1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 1 rokem

nic ve zlým - vypadá to jak rajská z Hané... Řídká, oranžová a tak nějak kyselá... Na jižní Moravě děláme hustou, červenou a sladkou...

1
Před 5 roky

Řekl bych, že je to dobrá omáčka na plněné papriky. U rajské bych ale očekával zeleninový základ.

14
Před 2 roky

Jen nerozumim tomu,,že největši strašák kterého kuchaři používaji je "školní kuchyně"Mě ve škole chutnalo a byl jsem spokojeny..tak proč ??Jen pokud to pan kuchař si tak svoji nej..rajskou omačku tak chváli,,kde má skořici a kořenovou zeleninu ????

15
Před 1 rokem
MARTIN JAGOS

Největší strašák školní jídelny je a na vždy bude MLÍKOVÁ POLÍVKA. Poctivá rajská nemá chybu, zvlášť doma uvařená. TEČKA

1
Před 5 roky

Nevím, proč se do všeho strká cukr, jde jej nahradit např. sirupem z kostivalu nebo javorovým sirupem. Také dávám do omáčky celou skořici a citrónovou kůru a hřebíček. Tyto tzv." knedlíky" jsem v restauracích a školních jídelnách nenáviděl. Dají se udělat důstojněji a lahodněji. Preferuji raději italské těstoviny, nebo maďarskou tarhoňu.

13
Před 4 roky
Dalibor Pyš

Souhlas-místo cukru džem, nejlépe rybízový.

5
Před 1 rokem

Já si rajdumajdu ve škole nemohl vynachválit, byla lepší a výraznější než doma, mohl za to jistě protlak a možná i dochucení kečupem. No jak je to nyní nevím, ale co vím určitě dětičky jsou zmlsané a mohou za to rodiče.

9
Před 1 rokem

Co je to za " módu " kritizovat jídla ze školních jídelen, na naší ZŠ byla přímo vynikající, lepší než doma od maminky a babičky. Mluvím ale hodně vzdálené minulosti, jsem ročník 1950, tak si přepočítejte. I ostatní jídla dobrá, jednalo se o experimentální základní školu v Praze 9- Kbelích. Jak je to jinde a nyní ale nevím.

Před 5 roky

...nevím ,ale podle starých kuchařek se do rajské přidává celá skořice,máslo a cibule???? ,bez skořice to není rajská!!!Tohle je poloviční rajská!

18
Jan Šejna

...dávám ještě hřebíček a na cibuli zkaramelizuju cukr 🙂

15
Před 1 rokem

Možná jsi kuchař,ale ne šéfkuchař-Aby bylo chutné a štavnaté maso -tak se vkládá do vařící vody,v rajské chybí kořenová zelenina,skořice,octa moc nemusí být a máslo bych raději do svíčkové a pěkně osladit-tohle je obarvená voda kečupem podle mě

Před 3 roky

ocet není třeba,kyselost dodá rajský protlak

chybí mi tam skořice,hřebíček,někdo zahuštuje strouhaným perníkem

žádné sádlo,jen máslo na jíšku

kuchař je patlal

6
Před 2 roky
jana krychová

Ale ON to ví nejlepšííí !!!Jeho je nejchutnějšííííí !!! Podle mě je bez chutí...

1
Před 2 roky

Přesně tak...základ kořenová zelenina a také chybí koření např. hřebíček ,tymián, skořice a perník nejlépe švestkový...Jinak přeji dobrou chuť..

2
Roman Masár

perníkové koření nebo na zahuštění strouhaný perník, ale švestkový do rajdy?

1
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontaktDSA