1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 6 měsíci

Tak proč jí manželka dává tolik na talíř když ví že to nesní?

4
Před 6 měsíci

To jí tak akorát zadělává na problémy s jídlem. S manželem bych si důrazně promluvila nebo bych prostě odešla. Zdraví dítěte je přednější než šetření nebo chlap.

15
Před 6 měsíci
Jitka Semeráková

Mate pravdu, u ditete se drive nebo pozdeji dostavi zdravotni potize -onemocneni zazivaciho traktu, zvlaste pokud je nuceno jist plesniva jidla, prosla jidla, ktera jsou zdravotne zavadna!

Navic u nej propukne s nejvetsi pravdepodobnosti neuroticke onemocneni anorexie/bulimie.

Pani by si s nim mela velic tvrde promluvit, na jejim miste rovnez za pritomnosti jinych lidi, kteri by panu setrilkovi dali durazne najevo, s cimz si zahrava.

Pokud to nepomuze, tak od nej odejit, jinak to dcera i jeji matka odnesou svym zdravim. Pan setrilek at se klidne cpe plesnivym jidlem az do posledniho dechu - nicmene sam!!!!

7
Před 6 měsíci

Bude to s ním jen horší a dcera bude mít problémy s jídlem celý život. Někdo, kdo zvyšuje hlas a přes to vlak nejede není "partner". Takže buď podstoupí léčbu (jeho postoj také je nějaký komplex z dětství) nebo nashle.

5
Před 6 měsíci

V dětství mi vypěstovali odpor k mléku. Ve školce mě nutili pít kakao nebo bílou kávu plnou škraloupů, ze kterých se mi zvedá žaludek ještě dnes, když si na to vzpomenu. Dodnes nejsem schopná vypít nic teplého, v čem je mléko. Ani studeného bych se nenapila za žádnou cenu.

1
Před 6 měsíciUpraveno

Kdo dceři připravuje talíř ? Zřejmě vy. V první řadě tedy zvažte, jestli jí ho nedáváte moc a zmenšete porce, případně jí ho nenuťte, pokud zrovna jíst nechce - nezemře, když vynechá jedno jídlo. Co dělá váš manžel je hodně přehnané a musí se to změnit, ale v principu pochopitelné. A je i žádoucí, aby si dítě vštípilo, že muset vyhodit jídlo je určité selhání - důkaz špatného hospodaření. Zvlášť, když jde o dívku, jednou bude také hospodyně a měla by vědět, že plýtvání skutečně není dobré. Ne kvůli penězům, ale z principu, babičky by řekly, že jídlo je boží dar. Dobrá hospodyně plánuje nákupy a jídelníček tak, aby zbytků bylo co nejméně, vyhazovat jídlo je opravdu škoda. Takže, místo stavění se do opozice a boje raději přemýšlejte, jak si nákupy, vaření, atd., co nejlépe promyslet a zorganizovat. Například ten chleba. Dvoudenní zbytek, který už se nesní, ale ještě mu nic není, lze opražit na kostičky a použít do polévky (mimochodem, jsou chutnější, než ty rohlíkové), zahustit jím guláš, apod. Ale musí na to člověk myslet - všímat si, v jakém stavu jeho potraviny jsou a jídelníček plánovat průběžně, s ohledem na to. Manželovi řekněte, že má pravdu, že plýtvat skutečně není dobré a že se budete snažit to odbourat, ale po něm zase chcete, aby zkusil udělat něco s tím svým extrémismem, abychom se sešli někde ve zdravém středu, místo toho, že se časem rozejdeme, protože co je moc, to je moc.

9
Před 6 měsíciUpraveno

Hrozný nesmysl.

Taky nemám rád plýtvání jídlem, ale prostě jsem to vyřešil tak, že když byly děti menší, v restauracích jsem si pro sebe nic neobjednal a dojedl jsem, co si daly ony. A doma podobně - sobě jsem nenabíral. Nejdříve jsem dojedl, co zbylo na talířích po dětech.

No a teď už se děti blíží k dospělosti a já si musím nabrat jako první, aby na mě něco zbylo. 😄

Takže to, že jako menší nedojedly, je opravdu nijak nepoznamenalo.

6
Před 6 měsíci

Porce lze zmenšit, ale kdyby se někdo pokusil nutit mě nebo děti jíst plesnivá jídla, se zlou by se setkal.

3
Před 6 měsíci

Proc? Snez co muzes a zbytek dej do lednicky na potom Nebo si to zabalte si to do prace,ne? Ja to takhle delam celej zivot

3
Před 6 měsíci

To je opravdu hrozné sama jsem to zažila dlouho jsem některá jidla nemohla jíst ať uteče je to tyran

6
Před 6 měsíci

To znám, dodnes mám problémy s jídlem a už se toho nezbavím.

4
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontaktDSA