Dospělá svéprávná osoba potřebuje doprovod do ordinace? Hanba by mne fackovala, kdybych si tam někoho táhla sebou.
Někteří lidi jsou fakt buď neskuteční rozmazlenci nebo nezchopové. Nebo oboje.
Zasloužíte si pořádnou ledvinovou koliku a na pohotovosti arogantního zmetka. Pak vám snad dojde, že je ve vztazích v pořádku a žádoucí mít v partnerovi oporu. V nemoci i ve zdraví, říká vám to něco, bezcitná kreatůro???
Mám zkušenosti, bohužel ne dost dobré. Syn si zlomil ruku před 3 lety. Když už po 150 vysvětlujete lékaři/sestře, že s ním tam být prostě musíte, protože je autista, tak Vás bere čert. Chápu, že se v nemocnici lékaři a sestry střídají, ale to je sakra takový problém, napsat za jméno pacienta pomlčku, či závorku, se slovem autista? Protože všichni, kdo se k tomu dostane, čtou jen poslední zprávu od svého kolegy.
Me mamince je 94 a na každé vyšetření ji doprovazim, musím s ní už jet i sanitkou. Ne, že bych kontrolovala lékaře ale pro uklidnění. Takže i u starých lidí už by ten doprovod měl být samozřejmosti. Pobyt v nemocnici snášela velmi špatně, i když sestřičky se staraly skvěle, přesto se stále ptala kde jsem, a když jsem musela vždy večer odejít,plakala. Nadstandard bohužel nebyl volny
Mám to stejně, mami je 95 a na všechna vyšetření chodím do ordinace s ní (špatně slyší, musím "tlumočit"). Nikdy s tím žádný problém nebyl. Ale nerozumím tomu, proč mladá paní potřebuje mít manžela za zadkem v ordinaci i při rýmě nebo průjmu?
Zažili jsme ponižující chování lékaře, kdy se předváděl před sestřičkou, věřím, že by si to v mé přítomnosti nedovolil (podotýkám, že pacient měl velké bolesti). Je to složité - většinou si přejete mít u vyšetření soukromí, záleží na tom, jaký je zdravotní problém. Ovšem někdy vám může být natolik zle, že přítomnost blízké osoby může být pro vás výhodná minimálně v tom, že je vám oporou např. i při spolurozhodování u různých zákroků apod. Na druhou stranu pokud mohu lékaři stoprocentně důvěřovat, volila bych soukromí, avšak na urgentních příjmech ho stejně nemáte zajištěno, plenta mezi expektačními lůžky není adekvátní, obzvláště když jsou v jedné místnosti muži i ženy dohromady. Tak si vyberte.
Mám zkušenost s doprovodem svého tehdy sedmnáctiletého syna, kterého jsem dovezla na pohotovost s bolestmi břicha, střevními potížemi a neustupujícími čtyřicítkama... Pan doktor jej vyšetřil velmi poctivě, jen na mě zle koukal, když jsem doplňovala synovy odpovědi. Nakonec usoudil, že synův stav vyžaduje okamžitou hospitalizaci a sestřička "tak já zavolám na dětské"... V ten moment pan doktor ztuhnul, zakoktal: "já myslel, že mu je tak 24"... A omluvil se mi😊... Potřeboval podpis zákonného zastupce na souhlas s hospitalizací 😅
Nechápu proč by měl se mnou manžel chodit do ordinace. Chápu to u dětí, ale u dospělých? Možná tak u seniorů.
A on vám někdo nutí manžela jako doprovod? Každý člověk má jiné potřeby.
Kdybych nebyl doprovodem otce v ordinaci, odešel by s léky na nevolnost domů. Vzhledem k tomu, že jsem diagnózu důrazně zpochybnil, po delší rozvaze, nás ,,lékařka" poslala na CT hlavy. A světe div se, byl tam!
Pokud jsem dobře četla, měla paní zánět močových cest. To jako musela mít s sebou v ordinaci manžela? Nechápu.
Já při zánětu močových cest se mohla bolesti hnout měla vysokou horečku a ano nechápu proč bych sebou nemohla mít dobrovod. Když člověk je fakt zle je rád za milující osobu. Doktoři se chovají jak hovada
Nechápu, proč dospělej člověk potřebuje u doktora DOPROVOD? To se zánětem močových cest nebo zlomeninou ruky vytrácí i svéprávnost? Bože, Ty to vidíš.
Je mi vás líto ono to bohužel jednou poznáte. Když vám je opravdu zlé nebo hold jste starý. Je to pro každého a pro takové namyšleně nany to je pak sešup
Teď je to mladý hezký pár,v původním článku to byla 63 letá seniorka,což je taky blbost.
Mají v tom nějaký zmatek.