Že už je na dosah jaderná fúze, to slyším od doby co jsem začal jako dítě vnímat okolí, a to už je nějaký pátek.
Taky už se to za tu dobu posunulo.
Vědci jsou už opravdu blízko k nekonečnému zdroji čisté energie. Z hlediska stáří vesmíru fakt blízko. V Číně v květnu dosáhli... A na podzim opakovali - neúspěšně. Oni prostě nenapíšou že po tom pokusu to museli půl roku spravovat...
"Vědci jsou už opravdu blízko k nekonečnému zdroji čisté energie". A co se změní pro obyčejné lidi ? Budou pořád platit za elektriku nehorázné peníze. Pro lidi se nic nezmění.
V tomhle stoleti lze fuzi jako energeticky zdroj prakticky s jistotou vyloucit. Tyhle clanky jsou klikbejt.
No to bych netvrdil.Jsme pořád v první čtvrtině století a tvrdit,že se to do konce století do kterého zbývá bezmála osmdesát let je hodně přiškrcený.Kdo by před osmdesáti lety řekl,že lidé budou stavět atomové reaktory???A kolik jich dnes stojí a vyrábějí elektřinu???
Proč, protože vyhořelé palivo, co s ním???? Tvrdé jako kalená ocel a těžké jako olovo, super na špičky nábojů a ještě jsou radioaktivní?????
Dejte nám ještě 20 let a termojaderná fúze bude realitou, jsem slyšel už ani nevím kolikrát.
Jo tenhle pokus už jsem viděl , počkat kde to bylo ? Hmmm... Aha Spiderman2 a jak to málem dopadlo , že.
Aby nás to umělí slunce nevtahlo,jako černá díra,unikne velké elekromagnetické záření,tož otázka
"Spojení atomových jader hvězd". Tak to je výkon!
Taky by mě zajímalo jak vypadá atomové jádro hvězdy.
Nebyl bych si tak jistý energie na zážeh a udržení zatím není úměrná výdělku . 😃