To snad nemyslí vážně. Naopak bych přitvrdil a nařídil i povinné přezkoušení.
Ano souhlasím,ale pro všechny řidiče bez rozdílu věku.
To je na pendrek. Já chodím na kontroly už od 63 let. Vždycky posunou hranici věku, kdy se má jít poprvé, a to už ji přesahuji. Prostě pro mne na pendrek!
Já už od 60ti a potom to stále posunují.
Válek by se měl probudit, protože dosud to EU neregulovala, ale už si tuto oblast také obsadila a právě věk 70 let je ta hranice v únii.
Jako bzývalý zkušební komisař a technik DI mohu k tomu řící, že taktéž jsem protim těmto buzeracím. Když jsem já předával novým řidičům řidičáky tak jsem jimvždyckykl, že jim je předávám s tím , že je mají na doživotí a jsou zodpovědni sami sobě. A pak se klegislativa změnila a jsme v náručí lékařů, kterým stát dal další kšeft. Já mohu říci, že ti důchodci jsou sice i trochu pomaůejší, jenže nikdy neudělali tolik smrtelných a závažných nehod jako mladí bez zkušenosti, a po př. i v alkoholu. Tak nedělejme z komára vola, jako tady někteří ubožáci co si vylévají zlost neprávem. A těch států kde takové zákony neplatí je kolem nás i dost.Bylo by vhodné to zrušit.
V neposlední řadě paradox : stát stanoví povinnost absolvovat zdravotní prohlídku, ale senior si jí zaplatí.
Jsem senior (je mi 70) a řídím rád (a taky musím, abych se dostal do práce a zpět). A ty prohlídky přežitek nejsou. Naopak, jsou užitečné, jen se při nich nesmí švindlovat a zase na druhé straně buzerovat.
Kdyby nic jiného, tak to zajistí, že lidi v seniorském věku nebudou flákat preventivní prohlídky.
EDIT: Přežitek je Válek. Pošlete ho do dža.
Zaměstnavatel může preventivní prohlídky po Vás požadovat (a také je zaplatit). Je to jen na něm. Od určitého věku je platí stát.
Tato doba opravdu starým lidem není nakloněna. Musí vydělávat a nikdo se jich neptá, jestli chtějí, nebo můžou. Dřiv byl v každé ulici nějaký obchod, dnes musí dojíždět na nákup několik desítek km. Většinou si koupili auto s tím, že ho budou mít až do smrti. Omyl, je pojízdné, jim vyhovuje, ale neustále je někdo buzeruje a tahá z nich peníze. Každý ví, na co stačí, i ta povinná lékařská prohlídka je jen buzerace. Nikdo jim stejně zdraví nevrátí
Je to binec ,dřív jsem na pivo do hospody chodil na vesnici pěšky , teď musím jezdit autem, protože všechny hospody v okolí 10 km jsou zavřené !!!Není to k zoufání !!!
Ono je to taky o praktikovy, když dá razítko všem, je to zbytečné.
Já mám praktika, který mě důkladně kontroloval, když jsem si žádala o vrácení řidičáku, který mi vzali že zdravotního důvodu.
Kontroloval barvoslepost, oči.... Taky mi hned napsal, že k řízení musím nosit optiku.
Takto by to mělo fungovat. Ale když vidím seniory, co se neudrží na nohách a plácají se za volantem, nevím jak jim praktik muže schválit řidičák.
Naopak jsou důchodci, co jsou za volantem úplně v pohodě. Navíc někteří se sami uvědomí, že za volant už nechtějí, což jenom chválím, jedny z nich byla moje maminka a i když papír od lékaře měla, tak zavolat už nechtěla.
No Válek už pomalu by taky měl věk na prohlídku, tak něco začal dělat.
Pravda je ta, že jsme jediná země, kde máme tyto prohlídky povinné. Tak že nevím důvod proč je dělat, pokud je nemá celá Evropa. A ta to neudělá, už pro to, protože Uršula se pomalu taky blíží věku, kde by měla mít prohlídku.
Nejsme zdaleka jediná země!
Radši ať preventivně prohlížejí mládežníky. Povinný psychotest ještě před zahájením autoškoly by neškodil. A všechny ostatní bych tam posílala po přistižení při hrubém přestupku.
Tak u některých seniorů bych zabavil řidičák OKAMŽITĚ!když se proti vám řítí ,,řidič"v klobouku s vytřešteným zrakem jednosměrkou a ještě si klepe na čelo,tak tam snad vyšetření už jen na psychiatrii.....!
Ono je to těžký, když jedeš v protisměru !!
A copak dělal uplynulé 4 roky 100 % hlupák a lhář ?
Sám je zralý na vyšetření !
Kde zůstal jím slibovaný dostatek léků a továrna na jejich výrobu ?
Že je jako ministr vyrobí doma, pro naši lidi? Čéče, výroba léků je byznys po celém světě, továrna je až to poslední. Musíte mít hlavně patent... Ne na rozum a aroganci jako Vy, ale generický lék...