro vše".

26
Před 3 roky

ono az se dite priplete pod nohy cisnikovi s horkou polevkou , co pak na to rekne rodic ? Kdyz je dite civilizovane a posedi aspon pul hodinky , kdy jde ho zabavit i jinak neni problem , ale nekteri rodice nezvladaji sve deti , tak at jdou radeji tam kde jsou prizpusobeny temto detem , zbytecny problem , jsou i jine restaurace , to jako ostatni hoste musi se prizpusobit jednomu neposednemu diteti ? diskriminace naopak

54
Před 1 rokem
Marta Bittnerová

Diskriminace naopak je v módě 🤪

Před 3 roky

Fakani do restaurace nepatří. Chci se v klidu najíst a užít si večeři a třeba vínko s někým, koho mám rád, a ne být furt ve střehu, že mi nějaký kulový blesk dupe vedle stolu, prodírá se úzkýma mezerama a ječí jak siréna. Nedělá mi problém takovýho spratka dovést zpátky k rodičům a důrazně jim vysvětlit, že nejsou na hřišti. Sice dělají rypáky, ale je klid.

66
Před 3 roky
Karel Wagner

plný souhlas...

26
Před 3 roky

Nemám rád takové ty rádoby moudré kecy, že pravda bude někde uprostřed. Ale v tomto případě to jednoznačně platí. Už jsem viděl hysterky nadávající při prvním vrznutí židle a viděl jsem i spratky doslova terorizující ostatní hosty. Rozhodně bych rozlišoval, zda se jedná o kavárnu kam chodí podnikatelé na obchodní schůzky, nebo hospodu cestou na Karlštejn kde rodiče koupí dětem limču a palačinku. Ale jestli se mám postavit na jednu stranu dal bych majitelům zařízení právo si hosty vybrat. Hostům pak samozřejmě právo si vybrat zařízení :-)

12
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontaktDSA