1600/1600Zbývá 1600 znaků

Dobrý den, trochu jsem počítala.

Jeden člen vlády bere měsíčně cca 200 000 Kč.- Z toho by měsíčně žilo ( beru důchod 15000,- Kč / důchodce ) 12.5 důchodců. Za rok je to ( x 12 ) 150 důchodců. Vlád.činitelů je 280 ( to neberu do úvahy jejich benefity a všechny placené poskoky kolem nich ),teda 150 x 280 = 42 000 důchodců. Tolik důchodců by " utáhli " jenom platy poslanců a senátorů .

Při průměrném důchodu 15 000.- Kč je to za rok 180 000,- Kč, za cca 2 000 000 miliony důchodců je to + - 360 miliard. Z této částky ( beru jenom 340 miliard ) se státu jako DPH vrací ( a to beru jenom 18 procent jako průměr ) 53 miliard. Předem uznávám: jsou to svým způsobem hausnumera a možná se někde pletu, ale žádné relevantní podklady nemám.

A to tam není armáda ostatních úředníků. Do mojí úvahy nepatří hasiči, učitelé, sociální zaměstnanci a další potřební zaměstnanci, na které jsem si nevzpomněla.

Kontrola: platy vlády a senátorů za rok 672 milionů ( jenom základ ) : 42 000 důchodců, kteří by z jejich platů "žili" = tak mi vyšel průměrný důchod 16000.- Kč.

18
Před 2 roky
Júlia Minkovičová

Zase tak moc se nepletete , ono selský rozum je někdy více,jak VŠ . Jenom tím, že mají VŠ , to dokážou lépe okecat a zamotat , aby se v tom nikdo nevyznal . Ale největší chyba těchto chytrolínů byla , že tzv. důchodový účet , který byl samostatnou kapitolou rozpočtu , tuším že Topolánek , zrušili . Tím zneprůhlednili ještě více hospodaření . Asi to byl záměr. Po povodních si z tohoto účtu odsáli peníze a teď někteří tvrdí , že neexistoval .

6
Zobrazit další reakci
Před 2 roky

No, a bude to ještě horší, zejména co se týká živnostníků, protože okamžikem zrušení EET poklesne výběr daní a odvodů na zdravotní a sociální. Již dnes vidíme v hospodách a nejenom v nich, informace o tom, že přijímají pouze hotovost - proč asi? Věřím, že pak, až dožijí tito z hlediska placení daní a odvodů pro mě "chráněné osoby", důchodového věku a půjdou žádat o sociální dávky, protože jejich důchod bude odpovídat jejich příspěvkům, tak je na příslušných úřadech odkáží na jejich děti a doporučí prodej majetku, který si za svůj život na rozdíl od daňových plátců, kterým nic jiného nezbývalo, pořidily, To pak bude řevu, ale takhle je, po zrušení EET, systém vůči těm, kdo nemají z daňových a odvodových povinností úniku, krajně nespravedlivý.

15
Před 2 roky

Tento komentář byl smazán uživatelem.

Zobrazit dalších 5 reakcí
Před 2 roky

Zase jeden hloupej rádoby ekonom .

Běž se vy ...t

10
Před 2 roky

njn- když důchodový systém co byl zavedený před ,,revolucí" byl špatný- tak jako všechno tak ať se teď drbou!!!- ať mi to vylácí třeba ze svých vlastních peněz -ale to co jsem od 87 odvedla bych ráda dostala zpátky - Proč každý netáhlo má soc.dávky vyšší než můj plat-ještě mu zaplatíte auto a přidáte na benzín? Proč poslanci nemají plat za symbolickou 1 korunu ročně,když mají vše placené a před volbami všichni svorně tvrdí jak jim na nás záleží ???

10
Před 2 roky

jediné řešení, nepřidávat nikomu, prostě nikomu, včetně vlády, těm hlavně, zeštíhlit vládu, celkově,. obnovit justici, právní řád, zrušit doživotní platy soudcům, vysokým papalášům, prezidentovi, prostě všem skončila tvá funkce, jsi v důchodu, budeš mít důchod tak jako je to třeba v Norsku, Dánsku, a bylo by to, a hospodářství, ekonomika by se uzdravila, samozřejmě by se museli také zrušit všechny ty rádoby údajné ,,pomáhající,, organizace které nic neřeší jen se přezně perou peníze které končí Bůh ví kde na jakých ostrovech, které stejně nikomu potřebnému nepomohou ale nějaký vykuk se za ně někde válí a užívá si, ale dobře kontrolovat to co je opravdu potřebné a nutné pomoc dětem, útulkům, domovům pro seniory, mít pod kontrolou zdroje vody, energie, a nepouštět to do soukromých rukou, není přeci normální aby zdroje vody mělo 221 soukromých vlastníků, tak to vidím já.

22
Před 2 roky
Svetlana Stribrska

tato vlada patri k dablum z pekla

9
Před 2 roky

Ekonomů, politologů, sociologů, analytiků, klimatologů a dalších máme jako hnoje a nemorálně zaplacených vzhledem ke stavu ekonomiky a společnosti vůbec!! Navrhuji jim sebrat min.30%..

6
Před 2 roky

Přestaňte vyplácet socialky těm,co se roky válejí doma a vyžeňte je do práce.Hned budou peníze na vše.Na to páky nemáte,ale ať to odskáčou důchodci, ti řvát nebudou,jak by řvali nepřízpusobiví.Přitom důchodci už práci nezvládnou,aspoň většina.

19
Před 2 roky
Vavrosova Ludmila

A co stojí vězeňství

Před 2 roky

...řekl ekonom, který nebere v potaz fakt, že peníze "z důchodového účtu" byly po roce ´89 převedeny neznámo kam a využity kdovínaco. Byly to peníze, které vesměs "naspořili ve zmíněném šuplíčku" právě současní důchodci v době, kdy všichni museli pracovat, odvádět daně, nebyli nezaměstnaní a dalo by se pokračovat... Když se řekne A, mělo by se říci i B.

27
Před 2 roky
Milena Cibulková

Nějaký zdroj potvrzující existenci tohoto účtu? Díky.

4
Zobrazit další 4 reakce
Před 2 roky

Myslim ze by se pan ekonom mel zamerit na jine pijavice v nasem state.vzdyt statni aparat od revoluce je nejvetsim darmozroutem ktery podporuje zvanily na postech politiku,ministru,namestku a poradcu a novych mene dulizitych vytvorenych trafik s nadstandartnima platama a dalsima vyhodama.tam bych zacal hledat uspory jako prvni a ne resit duchodce kterym pak stejne doporucujete stat fronty na davky a zebrat.

29
Před 2 roky

Chtěl jsem něco peprného panu ekonomovi napsat, ale nestojí mě za to se s takovým

tro-bou rozčilovat. Takovým lidem, co nic nevyprodukují než takovéto bláboly dát

mzdu 20. tisíc Kč, aby dostal jiný rozum. Jeho rozum odpovídá rozumu tažného

zvířete, když to napíši slušně !

26
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt