1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 1 rokem

Dostupné sluneční paprsky kdy se v těle dokáže z nich vytvořit vitamin D jsou od jara do podzimu. Tedy v zimě nemá smysl se opalovat protože z toho žádný vitamin D vyrobit nejde.. pomůcka je následující. Pokud je stín delší než předmět který ho vytváří, není dostatečně silné UV záření a vitamín D nevznikne.

49
Před 1 rokem
Jiří Kolouch

Předpokládal jsem, že pokud se opálíte i v zimě tak vitamín D vznikne...

10
Před 1 rokem

Když napsali vyrobit, čekal jsem návod na laboratoř a chemickou reakci 😉🤣 a zatim je to propagace doplňků

39
Před 1 rokem
Jiří Matějka

Tak tedy ještě jednou přečíst.

Vitamin D z droždí

Skvělý tip, jak obohatit stravu, má pro spotřebitele Státní zdravotní ústav: přinesl tip návod na výrobu droždí s obsahem vitaminu D. Stačí nechat kvasnice (je jedno jestli čerstvé, sušené nebo kvásek) před použitím na sluníčku. Droždí totiž obsahuje poměrně vysoký obsah ergosterolu, což je látka, která se působením UV záření promění na vitamin D. Schopnost kynout se tím nemění, stejně jako chuť – jen je výsledné pečivo o kousek zdravější!

17
Zobrazit další 2 reakce
Před 1 rokem

Kdysi jsem četl článek o eskymácích a jejich stravě. Specialita byla, že nalovili ptáky a na pobřeží (kvůli slané vodě) je zahrabali do jámy, zatížili kamením a...za 6 měsíců, kdy maso nehnilo, ale fermentovalo to vyhrabali a měli to za pochoutku. Když to vědci podrobili výzkumu, zjistili, že je to naprostá bomba vitaminu D. Takže ani jim moc nevadilo, že tam, kde žijí se slunečné dny počítají na prstech ruky. U nás je vynikajícím zdrojem Déčka fermentovaná zelenina a zejména korejské Kimči, ve kterém je navíc v základu i rybí omáčka..také produkt fermentace podobně, jako ti zahrabaní racci....😄

19
Před 1 rokem
Zdeněk Semerák

Malá oprava. Nezahrabávají je do země, ale do tulení kůže kterou zašijí a zahází následně kamením kvůli liškám. Pak je konzumují a dávají to i malým dětem.

20
Před 1 rokem

Jídlo, jakékoliv tabletky, opalování, vše naprd. Prostě dojít do laborky, nechat si za pár stovek změřit hladinu D a pokud je nízká, tak požádat dr. ať předepíše Vigantol kapky. Moc nechápu, proč je to tady na předpis, v jiných zemích se běžně prodává.

31
Zdena Stehlíková

Stačí užívat D3. Ten se dá koupit. A samozřejmě vyvážená strava. V létě trochu na slunko.

12
Před 1 rokem

Na jak dlouho nechat kvasnice na slunci?

11
Před 4 měsíci
Otakar Mika

Dokud se neopálí.....🙂

24
Zobrazit další reakci
Před 1 rokem

Hlavně vitamín D je rozpustný v tuku a tak kdo si ho jen vezme a zapíje, tak se mu nerozloží a vyhodil peníze.. Každý vitamin potřebuje něco jiného a většina lidí vezme hrst všech a kopne to.. pak jen vyhodili peníze.. Takže D si aspoň zabalte do kolečka salámu 😄

18
Před 4 měsíci
Libor Cech

Souhlas. Užívám Vigantol a doporučení mé lékařky - nakapat na kousek chleba a zamáznout pravým máslem, ne rostlinným.

1
Před 1 rokem

Chtěl bych vědět kdo chodí ještě za tmy do práce,to je sám ajtak , batikové hvězdy atd s ti jsou na pláče od 9.hodin i od 10,je pravda,že potom musí makat skoro do večera,já jsem začínal ve fabrice od 5.45 do 14hod a měl jsem moře času na sluníčko,tak buď chtějí makat jak mají,neb drží pusu.Rozmszlena mládeži.

40
Před 1 rokem
Antonín Posmyk

Já jsem jako IT tester chodila právě na 6, abych mohla co nejdřív vypadnout z práce a jít něco dělat na baráku (v létě práce na zahradě, v zimě odhrnování sněhu). Ti co chodili až na 9 měli neustále nějaké blbé narážky, že takhle brzy vstávají důchodci a proč to dělám... Co už, když je to baví, zabít celý hezký den v práci a sedět u PC

18
Před 1 rokem

Já jim to řeknu v práci. Při inverzi přes poledne vyrazím firemním autem do hor a potom se vrátím zpátky odpoledne zamknout firmu. Zaměstnavatel přece musí dbát o zdraví zaměstnanců.

20
Před 1 rokem

Nápad možná dobrý, ale kolik bylo od září slunečních dní. A není lepší být na sluníčku, než tam dávat kvasnice?

13
Před 4 měsíciUpraveno

Moc lidí ani netuší, že nedostatek vit.D spouští i deprese. Lidé před zobáním antidepresiv by nejdříve měli vyzkoušet tuto alternativu, protože pokud je v těle opravdu nedostatek vit. D, pak jsou lidé velmi často náchylní právě k depresím a jeho doplnění dokáže velmi výrazně a celkem rychle stav mysli zvrátit. Tady jsou ovšem ty sranda bobule dostupné v lékárnách na dvě věci. Je potřeba Vigantol a ten je zcela nesmyslně a nelogicky v ČR jen na předpis.

1
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontaktDSA