Církev je naprosto totalitní nedemokratické společenstvo. Takže veškeré protesty na podporu Orka, mu jen ublíží. Spor jen přidává další stavební kámen na Váchovo zapomnění. G se určitě nenechá nikoho přerůst přes hlavu a bude velmi milostiv pokud vůbec nechá Váchu v kněžském.
Vtip je v tom, že pan Vácha potřebuje Graubnera podstatně méně než Graubner, potažmo cirkev, pana Váchu.
Pán Vácha si to zasloužil mít potřebu ke všemu se vyjadržovat. Jako by snědl moudrost světa. Čemu se seznám a zastánce jeho divíte. Jste tělesní ne duchovní. Zamilovat si hříšníka co se chová jako zavdob komunistické že mu projde všechno ze vás bude jádro ať omezovat v lidských práv a svobod. To je Vácha celebrita moc a sláva mu stoupla do hlavy. Uz jenom fakt že seznam a jiné média se zabývají vyvrhelem co lze ho podřadit do fašistický manyry. Kdy si myslí že autoritativně bude mit mezi sebou pochlebování ale člověk mého názoru se zbaví se mě omezí se vyjadřovat bez napomenutí nebo vyjádření potom mě zablokuje. Si to po právu zasloužil byt vyhozen bez toho to bylo správní soud.
Já si Váchy vážím, ale vymlouvat se v jeho pozici na neznalost je totéž, jako by řidič po nehodě tvrdil, že nevěděl, že ten obrácený trojúhelník znamená, že měl dát přednost.
V článku se autor zmiňuje o podobnosti s Ježisem, který taky chodil mezi prostý lid a snažil se jim různá boží podobenství přiblížit. A jak skončil.. ? Podobnost čistě náhodná? Kdyby církev v čele s monsiňorem Graubnerem mohla, nechají mého jmenovce ukřižovat.
Vácha je heretik a ti se v katolické církvi tradičně upalují!
Efektní bude sbírková charitativní akce skládaná přímo před vraty ArciPaláce:
POLÍNKO PRO GRAUBNERA! (ideálně s věnováním!)
Jen zopakuji co jsem mnohokrát řekl a napsal. Ke své víře já nepotřebuji Církev katolickou,. Toto, co se nyní stalo, je dalším důkazem chování velkomocných biskupů a vedení naší Katolické církve proti lidovému faráři. A my, ČR, této církvi ještě vyplácíme ročně "odpustky"! Aby na pana faráře Církev nesvolala Koncil, a nechtěli ho upálit, i to už tady taky bylo. Nebo si nevzpomínáte?
P. Vácha nebyl farářem akademické farnosti...
Je to snuska dojmu a sroubovanych vet. Jen nechapu pane Fisere, proc vy mate potrebu na toto tema psat clanek. Chybi vam informace, vzdelani i zkusenost k veci. Jenom si skodite. Pak napisete na spolecenske tema neco kvalitniho a clovek, ktery si precte tuto blbost vas nebude cist..
Povídejte, v čem je to hloupé?
Nee, vám nejde o to dostat ke Stvořiteli masy, ale o to, jak vyrobit slepenec na míru, a nazvat to "vírou". A vůbec nejde o zkamenělou církev. Je to snaha si vyrobit svého boha podle svých pravidel. Jenže skutečný Stvořitel je neměnný, a pravidla určuje On. Asi tak.
Je známkou netolerance a diktátu pokud vedoucí odvolá podřízeného aniz by mu vysvetlil co dela spatne a event s nim probral jak tomu propriste zabranit. Je to trest . Neni to porozumeni a pokus vyresit problem s laskou, tak, aby se vyjasnila situace. Nebylo to opakovane. Za me je to spatne rozhodnuti arcibiskupa a svedci to o jeho neschopnosti resit problemy mezi knezimi.
Marek Orko Vácha. Když za nás Bůh netahá kaštany z ohně, strana 99
"Už jsi přede mnou dost sarkasticky zmínil, že jsou lidi, kteří by chtěli mít moderní církev. Některá témata jsou ale oprávněně aktuální. Třeba celibát, o němž čím dál víc lidí říká, že by měl být dobrovolný.
A hlavně ti lidé, co jsou mimo církev, mají spoustu výborných nápadů, co by se v církvi mělo a co by se naopak nemělo dělat. Děkujeme za nevyžádané, ale jistě dobře míněné rady. My jsme v tom naprosto spokojeni, vy v tom nežijete, my ano. Renato, tohle chci říct vážně. Mám strach, že v těch peticích, kritikách nešvarů a otevřených dopisech úplně přehlédneme základní poslání církve. Pořád jen řešíme, jestli má být svaté přijímání do úst, nebo na ruku, řešíme finance, řešíme zneužívání, řešíme pochopitelně celibát, řešíme katolickou teologickou fakultu. Taková ta v uvozovkách sexy témata. Ale mě zajímá, co máš udělat jako křesťan,
křesťanka, když ráno otevřeš oči a jdeš si udělat kafe…."
Na starý kabát stará záplata. Nová se urve a díra je ještě větší a na starý se nehodí.Nové víno se lije do nových měchů,staré se rozpučí a všechno dobré nich přijde nazmar. Ano jsou to staré svaté pravdy pro nový věčný život, za které se Ježíš Kristus světlo světa v 33 letech nechal přibít na kříž. Adam a Eva zhřešili, bez prvotního hříchu by tu byla na věky jen jejich láska rozuměj muže a ženy. Díky prvotnímu hříchu přišli na svět děti, a my jsme hned ve světle seznámeni s bratrovraždou, za což vlastně Kain nemohl, neboť on byl první vidoucí,díky hříchu svých nezkušených stvořitelů, tudíž měl ten zmatek z první ruky,což je pro živou bytost šok těžký k spolknutí.Bible se nikde nezmiňuje, že by Kain a Abel, byly dvojčata, jen že byly bratři a Ábel by ten druhý, kde už jeho stvořitelé, byly co se týče všech okolností pevnější, jejich dlaně byly otevřenější a tudíž jemu dveře lásky dokořán. Otevřel je v dobré víře i Kainovi, který byl z Božího dopuštění tupen a čím víc chutnalo tím víc chápalo. Došlo k vraždě, ale Bůh ho nezbavil bytí, jelikož by musel zbavit bytí všechny viníky včetně.Byl poznamenán a vyhnán z tlupy či prarodiny.V Boží prozřetelnosti o něj bylo postaráno, tudíž zalátáno starým. Bůh řekl:budiž světlo a bylo světlo.Jsi z lásky a to světlo je záchrana a tma je nepohltila.Těžko někdo ve starých měších, může tuhle novou školu, veselí a radost ze spásy důvěryhodně, na někoho přenést, když se vzdá své hory soukromí, pro logické oráčství dob minulých tudíž mečů a šavlí, které se měchy kuly. Kdo se chápe pluhu a otáčí se zpět není mě hoden. Lékaře, třísky hořící vozy.
ŘK církev zcela jistě lituje, že tyto opakující se spory nelze řešit jako v minulosti.
Graubner by jinak vyrobil Váchovi a jemu podobným čepici a Duka by škrtnul pod hranicí.
Říkali by tomu očištění duše a její záchrana, ovšem prostřednictvím upálení, což jaksi opomíjí jako něco zcela nelidského a v rozporu s vlastím nejvyšším zákonem - DESATEREM - NEZABIJEŠ.
I takto nejjednodušší věc, že upalovali své odpůrce, se neštítí církve bagatelizovat.
A protože církve kupčí se strachem lidí, co bude po smrti, stále mají vydírací potenciál.