1600/1600Zbývá 1600 znaků

Jako, fakt mi nepřijde přes čáru, že prostě normálně chtějí, aby se u nich hosté chovali slušně - včetně dětí. Ani nemají nijak přehnané požadavky. Naši mě taky nebrali do restaurací nebo kaváren, dokud jsem nebyla schopná se náležitě chovat a neprudit všechny okolo, to mi přijde tak nějak normální.

36
Před 3 roky

Proč by to měla být diskriminace, když byznys model restaurace je založen na tom, že nabízíte klidné posezení bez toho, aby vás překřikovali a obtěžovali neustálým lítáním cizí děti.

Zkušenost vloni v létě. O půl osmé večer do restaurace, kde sedělo asi 30 lidí, vesměs dvojic, přišli dvě matky s pěti dětmi. Věk asi tři až osm let. Děti si ani nesedli a začali běhat po lokále, a byli u toho hodně hlučné. Když je servírka velice slušně napomenula, schytala od obou matek . A to dost vulgárními výrazy. Pak i několik hostů se snažilo děti umravnit. Vulgarita obou matek se ještě vystupňovala. O čtvrt na devět tam už byli jen ty dvě matky s dětmi a dvě hodně naštvané a nešťastné servírky.

27
Před 3 roky
Richard Dvorak

Vytáhnout tabulku - vyhrazujeme si právo neobsloužit hosta. Pokud se ještě používají, kdysi byly

8
Před 3 roky

Píše se o udržení každého zákazníka a možná právě proto dají přednost zákazníkům, kteří přijdou na jídlo a pití, než na matku s kočárkem na jedno kafe a hromadu bordelu. Moje restaurace- moje pravidla. Nechceš- nechoď!

41
Před 3 roky

Taky jsem máma dvou naprosto božských stvoření. Jsou samozřejmě úžasní, báječní a nejlepší. Ale taky jsou to dva předškolní neovladatelní satani a snažit se je udržet hodinu v klidu je jako krocení divé zvěře hraničící s týráním zvířat a efekt to má asi jako umývat mastný talíř v oleji. Nicméně protože mi i navzdory mateřství zůstala v mozku nějaká ta rozumně myslící buňka, tak s nimi nelezu nikam, kde na sebe můžou převrhnout tác horkých nápojů, zmrzačit u toho další tři lidi a zbytek návštěvníků otrávit řevem, výskáním a kňučením. Jsem máma. Jsem evolučně vycvičená nevnímat kravál a zbožňovat zemi po které mé děti chodí, ale pokud nejsem úplná kráva, budu mít i pochopení pro to, že zbytek světa se z mých dětí nepos***. Do podobně nastaveného podniku si půjdu mileráda bez dětí v klidu sednout a odpočinout až najdu šílence, který mi ty dva krakeny pohlídá a než se tak stane, budu se stravovat doma nebo v restauracích s dětským koutkem a obdivovat odvahu a osobní nasazení majitele a personálu, protože osobně jsem po hodině z toho kraválu, vylitých skleniček a slalomu mezi rozjívenými dětmi úplně vyřízená 😉

47
Před 3 roky

Podle mne je to takova boure ve sklenici vody.....pracoval jsem nekolik let jako sefkuchar v rodinnem hotelu v Britanii, kde neubytovali rodiny s detmi pod 10 let.....meli to inzerovane na vsech serverech, booking a podobne a mikdy s tim nebyl problem....Ja zastavam nazor, ze je veci majitele, koho si do podniku pusti....on nese podnikatelske riziko a musi si spocitat, jestli se mu to vyplati...a na zaver..dnesni deti a take jajich rodice, prevazne matky maji naprosto jina kriteria, co si dite muze dovolit a co se ma tolerovat... divi se ze pro jejich vychovu ostatni nemaji pochopeni....za mne, at si kazdymajitel rozhodne..o zadnou diskriminaci zde nejde....chce to trochu sebereflexe prave od matek deti...

