Nejvěrohodnější "index" je vyleštit si zrcadlo a podívat se do něj. Jestli je někdo vypasený nebo ne, to přece vidí, co potřebuje počítat a měřit. Možná má robusnější figuru a těžší kostru, tak bude mít v pase víc, než stejně velký rosolovec, ale to neznamená, že je obézní. Bude mít víc všude, protože je prostě udělaný, jak se říká. Statný. A pak ještě trochu sebereflexe k tomu - nesvádět sádlo na statnou postavu. A má vystaráno bez výpočtů. Prostě to každý ví, jestli je vyžraný nebo ne. A také ví, co do sebe cpe, tak by si to měl přiznat a na nic to nesvádět, tím si nepomůze.
Nepopulární krutá pravda, řečená napřímo😥
Rucicky jako sirky, nozicky jako paratka mam a kolem pasu jsem i byvala objemnejsi, dnes jako pneumatika od traktoru.
Přední,nebo zadní?
Problém je v tom, že lékaři neustále do své dokumentace BMI zapisují a posuzují jím mimo jiné, zda sami pro své zdraví něco děláte.
Mám nemocnou páteř, přesněji řečeno mi "odcházejí" všechny ploténky. Zploštily se, takže jsem se za poslední 3 roky zmenšila o celých 5 cm. Kosti se mi tím nezkrátily, vnitřní orgány nezmenšily, kůže nezcvrkla, jen mi stoupl BMI. Pravda, ani tak jsem se nedostala do kategorie obezity, ale poslouchám nepříjemné poznámky, že bych přece neměla tloustnout. S tou nemocnou páteří. Že netloustnu, to nikoho nezajímá. Vždyť se mi přece zvýšil BMI.
Ale jinak souhlasím s jedním z diskutujících, který podotkl, že normálnímu člověku stačí pohled do zrcadla. Já na to mám ještě 33 let starou "kalibrační" úzkou sukni. Občas zkontroluji, zda jsem schopná ji stále zapnout. To mi úplně stačí.😉
Ano. Já mám celý kalibrační kostým. Už ho nenosím, ale mám ho doma přesně pro tyto účely.
Když už se snažím prosadit něco inovativního, tak by bylo fajn udělat to pořádně. Nejde o raketovou vědu, bohajeho. Když už obvod pasu považuji za měřítko "kulatosti", tak to přeci nutně musím vztáhnout ke tvaru těla jako celku. BRI index se počítá volitelně se započtením obvodu přes zadek, což je sice fajn, ale jestliže máte někoho, kdo má 100 v pase a 110 přes zadek, tak to může být stejně tak tlustoprd s pupkem i někdo, kdo má 130 přes hrudník a udělá 100 kliků aniž by se zadýchal o dřepech ani nemluvím. S těmito parametry podle BMI patřím do obezity 2. stupně, podle BRI 4.4, nicmoc - tedy stále je to dosti nepřesné. Když navíc zadáte do BRI kalkulačky věk 49, 181cm, 112kg, 100cm pas, 110 přes zadek dostanete odhad tělesného tuku 23.2%, když tam ovšem změníte hmotnost na 150kg, dostanete 21.2%, což je naprosto v rozporu s faktem, že tuk má menší objemovou hmotnost. Tedy jednodušeji - bude-li se vám tělo měnit v "železo", budete z hlediska BRI tlustší a tlustší, aniž by se změnily vaše míry :)
Svaly mají hustotu přibližně 1,06 g/cm³
Tuková tkáň má hustotu asi 0,9 g/cm³
Chce to k tomu fyzickému cvičení občas procvičit i mozek.😉
Matematicky je vzorec v pořádku.
To je zas autorka nějaká blondýna...když něčemu nerozumím, tak o tom nepíšu. Když psát už musím, tak si aspoň vygooglím základní terminologii.
Pak zjistím, že viscerální = útrobní a že viscerální tuk obaluje orgány v břišní dutině!!! Čili ne to, co ukazuje obrázek s popisem viscerální tuk. Nic složitého, jen umět číst...
To máte pravdu. Články na tomto serveru jsou jak generátory náhodných slov 🥵
Je to jednoduché. Na tlusté boky a stehna se neumírá, na tlusté břicho ano, i když k němu máš tenké končetiny.
Ano, jenže pokud má v pase 80 cm žena 180 cm vysoká a pak žena 155 cm vysoká, není to rozhodně totéž. Takže opět ukazatel k ničemu.
Do tretice:
Mivala jsem jako kocenka podvahu, ale objem pasu 85 a vice cm¡! Za mne i ta nova statistka vypoctu idealni vahy tvrde zaostava. Proc?¿ Podle ni bych mela mit i s podvahou pas vcelicky. Indexu BRI davam za pet. V mem seniorskem veku ztracim svalovou hmotu, tuk mam v oblasti briska jako 99% ostatnich. Radeji tecka.
👍♥️
Mám raději plnoštíhlé ženy, břišní svaly ani žebra vidět nemusím. Když má žena větší ňadra i boky, což je znakem plodnosti, neznamená, že má nadváhu.
Ano, největší odpuzovač na ženě jsou tzv. břišáky.
Pro pány Kudláčka a Procházku. Asi nejsprávnější by bylo zjistit objem těla ponořením se do sudu (vany) s vodou zjistit objem vody těle(se)m vytlačené. A pak spočítat měrnou hmotnost. A je hotovo, pod X g/cm3 - podvýžva,
mezi X a Y g/cm3 - normální stav a nad Y g/cm3 - obezita. To jen k Vašim dohadům co je správné. 🙂🙂 🙂
Krejčovský metr ukáže pravdu. Měří se pod žebry, kde se nejvíc “kulatí” populace. Svalovec může mít vysoké BMI ale BRI ukáže jeho reálnou postavu..
Take si myslim. Podle BMI u dr mam obezitu. Koukala jsem na ni jak blázen.. podle BRI mam průměrnou postavu. Neříkám, ze bych nemohla a nechtěla par kilo zhubnout. Ale mam po mame široká ramena a hrudník a ruce vice jak říká mama jak řezník. Proste nemam drobnou stavbu tela. To jsem mívala ve 20 a pak se to změnilo. Tak nemuzu vážit 60 kg, proroze to jsem jak vychrtlina. Máma kdyz zhubla pri nemoci na 73 kg, tak se hrozili v nemocnici at uz nehubne a radili ji, co ma jist, aby alespoň uz nehubla. Podle BMI mela nadváhu, ale na pohled vypadala vyhuble. Ruce jak spejle, oblicej propadly
Podařilo se jí pribrat, kdyz se uzdravila a vypadá zdrave 🙂