Klasika vojenských nákupů. Předražené, pozdní dodání a problémy s funkčností.
proč myslíte, že jsou předražené? máte to s čím porovnat?
Náš největší přítel a spojenec Izrael prodal svému nejservilnějšímu lokajovi Česku prostřednictvím izraelského MO radary, které byly z části nejenomže nefunkční, ale hlavně ani neodpovídaly dohodnutým parametrům a ani po 7 letech situace není vyřešena. Nechápu, proč jsme prostě už dávno neodstoupili od smlouvy s plnou refundací, když se jim nechce platit ani to směšné penále.
"I když radary MADR (na kopci) ještě pořád nejsou stoprocentně funkční, česká armáda už s nimi trénuje. Takhle třeba v listopadu 2025 zkoušela obranu systémů před nepřátelskými bojovníky." To si tam mohli ke kůlu přivázat kozu a hlídat ji. Bylo by to levnější.
Co čekali od židů, penále 128 milionů z 3,5 miliardy není nijak vysoké 5%, při maržích zbrojařů je v podstatě zanedbatelné.
nemaji prachy museji pachat genocidu v iranu
Jo to jsou přesně zakázky Babiše. Vadné radary, děla která asi nikdy nedostaneme, náhrada cca 16 bitevních vrtulníků Mi-24 za 4 ks AH-1Z předražených výběhových kusů, které nikdo nekupuje. BVP tak těch by jsme se za jejich vlády nikdy nedočkali. Jediné co, tak se bez náhrad vyřazuje raketomety, Challenger, Jak 40, Mi-8, brzy i W-3 Sokol. Nejsou na nic peníze. Ode mě už hlas nikdy nedostanou. Ze 100% rozpočtu státu, nejsme schopni najít ani 3% na obranu. To je směšné.
Pokud mají peníze na válku, mají peníze i na penále. 🤔 Že tam zatéká, používejte je když neprší, nebo kupte velkou plachtu. Další možnost ,je uklízečka. 😂
Americký radar jsme mohli mít už dávno a v Brdech. Tehdy pan Paroubek a další socdemáci byli proti.
Když si u krejčího nechám ušít oblek, zaplatím zálohu na materiál a část peněz za práci. Zbytek doplatím po převzetí.
Jestli se nákupčí AČR touto zásadou neřídí, tak ať se nediví.
My se můžeme paradoxně stavět na hlavu,ale nic nám to nepomůže.On je rozdíl s kým jednáme.Stačí mít jiný “přístup” k jistým konfliktům a je zle.
Vše je úplně jedno, hlavní je, aby jsme dodrželi % HDP o to se přeci všichni hádají... O ty roury na ministerstvu co mají na starost nákup přeci nejde.