34
Před 3 roky
lvo Postranecky

Jenže tento typ matek se domnívá, že jejich (ale jen ty jejich) děti jsou skvělé, nejlepší a tudíž můžou vše. A ostatní mají povinnost je obdivovat a jejich někdy hrozné chování snášet.

5
Zobrazit další reakci
Před 3 roky

Naprosto souhlasím s majitelem! Letěli jsme na dovolenou, po celou dobu letu nás otravovalo dítě lidí před námi. Rodiče byli rádi, že od něho mají pokoj. Několikrát jsem byla s kamarádkama na kávě, vždy jsme odcházely jen jsme dopily kafe, nedalo se to tam kvůli dětem vydržet. Obsluha byla zoufalá, protože dětičky jim vyhazovaly zboží z regálů.

Ta bezvadná kavárna skončila, lidé přestali chodit a tři hysterické matky se smečkou dětí je neuživily

24
Před 3 roky
Jarmila Smutná

Ad: let na dovolenou: Mnohokrát už jsme zažili, že do letadla do horkého letního Bulharska jsou zavlečeni i kojenci, kteří cestu proječí kvůli změně tlaku v uších, a už vůbec mi rozum nebere, co tam budou s nimi dělat. Na pláži by se spálili za 5 min, místní jídlo pro ně není, atd... Jediná odpověď (jako na většinu věcí) už ca 50 let je: Lidi ...

5
Před 3 roky

Proboha o čem se tady bavíme. Moje restaurace, moje pravidla. Když s nimi nesouhlasím, jdu jinam. Mě osobně dost vadí uječené a rozjívené nevychované děti a absolutně tolerantní maminky k takovému chování. Jsem pro, aby i pro nás byly k návštěvě přizpůsobené podniky, kde je prostředí a hluk přizpůsobený provozu a k relaxaci, odreagování a popovídání. Fandím jim. Palec nahoru a jen houšť. Stačí, že jsou diskriminováni kuřáci a odsouvají je na pranýř před nebo za hospodu.

28
Před 3 roky

Ano jsem ráda, že existují hotely a restaurace, kde je klid, kde děti neječí. Když jedu na wellness víkend nebo dovolenou, tak bych si ráda odpočinula a to bohužel v rodinných hotelech nejde. Myslím, že restaurací a hotelu je všude dost, někdy bych řekla až moc, tak proč by některé nemohly být pro rodiny s dětmi a některé bez dětí. Proč to někdo řeší, každý si vybere to. co je pro něj nejvhodnější. Já v tom žádnou diskriminaci nevidím. Já mám pocit, že se stále hledají problémy tam, kde nejsou. Znám wellness hotely jen pro dospělé a je tam pořád narváno a není možné najít termín, což o něčem svědčí - asi o tom, že někdy ten klid člověk potřebuje, zvláště pokud má děti odrostlé a doma pod oknem mu ječí děcka třeba celé dny.

32
Před 3 roky
Eva Šopíková

A nejhorší řev je o prázdninách.Město řevu,těch 15ctiletých a výš.Lavičky ,alkohol,smích,že se prostě musí ve vedrech zavřít okno.

3
Před 3 roky

Nemá cenu sem tahat, co říká zákon. Oni totiž nic nezakazují ani nenařizují. Jen slušně žádají. O slušnost. Ale bohužel, spousta matek "já mám právo" se jako potrefené ozvala...

26
Před 3 roky

Maminky,

buďte prostě se svými malými dětmi doma, venku, na písku, na hřišti, dejme tomu v dětském koutku nebo někde, kde nebudete obtěžovat okolí. Když si chcete popovídat s kamarádkou, navštěvujte se doma. To je takový problém??? Uklízet nemusíte, protože to u všech s malými dětmi vypadá stejně. Když si chcete dojít na kávu nebo skleničku, zařiďte si hlídání a nechte děti doma. Co je na tom těžkého k pochopení? Děti jsou doma stejně nejspokojenější a v kavárně, vinárně a kdekoli jinde se nudí, a podle toho to pak vypadá.

Taky mám děti, a nikdy mě nenapadlo, chodit s nimi do hospody. Výjimečně na dovolené na oběd...

47
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontaktDSA