Tak proč jí manželka dává tolik na talíř když ví že to nesní?
To jí tak akorát zadělává na problémy s jídlem. S manželem bych si důrazně promluvila nebo bych prostě odešla. Zdraví dítěte je přednější než šetření nebo chlap.
Mate pravdu, u ditete se drive nebo pozdeji dostavi zdravotni potize -onemocneni zazivaciho traktu, zvlaste pokud je nuceno jist plesniva jidla, prosla jidla, ktera jsou zdravotne zavadna!
Navic u nej propukne s nejvetsi pravdepodobnosti neuroticke onemocneni anorexie/bulimie.
Pani by si s nim mela velic tvrde promluvit, na jejim miste rovnez za pritomnosti jinych lidi, kteri by panu setrilkovi dali durazne najevo, s cimz si zahrava.
Pokud to nepomuze, tak od nej odejit, jinak to dcera i jeji matka odnesou svym zdravim. Pan setrilek at se klidne cpe plesnivym jidlem az do posledniho dechu - nicmene sam!!!!
Bude to s ním jen horší a dcera bude mít problémy s jídlem celý život. Někdo, kdo zvyšuje hlas a přes to vlak nejede není "partner". Takže buď podstoupí léčbu (jeho postoj také je nějaký komplex z dětství) nebo nashle.
V dětství mi vypěstovali odpor k mléku. Ve školce mě nutili pít kakao nebo bílou kávu plnou škraloupů, ze kterých se mi zvedá žaludek ještě dnes, když si na to vzpomenu. Dodnes nejsem schopná vypít nic teplého, v čem je mléko. Ani studeného bych se nenapila za žádnou cenu.
Kdo dceři připravuje talíř ? Zřejmě vy. V první řadě tedy zvažte, jestli jí ho nedáváte moc a zmenšete porce, případně jí ho nenuťte, pokud zrovna jíst nechce - nezemře, když vynechá jedno jídlo. Co dělá váš manžel je hodně přehnané a musí se to změnit, ale v principu pochopitelné. A je i žádoucí, aby si dítě vštípilo, že muset vyhodit jídlo je určité selhání - důkaz špatného hospodaření. Zvlášť, když jde o dívku, jednou bude také hospodyně a měla by vědět, že plýtvání skutečně není dobré. Ne kvůli penězům, ale z principu, babičky by řekly, že jídlo je boží dar. Dobrá hospodyně plánuje nákupy a jídelníček tak, aby zbytků bylo co nejméně, vyhazovat jídlo je opravdu škoda. Takže, místo stavění se do opozice a boje raději přemýšlejte, jak si nákupy, vaření, atd., co nejlépe promyslet a zorganizovat. Například ten chleba. Dvoudenní zbytek, který už se nesní, ale ještě mu nic není, lze opražit na kostičky a použít do polévky (mimochodem, jsou chutnější, než ty rohlíkové), zahustit jím guláš, apod. Ale musí na to člověk myslet - všímat si, v jakém stavu jeho potraviny jsou a jídelníček plánovat průběžně, s ohledem na to. Manželovi řekněte, že má pravdu, že plýtvat skutečně není dobré a že se budete snažit to odbourat, ale po něm zase chcete, aby zkusil udělat něco s tím svým extrémismem, abychom se sešli někde ve zdravém středu, místo toho, že se časem rozejdeme, protože co je moc, to je moc.
Hrozný nesmysl.
Taky nemám rád plýtvání jídlem, ale prostě jsem to vyřešil tak, že když byly děti menší, v restauracích jsem si pro sebe nic neobjednal a dojedl jsem, co si daly ony. A doma podobně - sobě jsem nenabíral. Nejdříve jsem dojedl, co zbylo na talířích po dětech.
No a teď už se děti blíží k dospělosti a já si musím nabrat jako první, aby na mě něco zbylo. 😄
Takže to, že jako menší nedojedly, je opravdu nijak nepoznamenalo.
Porce lze zmenšit, ale kdyby se někdo pokusil nutit mě nebo děti jíst plesnivá jídla, se zlou by se setkal.
Proc? Snez co muzes a zbytek dej do lednicky na potom Nebo si to zabalte si to do prace,ne? Ja to takhle delam celej zivot
To je opravdu hrozné sama jsem to zažila dlouho jsem některá jidla nemohla jíst ať uteče je to tyran
To znám, dodnes mám problémy s jídlem a už se toho nezbavím.