1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 5 měsíci

Uz asi ctvrty clanek o dalsi novince Jawa. Mel jsem jich nekolik. Od Pionyra atd. Neco jineho je nostalgie, vzpominky na mladi v sedmdesatkach a neco jineho realita. Proste to byl zaostaly kram uz tenkrat a ted vezmou to jmeno a zase vytahnou predpotopni motor nasadi ho na predpotopni ram a podvozek a zacnou objizdet vystavy. Zajimalo by me, kdo tohle financuje. Asi nekdo, kdo nikdy nevidel Hondu CB1100 nebo podobnou vec. 👍

8
Před 5 měsíci
Ivan Kratochvíl

co to meleš? si nikdy nejel na motorce? Co je na Hondě CB tak úžasného?

Jawa Calif byla jedna z nejlepších co kdy vyrobila. Za komoušů byl problém, že tu nebyly dostupné materialy, kvalitní ocel a jiné.

Japonci všechno co se na světě vymyslelo, tak obšlehli, dali tomu kvalitu a výborné dílenské zpracování ,ale jinak z jejich dílny nikdy nic ,co by sami vymysleli-nevyjelo.

2
Zobrazit další 4 reakce
Před 5 měsíciUpraveno

Taky jsem jí měl, 1980 - 1986. Jawa 350 Californian oilmaster, údajně původně určená na vývoz do Kanady. Jen měla vyměněné světlo, čočku a jednobudík a mosazné koncovky výfuků. Olej z výfuků dokázal udělat hezké hvězdičky na silonové bundě, zvlášť u spolujezdkyně.

Před 5 měsíci

Byla to krásná motorka...Pro nostalgii asi dobrej nápad, ale cílová skupina zázníků, která by to asi koupila (v česku) určitě nebude akceptovat cenu cca 300 tis. Jen drobnou poznámku, autorka uvádí, že to vychází z modelu 350/632 což je asi jen překlep, správně je 350/362.

11
Před 5 měsíci

Je pěkná a je blbost to srovnávat.Konečně někdo kdo ví co dělá a fandím.Mladá generace neví o Jawě nic pokud to nemá od rodičů a nebo se o to vyloženě nezajímá.Cílová skupina to asi nebude stejně jako moje dcera i když o motorkách toho ví dost a o Jawách se dočítá z různých knížek co doma mám ale její stroj to nikdy nebude.V každém případě se těším až bude ve finální verzi k vidění

Před 5 měsíci

Měl jsem původní Jawu 350Californian z r.1973 i pavíkem .Byla vývozní do USA ,ale nakone,ale vyšel zpřísnující zákon o exhalacích a tak se prodala v Kotvě..Dodnes na ni vzpomínám..

4
Před 5 měsíci

Za mě to dává větší smysl,než ten litr. Pár drobounkých mušek a chtěl bych vidět někoho,kdo by to dokázal kritizovat......držím palce👍. Fak líbí moc!

8
Před 5 měsíci

Jo nostalgie, neměl jsem se jí zbavovat. Jediné co bylo špatné, slabé brzdy na větší výkon, matně si vzpomínám že měla 28 koníků.

1
Před 5 měsíci

Měl jsem Jawa 250/592 spolehlivá, dovezla vždycky kam jsem chtěl.

Před 5 měsíci

Krása. Měl jsem..

6
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontaktDSA