Jsem ráda, že má někdo odvahu konečně se vzepřít a nenechat si diktovat, co je momentálně v módě (zde například volná výchova dětí). Ti potrefení křičí, že je to diskriminace. Ti slušní vědí a pochopí. Jen více takových podniků, o zákazníky se bát nemusí.
Doporučuji kouknout na FB stránky Děti jsou taky lidi, to je něco příšerného!
Jsem máma dvouleté dcery a s pravidly naprosto souhlasím. Diskriminovaná se rozhodně necítím. Za prvé majitel má mít své právo určit "cílovou skupinu", když už má jako provozovatel zodpovědnost a za druhé, druzí lidé mají mít možnost se v klidu najíst. Za třetí, při pořizování potomka slušně vychovaní lidé počítají s tím, že nějakou dobu budou muset některé aktivity omezit nebo oželet. To k rodičovství prostě patří. Rodičům přece nikdo nebrání zajistit si hlídání, pokud tam chtějí jít. Mimochodem když dítě potřebuje běhat a chovat se hlučně, má s ním být rodič trávit čas venku na hřišti a ne v restauraci...
Máte pravdu. Bohužel je dnes hodně matek, které sice dítě chtěly, ale už nejsou ochotné připustit, že nemohou žít jako v době před jeho narozením. Nechtějí pokud možno nic měnit, ani se omezovat. Pokud byly zvyklé na časté a dlouhé návštěvy restaurací, mají stejný program i pro svoje malé děti. A samozřejmě malé děti nebudou třeba 3 hodiny v klidu sedět a nebudou zticha, protože se nudí. Budou na sebe upozorňovat a když se máma dál věnuje kamarádkám nebo mobilu, ještě přidají.
Trochu mě překvapuje, že žádost o slušné chování je vnímáno jako neobvyklé "nastavení pravidel". Domnívala jsem se, že taková pravidla už jsou nastavená dávno. Že se chovám slušně já i mé děti, považuji za normální a nikoli omezující. Naopak, kdo se chovat neumí, nemá v žádném prostoru, kde jsou i další lidé, co dělat - nezávisle na jeho věku.
Mám malý obchod se šperky a jsem nešťastný, když ke mne zavítá rodinka s malými dětmi. Ano, jsou i zodpovědné maminky, co drží děcko za ruku a nedovolí mu pobíhat po celém obchodě vše osahávat, shazovat zboží atp. Ale většina maminek nechá své dítě běhat po celém obchodě a nechá ho vyvádět. A aby měla alibi, že pro klid a pořádek ,,udělala maximum" tak jen řekne Tomášku na nic nesahej, atp. ale již k dítěti nejde a dokonce ho ani nesleduje, co její dítě 20 metrů od ní vyvádí. Takže tu kavárnu zcela chápu.
Za mě: rétorika v pořádku a požadavek restaurace také.Já sama bych v žádné restauraci ani hrací stolky, pastelky atd. nepovolila. Myslím si, že restaurace, kavárna,...je místo, kde by se děti měly podle toho chovat (společenské návyky, slušné chování při jídle...). Mám dva dospělé syny a do restaurace jsme s nimi šli poprvé někdy ve 3, 4 letech, ale s tím, že se v restauraci chová podle určitých pravidel. Není to ani hřiště, ani herna. Začali jsme nejdříve s krátkou návštěvou (káva, zákusek, pití pro děti) a pak dobu přidávali. A věřte, dá se to zvládnout. Maminky by si měly uvědomit, že personál není od toho, aby dával pozor na jejich pobíhající či válející se po zemi děti. A ostatní si přijdou do restaurace posedět a odpočinout si,... Zajímavé je, že se maminky cítí diskriminované, omezené ve své svobodě, ale že tu svobodu upírají jiným, to jim nevadí.
Dobrý den, souhlasím s určenim pravidel.
Mělo by to být automatické, chovat se slušně a ohleduplně.
Když maminky, prarodiče!!! vezmou děti do kterého kolik veřejného zařízení, měli by také dokázat své miláčky zvládnout. Každé dítě si chce hrát a nevydrží dlouho sedět na místě. Proto by je rodiče, prarodiče měli umět zabavit a ne si dát kávu a nechat ratolesti dělat co chtějí.
Sama jsem byla svědkem kdy tatínek stojí se svou ratolesti u pultu se sladkostmi, dítko dloube prstíkem do koblihy jáaa chci tudle olizne si prst a ještě to párkrát zopakuje, načež tatínek vezme koblihu která není ohmataná a rozdloubaná a s úsměvem odchází.
Nedivím se, že bistra, kavárny nebo cukrárny chtějí mít po takovém to nájezdu svá zařízení a zaměstnance celé. Motáním se pod nohama obsluhu, hrozí politím horkým nápojem. Co potom na to řeknou maminky a babičky když zlatíčko vrazí do obsluhy a ta ho opaří????????
Jestliže rodiče a prarodiče nezvládnou a nebo nechtějí omezovat svá zlatíčka, ať chodí na pískoviště.
👍, přesně a nevím, proč v článku pletou kočárek v autobuse a návštěvu restaurací, to jsou dvě odlišné věci, dětské koutky do hospod nepatří,tak jak paní píše, my když občas zašli s dětma do restaurace, seděla jak přikována, dnes děcka řádí a matka hledí do telefonu, znám to i z druhé strany obsluhy a pokud se děti neumí chovat, není to jejich vina,ale vina rodičů a tudíž do restaurace nepatří.
Moji rodiče a nejen moji i rodiče třeba mích kamaradů a i jiné rodiny s dětmi,když přišli do restaurace tak děti byly v klidu nelítalo se po place byli jsme vychované děti. Proč teď musí děti běhat po place rušit ostatní lidi při jídle,plést se obsluhujícímu personálu pod nohy a riskovat to,že se zrání. Vždyť to je součást výchovy dětí a né aby se chovali jako doma. Co když někam vylezou,kde nemají co dělat a zrouna tam přijde hygiéna kdo bude platit pokutu. Majitel samozřejmě. Co bude dělat rodina když tu pokutu po mich bude chtít majetel. To se jim určitě líbit nebude,když po nich bude chtít třeba100000. V tomto vidím už nevychovanost a drzost rodičů,kteří nezvládají výchovu svých dětí. Je to naprosto v pořádku,že je majitel vykáže z restaurace. A je spousta takových rodin,kterým nevadí,že se personálu děti pletou pod nohy.
Je to něco, jak přepravní řád v MHD. Podle toho, co tam čtu, bylo ještě tak před 20 roky samozřejmé chování a nemuselo se vyžadovat nějakým řádem. Bohužel vyrostla generace, pro které je motto: "Já jsem matka, kdo je víc?" Myslí si, že všichni se budou přizpůsobovat jim. Tento řád snad nemůže napadnout ani ČOI.
Postoj provozovatelů tohoto podniku je mi velmi sympatický.Dost často se setkávám s tím, že nám pobyt v restauraci naprosto znechutí rodinka s dětmi,která si myslí,že je středem světa. Pobíhání jejich ratolestí a hluk záhy ukončí chvíle příjemného odpočinku.Pokud nejsou rodiče schopni a ochotni usměrnit chování svých dětí na únosnou míru,nemají tam co dělat.To samé by mělo platit např.v tramvajích apod...
Zaplať pánbůh za takové restaurace a hotely 😃
Já bych Vás do nějaké takové restaurace pozval ☺️ Jste z Prahy, Veroniko? 😊