1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 5 měsíci

Ták a to je přesně ono. Člověk, který celý život pracoval, snažil se trošku něco vybudoval a našetřil a v 55+ bude na trhu práce zbytečný, ale důchod bude až v 65+, nedostane od státu NIC!

155
Před 5 měsíci
Jindřich Novák

A namísto toho, aby si ty našetřené peníze užil jinak - koníčky, sport, lázně třeba, tak je bude muset rozfrckat na živobytí a v důchodu nebude mít nic. Taky jsem si kdysi myslela, že by se některé dávky neměly vyplácet lidem, kteří mají našetřeno na účtu, ale měním názor a souhlasím s vámi, protože to něco málo co si lidé našetří do důchodu mají na užívání si důchodu nebo potřebné poplatky - např. budou potřebovat pomoc nějaké služby s hygienou apod., a to není zadarmo. Pokud na ty peníze ale budou muset šáhnout jak píšete např. v 55 letech tak jim pak nezbude nic. Majetek - např. dům, ten se nedá prodat ze dne na den a taky nikdo nesežene odpovídající bydlení ze dne na den.

59
Před 5 měsíci

Jo jasně Jurečko...jen blb by si nechal peníze na účtu..kdy budu mít doma hotovost,to taky poznáš? Tohle může vymyslet opravdu jen hlupák!!

127
Před 5 měsíci
Jindřich Forman

Někteří pobíratelé už zjišťují ve svém okolí, kdo jim penízky schová na jiném účtu. Postrádá to smysl.Řešením by bylo omezení pobírání na maximální dobu např. 2 roky.Za tu dobu už se snad "na nohy" postaví snad každý.

5
Před 5 měsíciUpraveno

"Omezení majetkového testování pouze na nemovitost pro bydlení, auto či peníze na účtu vysvětlil ministr Jurečka tím, že jde o první výkop."

.

No a pak zjistíme, jestli někdo náhodou nevlastní 2 televize, papouška a mrazák s masem ze zabijačky...

27
Před 5 měsíci

Začíná se utahovat sociální smyčka a každý nezaměstnaný bude po čase bez podpory na soc. a zdravotním jako občan 2 kategorie... vše to tam směřuje do totální bídy a rozvratu ekonomiky a zadlužení státu podporou válek a ilegálů. Pan prezident s ženou si se svými 750tis hlavu neláme. Příští rok mu zvednou plat o 14% a politici bez zodpovědnosti budou dál Soroščit rozvrat kolaboračně republiku ti druhořadí úředníci neschopní naprosto ničeho jsou to tučné ovce.

16
Před 5 měsíci

Je to tažení proti lidem, šikana. Kde je jaká demokracie? Je to pošlapávání práv obyvatelstva. Jdou proti tomu, co naslibovali ve volebních slibech, lidem. Jdou proti svému Programovému prohlášení, jdou proti GDPR, jdou proti Listině základních práv a svobod. Jakým právem chtějí zjišťovat co kdo má na účtu? V tom případě ať lidé vědí, kolik peněz má na účtu každý poslanec a ministr. Kde jsme? V době totality? Nebo normalizace? Byl proveden audit na ministerstvu, které opustil Bartoš??? Atd. Tohle volit nebudu.

88
Před 5 měsíci
Lena Křížová

Paní Křížová, dávky, které lidé dostavaji nejsou jejich, oni požadují abychom se na jejich vyplacení podíleli my všichni, daňoví poplatníci...nezlobte se, ale i mě zajímá jestli dávky čerpá opravdu potřebný člověk, nebo člověk, pro kterého je slovo práce dlouhodobě cizi slovo...

27
Před 5 měsíci

Prominte mi, ale to je zlodejna na ukor vsech slusnych lidi.

Mas auto? Nedostanes nic, pokud ho neprodas.

Mas vlastni byt? Prodej ho a jdi s celou rodinou pod most!

Mne toto sejri. Chci vnuckam sporit, ale ten ceskej kocourkov mi nedovoli, aby moje penize - prevedene jednorazove na CZ ucet jejich maminky - odchazely automaticky za predmetnym ucelem.

Seniorka musi mesic co mesic ze zahranici delat platby. Ostudne. Hlavne ze imigrantum sypete hore dole splavem.

Neni vam hanba, panove politici?¿? Muj darek pro me vnucky je MUJ. Zkratte si nejdrive svuj mesicni prijem a pak delejte takove kulisarny.

37
Před 5 měsíci
Hana Jeřábková

takze podle Vas vy si budete setrit penizky ale budete brat od ostatnich davky. To vam prijde jako v poradku? Lidi se maji starat v prve rade o sebe.

10
Před 5 měsíci

My chceme mít jistotu a transparentnost, že peníze jdou tam, kde jsou potřeba. A ten člověk nemá jiné možnosti, jak zabezpečit sebe a svoji rodinu, a jde o pomoc přiměřenou k jeho příjmu, ale i majetku,“ vysvětlil ministr Jurečka.

🤣🤣To je vtip? My chceme taky vědět,kolik se vybere na daních atd. A kam ty peníze jdou.

72
Před 5 měsíci
Marcela Brádková

A jak teda potom chápete to, že stát vyplácel peníze zaměstnancům Liberty, který byl soukromý podnik? Kontroloval někdo, že ty peníze byly těm lidem potřeba, že neměli nic na účtu, neměli auto či jiný majetek? Jinými slovy se platilo za soukromníka?, který dlužil svým zaměstnancům?

16
Před 5 měsíci

Dopadne to jako s dohodami. Nakonec se zjistí, že bere malinká hrstka milionaru dávky. Kolik stoji ty systémy??? Kolik úředníků to bude zaměstnávat?? Zase populismus a vládní blbost, které ničemu nepovedou. A je v zákoně, které auto, jaké značky můžu používat do práce??? Víte o tom, že pracující jezdí autem?? Jen totální blbosti od ministra, který tancuje, když vedle umírají děti.

78
Před 5 měsíci
Miloš Velčovský

👍

21
Před 5 měsíci

Jednou jedinkrát jsem požádal stát o pomoc když se narodil syn a přišel jsem o práci..... úřednice na sociálce se zeptala jestli mám auto, byt a rodiče....a začala:,, Auto prodejte když máte legitku na MHD, byt vyměňte za menší a co rodiče ty by vám nepůjčili?"

Takže děkuji a už nikdy nic chtít nebudu...a státu dám jen co musím....

31
Před 5 měsíci
Patrik Kocura

No a co se vám na tom nezdá. Stát není zaostřovací ústav.

10
Zobrazit další 2 reakce
Před 5 měsíci

Vymýšlí jednu blbost za druhou.Relativně chytří spoluobčané stejně vymyslí jak tyto testy obalamutit. Obdobně jako označit za otce dítěte nejstaršího člena klanu a zajistit tak dítěti sirotčí důchod a další a další finty.

66
Před 5 měsíci
Petr Splechta

Už teď jsou případy, kdy jeden člověk bydlí v 3+1, jezdí autem za mega a pobírá příspěvek na bydlení. Dokud se neomezí i velikost bytů na počet členů, pak je to pořád plýtvání penězi daňových poplatníků.

4
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt