Dost odfláknutá rajská si myslím.Na dobré maso by se mělo dávat do vařící vody-kuchaříčku a schází mi tam koř.zelenina a možná jsem přehlédl to nejpodstatnější a to je skořice a pěkně sladkou !
Chodím do školní jídelny a jsem naprosto spokojen.
Z čeho dělali rajskou ve školních jídelnách? Taky z protlaku jako tento šéfkuchař. Něco jiného by bylo, kdyby použil i čerstvá nebo zavařená rajčata.
Dělám tu nepoctivou. V zeleninovém vývaru rozvařím protlak, zahustím jíškou a dosladím. A syn se oblizuje, že dělám leší než babička
Rajská z protlaku ? Snad né. To je matlal a ne kuchař
jo, není na tom nic špatnýho,jen to jsou prostě koncentrovaná rajčata...
žádná mouka, ale skořice a půl hvezdičky badyánu a celý pytlík rumových perníčků rozvařit a rozmixovat a to je potom bašta
Pane kuchaři,tak toto,co jste uvařil,je fakt rajská ze školní jídelny.Kde je hřebíček a skořice?
Základ na rajskou ze které kuchaři dělají závěrečné zkoušky je kořenová zelenina,koření jako na svíčkovou,dávám protlak a ještě pasírovaná rajčata,skořici a jemně oloupanou kůru s dobře omytého citronu.Zelenina dá rajské úžasnou chuť. Pan kuchař je patlal.
Přesně tak, zeleninový základ na rajskou, v případě, že si chci pochutnat, je nutnost. Samozřejmě protlak, rajčata, pokud jsou čerstvá nebo konzervovaná, ta skořice tam také patří.
Jen si dovolím jednu vychytávku, do hotové rajské přidat hrozinky a nechat probublat. Něco nového, netradičního, ale je to taková trochu jiná dimenze.
Nenutím, ale vyzkoušejte.
Tak ať vás z toho trefí,já přidávám i kečup.Je to z toho důvodu, že je v něm zvýrazněná chuť koření. 😀
přidávám malinko mleté skořice,základ na másle,bez sádla
Já i badyán.