Jako, fakt mi nepřijde přes čáru, že prostě normálně chtějí, aby se u nich hosté chovali slušně - včetně dětí. Ani nemají nijak přehnané požadavky. Naši mě taky nebrali do restaurací nebo kaváren, dokud jsem nebyla schopná se náležitě chovat a neprudit všechny okolo, to mi přijde tak nějak normální.
Proč by to měla být diskriminace, když byznys model restaurace je založen na tom, že nabízíte klidné posezení bez toho, aby vás překřikovali a obtěžovali neustálým lítáním cizí děti.
Zkušenost vloni v létě. O půl osmé večer do restaurace, kde sedělo asi 30 lidí, vesměs dvojic, přišli dvě matky s pěti dětmi. Věk asi tři až osm let. Děti si ani nesedli a začali běhat po lokále, a byli u toho hodně hlučné. Když je servírka velice slušně napomenula, schytala od obou matek . A to dost vulgárními výrazy. Pak i několik hostů se snažilo děti umravnit. Vulgarita obou matek se ještě vystupňovala. O čtvrt na devět tam už byli jen ty dvě matky s dětmi a dvě hodně naštvané a nešťastné servírky.
Vytáhnout tabulku - vyhrazujeme si právo neobsloužit hosta. Pokud se ještě používají, kdysi byly
Píše se o udržení každého zákazníka a možná právě proto dají přednost zákazníkům, kteří přijdou na jídlo a pití, než na matku s kočárkem na jedno kafe a hromadu bordelu. Moje restaurace- moje pravidla. Nechceš- nechoď!
Taky jsem máma dvou naprosto božských stvoření. Jsou samozřejmě úžasní, báječní a nejlepší. Ale taky jsou to dva předškolní neovladatelní satani a snažit se je udržet hodinu v klidu je jako krocení divé zvěře hraničící s týráním zvířat a efekt to má asi jako umývat mastný talíř v oleji. Nicméně protože mi i navzdory mateřství zůstala v mozku nějaká ta rozumně myslící buňka, tak s nimi nelezu nikam, kde na sebe můžou převrhnout tác horkých nápojů, zmrzačit u toho další tři lidi a zbytek návštěvníků otrávit řevem, výskáním a kňučením. Jsem máma. Jsem evolučně vycvičená nevnímat kravál a zbožňovat zemi po které mé děti chodí, ale pokud nejsem úplná kráva, budu mít i pochopení pro to, že zbytek světa se z mých dětí nepos***. Do podobně nastaveného podniku si půjdu mileráda bez dětí v klidu sednout a odpočinout až najdu šílence, který mi ty dva krakeny pohlídá a než se tak stane, budu se stravovat doma nebo v restauracích s dětským koutkem a obdivovat odvahu a osobní nasazení majitele a personálu, protože osobně jsem po hodině z toho kraválu, vylitých skleniček a slalomu mezi rozjívenými dětmi úplně vyřízená 😉
Podle mne je to takova boure ve sklenici vody.....pracoval jsem nekolik let jako sefkuchar v rodinnem hotelu v Britanii, kde neubytovali rodiny s detmi pod 10 let.....meli to inzerovane na vsech serverech, booking a podobne a mikdy s tim nebyl problem....Ja zastavam nazor, ze je veci majitele, koho si do podniku pusti....on nese podnikatelske riziko a musi si spocitat, jestli se mu to vyplati...a na zaver..dnesni deti a take jajich rodice, prevazne matky maji naprosto jina kriteria, co si dite muze dovolit a co se ma tolerovat... divi se ze pro jejich vychovu ostatni nemaji pochopeni....za mne, at si kazdymajitel rozhodne..o zadnou diskriminaci zde nejde....chce to trochu sebereflexe prave od matek deti...
Jenže tento typ matek se domnívá, že jejich (ale jen ty jejich) děti jsou skvělé, nejlepší a tudíž můžou vše. A ostatní mají povinnost je obdivovat a jejich někdy hrozné chování snášet.
Naprosto souhlasím s majitelem! Letěli jsme na dovolenou, po celou dobu letu nás otravovalo dítě lidí před námi. Rodiče byli rádi, že od něho mají pokoj. Několikrát jsem byla s kamarádkama na kávě, vždy jsme odcházely jen jsme dopily kafe, nedalo se to tam kvůli dětem vydržet. Obsluha byla zoufalá, protože dětičky jim vyhazovaly zboží z regálů.
Ta bezvadná kavárna skončila, lidé přestali chodit a tři hysterické matky se smečkou dětí je neuživily
Ad: let na dovolenou: Mnohokrát už jsme zažili, že do letadla do horkého letního Bulharska jsou zavlečeni i kojenci, kteří cestu proječí kvůli změně tlaku v uších, a už vůbec mi rozum nebere, co tam budou s nimi dělat. Na pláži by se spálili za 5 min, místní jídlo pro ně není, atd... Jediná odpověď (jako na většinu věcí) už ca 50 let je: Lidi ...
Proboha o čem se tady bavíme. Moje restaurace, moje pravidla. Když s nimi nesouhlasím, jdu jinam. Mě osobně dost vadí uječené a rozjívené nevychované děti a absolutně tolerantní maminky k takovému chování. Jsem pro, aby i pro nás byly k návštěvě přizpůsobené podniky, kde je prostředí a hluk přizpůsobený provozu a k relaxaci, odreagování a popovídání. Fandím jim. Palec nahoru a jen houšť. Stačí, že jsou diskriminováni kuřáci a odsouvají je na pranýř před nebo za hospodu.
Ano jsem ráda, že existují hotely a restaurace, kde je klid, kde děti neječí. Když jedu na wellness víkend nebo dovolenou, tak bych si ráda odpočinula a to bohužel v rodinných hotelech nejde. Myslím, že restaurací a hotelu je všude dost, někdy bych řekla až moc, tak proč by některé nemohly být pro rodiny s dětmi a některé bez dětí. Proč to někdo řeší, každý si vybere to. co je pro něj nejvhodnější. Já v tom žádnou diskriminaci nevidím. Já mám pocit, že se stále hledají problémy tam, kde nejsou. Znám wellness hotely jen pro dospělé a je tam pořád narváno a není možné najít termín, což o něčem svědčí - asi o tom, že někdy ten klid člověk potřebuje, zvláště pokud má děti odrostlé a doma pod oknem mu ječí děcka třeba celé dny.
A nejhorší řev je o prázdninách.Město řevu,těch 15ctiletých a výš.Lavičky ,alkohol,smích,že se prostě musí ve vedrech zavřít okno.
Nemá cenu sem tahat, co říká zákon. Oni totiž nic nezakazují ani nenařizují. Jen slušně žádají. O slušnost. Ale bohužel, spousta matek "já mám právo" se jako potrefené ozvala...
Maminky,
buďte prostě se svými malými dětmi doma, venku, na písku, na hřišti, dejme tomu v dětském koutku nebo někde, kde nebudete obtěžovat okolí. Když si chcete popovídat s kamarádkou, navštěvujte se doma. To je takový problém??? Uklízet nemusíte, protože to u všech s malými dětmi vypadá stejně. Když si chcete dojít na kávu nebo skleničku, zařiďte si hlídání a nechte děti doma. Co je na tom těžkého k pochopení? Děti jsou doma stejně nejspokojenější a v kavárně, vinárně a kdekoli jinde se nudí, a podle toho to pak vypadá.
Taky mám děti, a nikdy mě nenapadlo, chodit s nimi do hospody. Výjimečně na dovolené na oběd...