nic ve zlým - vypadá to jak rajská z Hané... Řídká, oranžová a tak nějak kyselá... Na jižní Moravě děláme hustou, červenou a sladkou...
Řekl bych, že je to dobrá omáčka na plněné papriky. U rajské bych ale očekával zeleninový základ.
Jen nerozumim tomu,,že největši strašák kterého kuchaři používaji je "školní kuchyně"Mě ve škole chutnalo a byl jsem spokojeny..tak proč ??Jen pokud to pan kuchař si tak svoji nej..rajskou omačku tak chváli,,kde má skořici a kořenovou zeleninu ????
Největší strašák školní jídelny je a na vždy bude MLÍKOVÁ POLÍVKA. Poctivá rajská nemá chybu, zvlášť doma uvařená. TEČKA
Nevím, proč se do všeho strká cukr, jde jej nahradit např. sirupem z kostivalu nebo javorovým sirupem. Také dávám do omáčky celou skořici a citrónovou kůru a hřebíček. Tyto tzv." knedlíky" jsem v restauracích a školních jídelnách nenáviděl. Dají se udělat důstojněji a lahodněji. Preferuji raději italské těstoviny, nebo maďarskou tarhoňu.
Souhlas-místo cukru džem, nejlépe rybízový.
Já si rajdumajdu ve škole nemohl vynachválit, byla lepší a výraznější než doma, mohl za to jistě protlak a možná i dochucení kečupem. No jak je to nyní nevím, ale co vím určitě dětičky jsou zmlsané a mohou za to rodiče.
Co je to za " módu " kritizovat jídla ze školních jídelen, na naší ZŠ byla přímo vynikající, lepší než doma od maminky a babičky. Mluvím ale hodně vzdálené minulosti, jsem ročník 1950, tak si přepočítejte. I ostatní jídla dobrá, jednalo se o experimentální základní školu v Praze 9- Kbelích. Jak je to jinde a nyní ale nevím.
...nevím ,ale podle starých kuchařek se do rajské přidává celá skořice,máslo a cibule???? ,bez skořice to není rajská!!!Tohle je poloviční rajská!
...dávám ještě hřebíček a na cibuli zkaramelizuju cukr 🙂
Možná jsi kuchař,ale ne šéfkuchař-Aby bylo chutné a štavnaté maso -tak se vkládá do vařící vody,v rajské chybí kořenová zelenina,skořice,octa moc nemusí být a máslo bych raději do svíčkové a pěkně osladit-tohle je obarvená voda kečupem podle mě
ocet není třeba,kyselost dodá rajský protlak
chybí mi tam skořice,hřebíček,někdo zahuštuje strouhaným perníkem
žádné sádlo,jen máslo na jíšku
kuchař je patlal
Ale ON to ví nejlepšííí !!!Jeho je nejchutnějšííííí !!! Podle mě je bez chutí...
Přesně tak...základ kořenová zelenina a také chybí koření např. hřebíček ,tymián, skořice a perník nejlépe švestkový...Jinak přeji dobrou chuť..
perníkové koření nebo na zahuštění strouhaný perník, ale švestkový do rajdy?