Moje fena miluje ořechy a kdyby jí to škodilo, tak je nežere - není to popelnice. Sice to nejsou živočišné tuky, ale to nehraje až takovou roli. Psům se naopak oleje do žrádla přidávají. Pes žere lůj a nic se mu nestane. Tedy pokud není zvyklý jen na granule. Taky by mě chytnul žlučníck, kdybych nikdy nejedl mastné a pak sežral buřta. Jinak jsem to více nečetl, jen toto mě zaujalo.
Když pes sežere pár jader ořechů, nic se nestane, musel by je žrát denně. Horší je čokoláda, třeba. Tu by neměl vůbec, ani kousek. Ale existuje čokoláda pro psy...
Náš pes není blbec , projede celou úrodu na zahradě a kromě petržele ,pastináku , celeru a rajčat sežere všechno , nevidím důvod , proč by mu měly chutnat citrusy ,česnek a cibule , zato si dá ořech i čokoládu a docucne zbytek piva , kořalka mu nechutná atd. Důležité je , že ví , kdy přestat .
Tak řada psů to neví a sežerou hromadu čokolády. Známé takto málem uhynulo štěně. Nebo se opijí, sežerou velký kus slané šunky - sůl psům škodí a při velkém množství snadno zkolabují. Jinak ano, pár rozinek nebo stroužek česneku jim klidně chutná a nic to s nimi neudělá.
Nikdo nejsme stejní, jak lidé, tak psi. Někdo může vše, druhému to škodí, náš leonberger měl rád hroznové víno, chodil kontrolovat každý den, kdy bude zralé, dokud bylo kyselé,nebral.Nyní máme štěně čuvače, ta má ráda rajčata a celkem ovoce. Jistě ji nenechám spořádat moc, ale kousek si dá.
Vitamíny nejsou pro psa nevhodné, spíše jádra z ovoce. Například meloun smí pes normálně, ale bez jader. Třeba..
Ale za mě jinak článek vcelku v pořádku. Takové to, můj pes kousek snědl a nic mu nebylo... Oukej no. Lepší se mít na pozoru a vědět, z čeho může být psovi špatně, když toho sní třeba nedopatřením víc. Nebezpeší podání léků pro lidi psům už taky dost lidí podcenilo. Ale nevím, zda jsou léky lidská potravina. :P
Nemělo to být 9 věcí? Číst to byla úplná ztráta času. Lepší koukat z okna.
no to se povidlo, Bože to je článek.
Můj pes miloval čokoládu, potají ožíral ze stromečku, háčky a obaly vždy nechal. A taky chodil olizovat lahev od domácího vaječňáku, když byl "po ruce". Umřel stářím, měl jen základní očkování a do posledních chvil byl zdravý a veselý
Psa jsem ještě nepapal.
A budeš se divit je úžasně dobrý,ale musí se umět udělat tak jako každé jiné maso.
To je zase reklama na psí žrádlo?