1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 4 roky

To považuji za chybný krok... Minimálně bych pro možnost sundání roušky, např. při rehabilitaci, požadoval negativní PCR, v čekárně u lékaře by to měl vydržet téměř každý (kdo ne například pro respirační těžkosti, tak na výjimku a rychlotest před vstupem do čekárny).

Všechny tato opatření jsou ale nákladnější, když nejsou plošná, takže to sice chápu, ale bylo by dobré lidi vzdělat, že sice povinnost končí, ale bylo by rozumnější si roušku v zdravotnických zařízeních nechat.

Totiž postcovidový syndrom také není žádná sranda i když aktuální mutace nemají takovou smrtnost. Zatím se ani neví, co vše Covid může napáchat v dlouhodobém horizontu. Zatím se ví o kardiálních, plicních, jaterních, mozkových poškození a také metabolických (DM) či reprodukčních, i to mi přijde jako dostatečný důvod snažit se Covidu vyhnout.

163
Radomír Durda

Jestli máte pocit, že vás respirátor chrání, můžete jej přece nosit dál. To že skončí stav pohotovosti znamená jenom to, že roušky už konečně nebudou povinné.

193
Před 4 roky

A stejne jako kdyz se pred dvema mesici zrusila povinnost nosit slintaky ve vnitrnich prostorach, stejne jako kdyz se pred mesicem zrusila povinnost nosit slintaky v MHD... tak se ani v tomhle pripade nestane vubec, ale vubec nic. Jen by bylo vhodne si to pamatovat do podzimu az zas kovid mafie prijde s tohle buzeraci a sikanou a odkazat je hned do patricnych mezi...

74

Já jsem ráda, 15. května nastupujeme s kamarádkou na pobyt v lázeňském hotelu a představa, že tam budu muset chodit pořád v respirátoru mě upřímně děsila, protože se mi v něm špatně dýchá. Moje sousedka z jeho nošení chytla nepříjemný lišej a nemůže se ho zbavit.

22
Před 4 roky
Věra Sedláčková

ale milá dámo, meritem věci nejsou roušky, ale vstupní lékařské kontroly před nástupem do zaměstnání, a do lázní se jedete asi bavit a ne léčit, když by vám ty roušky tak vadili

7
Zobrazit další 2 reakce
Před 4 roky

Je dobře, že povinnost se ruší, - jen já bych je nechala, když hodně nemocných lidí čeká u praktického lékaře v čekárně, lékař by respirátor nemusel mít, jen chřipkoví a jiní nakažliví pacienti, a v MHD. Ale tam bych to nechala, jak kdo chce. Potom by to měl nosit člověk, který je nakažlivě nemocný a jde třebas od doktora nebo si byl koupit chleba, aby měl doma co jíst, tak takový člověk by si respirátor měl vzít - jinak je dobře, že plošně se povinnost zrušila. Moc dobře. Já jsem ráda.

23
Před 4 roky
Jana Moravcová

Jinak ve zdravotnictví, když jdete třebas s bolavou rukou nebo na kontrolu s játrama apod., rouška být nemusí, protože nejdete k lékaři s nakažlivou nemocí , s chřipkou apod. I ve zdravotnictví není každá nemoc nakažlivá - např. ortopedie, darování krve apod.

5
Zobrazit další 2 reakce
Před 4 roky

Minulý týden jsem byla na mamografu. Na recepci zdravotního zařízení jsem vstoupila bez respirátoru, ale po výhružném pohledu recepční jsem si ho hned nasadila (neměla jsem čas na dohadování, šla jsem tak akorát). Vtipné bylo, že ani jedna pracovnice na recepci neměla ani roušku, ani respirátor, na mamografu taky ne a co jsem viděla cestou zpět, žádný zdravotník jakéhokoliv postavení též ne. Je úžasné vidět, jak zdravotní sestra bez roušky tlačí na vozíku pacienta, celého pokrouceného, ale hlavně, že má roušku, ve které se evidentně dusí.

27
Před 4 roky
Mirka Michalkova

to, nic není mě právě takový arogantní ,,lékař,, tak na 90 procent nakazil kovidem, neměl roušku a ani se neobtěžoval, s dovětkem , že on je imunní, v loni o velikonocích, pět dní ,nocí jsem se dusila , horečky ku 40, a v nemocnici mě řekli, že nemají sanitu, at dorazím sama,a praktická doktorka, žádná kontrola, léky, testy krve, nebo rentgen plic, nula, řekla ,,žijete, tak co

8

"Přinejmenším na čas definitivně". 😄 😄 😄 To je formulace jak noha, psát do internetových médií už dneska evidentně může opravdu každý. 🙂 Autor by se měl příště radši zdržet používání cizích termitů. 😉

45
Před 4 roky

Já být lékařem, vyžaduji od pacientů aby měli roušku..

57
Před 4 roky
Petr Prokeš

A to jako proč.

21
Před 4 roky

u lékařů bych to asi nechala ale mělo by to být v dobrovolnosti kdo chce jí mít tak je to jeho rozhodnutí

58
Před 4 roky
Věra Smolková

Proč nechala?Nikdo nikomu nebrání chodit v respirátoru třeba i po vlastním bytě když se rozhodne 😉

67
Zobrazit další 3 reakce
Před 4 roky

Konečně byznysmeni už mají výdělky , tak uznali , že náhubky ničí imunitní systém nosní sliznice , zmenšují přísun kyslíku a při způsobu použití jsou přímo přenašeči virů. Díky nim jsou potíže s respiračním onemocněním.

5
Před 4 roky

Že přinejmenším na čas 😂😂 už nenosím rok a půl a jsem zdravý... Ale kam se musím podívat k lékaři už 3 měsíce všichni bez, divné

9
Před 4 roky
Dušan Pluhař

Právě proto, že ji nenosíte jste zdravý, jsem na tom stejně, seniorka 69.

4
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontaktDSA