Je to šílenství.Pacient,pojištovna a nemocnice se budou dohadovat,až pacient umře.Nebo se veřejnost složí na nákup léčby,léků,vozíčku pro děti apod.To je situace banánové republiky.Dokud jsou miliardy na letadla pro rok 2035 !! ,pak musí být na léčení,ať se toho lidé těch letadel dožijí..Mimochodem,v Medica veZlíně Valašském Meziříčí si můžete zajistit VIP za 800 kč,pak budete do 30 minut “obsloužen”.Jinak termíny půl roku a když už ho máte,čekat,až budou VIP obslouženi.Zdenek
800 za VIP je pakatel. Co zvýšit platby za zdravotní pojištění? Na jednu stranu chápu lidi, kteří říkají že platí až dost nato, že v životě nepotřebovali lékaře. A pak dvacet jedinců potřebuje třičtvrtě miliardy plus důchody a příspěvky na péči aby živořili.
základní chyba se stala před lety, když se uzákonila možnost vzniku více zdravotních pojišťoven. nebyly nastaveny omezující limity (minimální počet pojištěnců pro vznik pojišťovny). To pak mělo za následek postupnou redukci jejich počtu, protože pojišťovny, které se dostaly do platební neschopnosti, kdy na pojistném vybraly méně než byly náklady na léčbu, takové pak zanikly.
Pokud by na začátku stál zákon, který by direktivně stanovil, že pojišťovna musí mít minimálně 3 miliony pojištěnců, jejichpočet by se zredukoval na 3-4 a pochopitelně by byl i menší počet jejic h poboček - a hned by se projevila úspora na mzdách pracovníků pojišťoven, na nájemném za pobočky a jistě i další. Ale to by museli někdejší poslanci, kteří schválili zákon o zaměstnanckých pojišťovnách myslet komplexně a svoji roli sehrálo i Min. zdravotnictví, které tupě souhlasilo se vznikem zaměstnaneckých zdravotních pojišťoven!
Držím pěsti ✊✊ sám jsem po resekci dvou plicních laloků se zhoubným nádorem ,tak nám všem prostě držím pěsti , čas ukáže a umřít se nám tak nějak nechce.😉😂 Ode mne černý humor, ten mi hodně pomohl a pomáhá, někdy víc, někdy míň,kdo mne zná,tak ví.
Já vím.
🍀🥺
Četla jsem příběh Lucie na sbírce Znesnáze, rovněž lze její příběh a rozhovor s ní dohledat v pořadu Host Lucie Výborné na Radiožurnálu. Škoda, že není v článku uvedeno, čemu všemu se profesně věnuje. Je neuvěřitelná. Přeji jí a její rodině pevné zdraví.
Pojišťovny by tu měly být pro lidi a ne lidi pro pojišťovny. Jak může institut, jakým pojišťovna je, generovat zisky? Tohle je zrůdnost tohoto světa. Vybírat od lidí peníze a pak je prožírat a zpětně na lidi kašlat. Neskutečné, co se ve společnosti děje.
A pak kde je ta solidarita ve zdravotním systému čr. všichni si jsme rovni, ale někteří rovnější. Politik si upšoukne a běhá kolem něho púl nemocnice. Normální člověk se občas bohužel nedočká.
Skvělá žena. Já bych to díky té administrativě dávno vzdal. Moc držím palce.
Lucinko naše, jsi úžasná a vždycky jsi byla! Máš obrovskou životní sílu a milující rodinu. Zvládneš to! A ještě jedna věc, kláním se před Tebou. Spousta lidí by si z Tebe měla vzít příklad a přestat řešit nesmysly 🙏
K čemu si platíme zdravotní pojištění, když některé úhrady jsou jen pro vybrané
Fajně bojovnice, klobouk dolů, mluví řečí "našeho kmene", nikdy se nic nevzdává. Přeji hodně moc štěstí, co nejvíc lásky, klidu i zdraví každý den