1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 2 měsíci

Zmínil jsem se v jednom komentáři, že stíhačka F-35 nepřiletí, ale přivezou ji na podvalníku do muzea v Kbelích. Nesklidil jsem moc pochopení. Teď se podobná kritika ozývá z úst Muska, hurá!

10 let je dlouhá doba. Bude stačit pět let, aby oblohu ovládly bezpilotní letouny ovladané AI a satelity naváděné rakety.

Dojde opět k přepracování strategie vedení válečných operaci, bez tanků a letadel.

Gesto paní Černochové, které mělo republice zlepšit popularitu Česka v Americe a přineslo s sebou několik nakladných recepcí, se jinak jaksi minulo účinkem. Stejně nás přeřadili až mezi země druhé sorty.

Opravdu účelově vynaložené miliardy za muzeálni kousky.

138
Před 2 měsíci
Jiří Huňáček

Jistě, vždyť všude okolo je spousta mnohem modernějších letadel k okamžité koupi. Kde jen jsem je viděl....?

Naivita, že všechno vyřeší drony. Je jenom otázka, kdy se na bojišti objeví zbraň, která proti nim bude účinná a hlavně její použití nebude moc drahé Ono ani dnes není problém sestřelit dron, jenže ta zbraň ve výsledku je hrozně drahá a není jich tolik. Tedy prostě to musí být něco, čeho je možno (technicky i finančně) vyrobit dostatečné množství.

Ostatně podobný vývoj jsme mohli už vidět u střetu s obrněnci.

5
Před 2 měsíci

Nákup F-35 byl účelově idiotský. Gesto vlády: můžeme si s vámi dělat, co chceme. Utrácet obrovské peníze za nesmysly, které obranyschopnost ČR posílí jen minimálně a za strašně dlouho. Česko na to bude léta doplácet, pokud nová vláda nenajde odvahu tu objednávku zrušit. Ale i když najde, miliardy už vytekly a vytékají do kanálu.

Ty miliardy mohly být investovány mnohem rozumněji, třeba do protiraketových obranných systémů.

71
Před 2 měsíci
Milan Daníček

Protiraketové systém jsou jenom doplněk. je to něco co vám má umožnit přežít první útok - jako v Izraeli - ale bez schopnosti aktivního protiútoku vás obrana rychle vyčerpá.

Stačí srovnat Izrael který pomocí F35 mohl proletět nad Irán a tam mu zničit jak PVO tak odpalovaček raket oproti Ukrajině která prostředky na to zničit ruské útočné prostředky nemá.

Jsou nuceni sedět za vlastní obranou zatímco Rusko, mnohem levněji než je obrana, stále útočí.

7
Před 2 měsíciUpraveno

Mě by jen zajímalo, proč zatímco tenhle pofidérní vševěd kritizuje něco čemu nerozumí a vyzdvihuje Čínský přístup, a očekává se, že se z Číny stane dronová velmoc, proč teda Čína dělá co může, aby vyvinula vlastní protiváhu F-35?

Ono to asi nebude tak slepá větev jak tahle individua tvrdí, ale proč by Čína nepodpořila prskaly u svých nepřátel a sabotovala veřejné mínění a přístup k této technologii, že.

21
Před 2 měsíciUpraveno
Matěj Burda

Kam se hrabe Elon, na vševědy v Čechách.

21
Před 2 měsíci

Že vývoj směřuje k dronům, to dnes vidí každý a nemusí to být ani vizionář, jako Musk.

Armády, které si pořídí masy dronů, nebudou potřebovat stealth letadla.

Stealth má totiž tu zásadní vlastnost, že chrání drahý letoun a drahého pilota. Levný bezpilotní letoun není třeba chránit, je postradatelný.

26
Před 2 měsíci
Daniel Dvořák

Uz lita nekde dron, co vezme 4 tunovy pumy a 8 raket vzduch- vzduch? Nevsim jsem si.

3
Před 2 měsíci

Budoucnost je v autonomnich strojich. Kupovat F35 pro CR je uplne stejna volovina jako kdyz Nemci nebo Japonci staveli velke bitevni lode v dobe kdy uz bylo jasne ze na boji budou rozhodovat letadla respektive letadlove lode. Kdyz uz chtela vlada letadla mela alespon zustat v Evrope u Svedu a ne sponzorovat USA ktere vyuzivaji NATO k nucenemu prodeji sveho zbozi.

24
Před 2 měsíci
Viktor Pokorný

Svedske Kramy budou katastrofalne zastarale.

Grippen C/D je kram co bude během 5ti let na odpis, a Grippen E/F je prakticky ve všech ohledech horší než Finské F18.

když si Finové odmítli koupit Grippeny a vzali 64 F35 tak věřte že Grippen není cesta dál.

Saab má jedinou šanci a to je se přifařit k francouzkému vývoji stealth letadla.

4
Zobrazit další reakci
Před 2 měsíci

Autor zřejmě nepochopil, že to bylo myšleno v žertu.

Před 2 měsíci

Dobře označená Černochová s celou vládou.

73
Před 2 měsíci

Dobrý den. Naprosto s p. Muskem souhlasím.

11
Před 2 měsíci

A kruh se uzavírá. Tak už víme proč. Možná má p. Musk pravdu. Co nám k tomu asi řekne odbornice pí. Černochová. " za to já nemohu - to udělali úředníci ministerstva "

citace s článku " vojenské prostředky jsou zapotřebí rychle a hned " jestli rok 2031 až 2035 je rychle a hned.

Odkaz

www.novinky.cz
Na obraně končí Blanka Cupáková. Byla odpovědná za vyjednávání nákupu F-35 - Novinky
Blanka Cupáková je vrchní ředitelka ekonomické sekce ministerstva obrany. Byla klíčovou úřednicí a zároveň vyjednavačkou mnohamiliardového tendru na nákup stíhaček F-35 z USA. Nyní na obraně končí.
1
Před 2 měsíci

Pripomina to podobny chytraky v Anglii a prihlouply zruseni TSR-2. Ti tenkrat vykrikovali, ze rakety dokazou vse a letadel netreba. ted jeden chytrak vykrikuje, ze drony.. Jeste jsem nevidel dron, co vezme pul tunovy pumy a k tomu aspon 4 rakety vzduch vzduch..

3
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt