Křesťanství nejvíce prospívá pronásledování. Jeho výuka by rozhodně neměla být povinná. A křesťané by neměli své hodnoty a svá pravidla vnucovat ostatním. K tomu ani nejsme povolání. Jsme povolání k nesení radostné zprávy, k jejímu nabízení, ale ne k vnucování. V srdci jsem přesvědčen, že Pán si přeje, abychom byli jako On hojivým balzámem na bolesti, které si svět působí vlastní svévolí a ne drábem domnívajícím se, že žene ostatní bičem do nebe a neuvědomujícím si, že sám je v tu chvíli majetkem pekla.
Němci si to nastavují sami.Za chvíli bude AFD jediné východisko bez ohledu na kontroverzi.
Co jste si z blbosti navařili, sami si snězte. Ale přes čtvrtý velkoněmecký rajch ("eu") laskavě nevnucujte ostatním.
Nejlépe ani jedno, ani druhé!
Levičáci, biomámy apod.
Už se těším, jak ochotně se budou učit malí muslimové o křesťanství.
Bylo by dobré vědět z čeho a jak vznikl islám. Proč, kdy a v čem vznikl rozkol mezi křesťanstvím a Islámem. Je to zajímavá součást historie nejenom pro věřící.
Ještě snad někdo pochybuje, že "zelenorudá" vláda Evropy a Německa je marxistická anarchie usilující o naprosté zdevastování Evropy?! 🙁
Západoevropské státy jsou již v podstatě ztracené. 🙁
Začínám pociťovat migrační úzkost až vztek.
Ano, strach a emoce jsou typickým nástrojem manipulace.
Podvolení 🤮
Tento komentář byl smazán uživatelem.
Ve skutečnosti se zlo páchalo ve jménu jakékoli ideologige. Ve společnosti je jisté procento lidí prahnoucích po moci a v každé době dokáží jakoukoli myšlenku zneužít k tomu, aby tu moc uchvátili.
Tímhle způsobem ale tudíž nelze posuzovat tu myšlenku samotnou. Můžeme přece předpokládat, že dobré myšlenky existují. A nebo snad máme zavrhnout všechny a myšlení vůbec? Kvůli tomu, že je někdo může zneužít?
Jedním momentem náboženství je identifikace jednotlivce. Dnes máme společnost plnou projevů krize identity. Kdybychom -- jak navrhujete -- měli kouzelný proutek a zrušili všechna náboženství (což je naivní a nereálné) a nebo samopaly a tanky či protináboženskou gardu a potlačovali je (což je nemorální) a kdybychom v tom uspěli, budou činy jednotlivců křičící do světa tady jsem, všimněte si mě (od extravagantních přes nekompetentně aktivistické a na společenskou scénu se dravé až po násilné a zločinné) ještě hojnější.
Pokud ale myslíte zrušení povinné výuky, tak to souhlasím.