1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 2 měsíci

Dost odfláknutá rajská si myslím.Na dobré maso by se mělo dávat do vařící vody-kuchaříčku a schází mi tam koř.zelenina a možná jsem přehlédl to nejpodstatnější a to je skořice a pěkně sladkou !

Před 2 roky

Chodím do školní jídelny a jsem naprosto spokojen.

7
Před 1 rokem

Z čeho dělali rajskou ve školních jídelnách? Taky z protlaku jako tento šéfkuchař. Něco jiného by bylo, kdyby použil i čerstvá nebo zavařená rajčata.

Před 4 roky

Dělám tu nepoctivou. V zeleninovém vývaru rozvařím protlak, zahustím jíškou a dosladím. A syn se oblizuje, že dělám leší než babička

8
Před 1 rokem

Rajská z protlaku ? Snad né. To je matlal a ne kuchař

5
Pavel Volný

jo, není na tom nic špatnýho,jen to jsou prostě koncentrovaná rajčata...

3
Před 4 roky

žádná mouka, ale skořice a půl hvezdičky badyánu a celý pytlík rumových perníčků rozvařit a rozmixovat a to je potom bašta

7

Pane kuchaři,tak toto,co jste uvařil,je fakt rajská ze školní jídelny.Kde je hřebíček a skořice?

15
Před 5 roky

Základ na rajskou ze které kuchaři dělají závěrečné zkoušky je kořenová zelenina,koření jako na svíčkovou,dávám protlak a ještě pasírovaná rajčata,skořici a jemně oloupanou kůru s dobře omytého citronu.Zelenina dá rajské úžasnou chuť. Pan kuchař je patlal.

23
Před 2 měsíciUpraveno
věra krausová

Přesně tak, zeleninový základ na rajskou, v případě, že si chci pochutnat, je nutnost. Samozřejmě protlak, rajčata, pokud jsou čerstvá nebo konzervovaná, ta skořice tam také patří.

Jen si dovolím jednu vychytávku, do hotové rajské přidat hrozinky a nechat probublat. Něco nového, netradičního, ale je to taková trochu jiná dimenze.

Nenutím, ale vyzkoušejte.

Před 2 roky

Tak ať vás z toho trefí,já přidávám i kečup.Je to z toho důvodu, že je v něm zvýrazněná chuť koření. 😀

3
Před 5 roky

přidávám malinko mleté skořice,základ na másle,bez sádla

17
Před 5 roky
Jana Krychová

Já i badyán.

7
Zobrazit další reakci
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontaktDSA