1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 2 roky

Zvláštní CT mám zpravidla v den, když přijdu do ambulance. MRI do dvou týdnů. Ještě se mi nestalo, že bych sama nebo někdo z rodin nedostal akutní péči s nutným vyšetřením.

5
Před 2 roky
Jitka Kubišová

Tomu snad nevěříte ani vy sama,na CT se musíte objednat a MR je většinou až za 2 měsíce,sama tam chodím a osobně mě objednává paní doktorka,když přijdu na kontrolu.Leda že máte známé mezi lékaři,to potom ano.CT bylo nutné u mého syna a lékař to musel objednat.

Před 2 roky

Tak se vykaslete na ty Ukacka at tahnou dom.. na celem uzemi se nebojuje.. je tu spousty chlapu, takze podvod , ze jsou tu jen maminky.... na Ukrajine se sice plati zdravotnictvi,ale tady si take lidi plati zdravotni tak jaky chudaci.. v autech za miliony... vse zadara.. roztahuji se vsude a jsou agresivni. Az jim prestane nase vlada lizt do zadku a vyzivovat a zacne se starat o vlastni lidi.. a prestane zadluzovat nasi zemi a zacne se starat radsi o zdravotnictvi a co je s tim spojeno, tak pak se to mozna vrati i do normalu.

32
Před 2 roky

Pro mě je daleko horší zjištění, že mně v dnešní době stejně žádný lékař neumí vyléčit ani vyřešit většinu mých zdravotních problémů. Nikdo z nich nehledá příčinu. Všichni léčí jen následky. Co se mých problémů týká tak jsou mně k ničemu. Už delší dobu se léčím sám. Často o těch problémech vím víc z internetu jak oni. A nedej bože když se ohradíte nebo chcete diskutovat o problému. Oni tomu přece rozumí nejlépe. Vyléčit neumí, ale nadřazeně a arogantně se chovat umí na jedničku.

A citát na závěr:

Lékař je člověk, který podává léky, o nichž ví jen velmi málo, k léčbě nemocí, o nichž ví ještě méně, lidem, o nichž neví vůbec nic.“

12
Před 2 roky

Před 4 roky jsem byla na kolonoskopie v ÚVN a nálezem polypů. Letos v červenci jsem se chtěla objednat na další vyšetření, termín zněl březen příštího roku. Snad se toho dožiju.

28
Před 2 roky
Alena Švarcová

Polypy má každý druhý a na ně do roka zcela jistě neumřete.

8
Před 2 roky

Pane autore Veselý, až vystudujete medicínu, odsloužíte alespoň nějakou noční službu jako lékař, složíte atestaci či atestace,tak potom pište. Do té doby nemáte právo takovéto tendenční články psát a hlavně je zveřejňovat.Spíše pište o systému našeho zdravotnictví,o financování zdravotnické péče, o odměňování zdravotníků. Podobný model v žádné s námi srovnatelné zemi nenajdete, dlouhodobě je to stav neudržitelný a zaklínadlo "platím si zdravotní pojištění " prostě nefunguje, resp.pouze v omezené míře.

28
Před 2 roky

Nemám ráda, když se někdo ohání tím, že si platí zdravotní pojištění. Placení zdravotního pojištění je ze zákona povinné, takže neplacení zdravotního pojištění je právem penalizováno. A příspěvek v diskuzi, že se čeká na vyšetření, protože zdravotníci chtějí dostat přidáno?? cože? 😄 klidně si to můžete vyzkoušet. Nechybí pouze lékaři, ale celý zdravotnický personál. Na výkony vedení nemocnice vždy tlačilo, ale lidi nejsou stroje, bohužel pro Vás evidentně. Až ve zdravotnictví budou roboti, budete nadávat ještě více. Mj. zajeďte si na vyšetření do jiné země. To budete koukat, kolik Vás to bude stát, když budete mít základní pojištění, protože rozšíření si nebudete moct dovolit. Pokud by se jednalo o akutní vyšetření, tak se to provede hned. Bulky které zmizí nejsou karcinogenní, a i kdyby byly, CT vyšetření je ukáže i bez toho, aniž by musely být nutně vidět. Jde totiž o tkáň, ale ono tomu stačí jen trochu rozumět. Takový elaborát bych čekala od někoho, kdo má alespoň minimální základy o zdravotnictví v ČR.

10
Vildova Marie

Přesně tak, celý tento článek je napsán naprosto neobjektivně. Lékaři nemohou pracovat 400 hodin za měsíc, protože je to poslání. Navíc rozhodně není pravda, že nikdo tuto profesi dělat nechce. Na lékařské fakulty berou každého desátého, takže problém bude nejspíš někde jinde. Ale to by si měl ten pisálek nejdřív zjistit, než to vypustí do vzduchu...

4
Zobrazit další reakci
Před 2 roky

Přesně jak pan popisuje se stal obdobný případ sestřenici, pro velké bolesti u páteře byla odkázána na rehabilitaci, když nic nezabíralo objednaná za pět měsíců na magnetickou rezonanci kde byla zjištěna rakovina v pokročilém stádiu, na léčení je pozdě měla přijít dřív, lékařské pochůzky trvaly jeden a půl roku, po dvou letech zemřela v 60 letech.

39
Před 2 roky

Co je to za lži? Pravicový důvěryhodný premiér naší demokratické strany nás přece ujistil, že žádné zhoršení zdravotní péče nehrozí. Ekonomicky nás navíc v této složité době nenechá padnout a EU, jejíž jsme hrdou součástí, bude ctít princip solidarity stejně tak, jako my jsme solidární s Ukrajinou.

38
Petr Sklenicka

myslíte to jako žert, že? manžel měl jít na operaci, už ta byla objednaná cca až za dva měsíce, už jel do nemocnice a zavolali mu, že nic, nejsou kapacity, že mu zavolají až budou... všechna vyšetření hotová, v práci naplánovaná absence, on připraven a nikoho nezajímá, jak mu to zkomplikuje život...

8
Zobrazit další reakci
Před 2 roky

Bohužel, je to tak. Když mi po CT vyšetření (čekání pouhé 3 týdny) diagnostikovali chronickou pankreatitidu s šutrem ve vývodu a pravděpodobně s nádorem, bylo třeba endosono vyšetření - na začátku června mi ve Fakultní nemocnici sdělili termín : konec listopadu. Nejpravděpodobněji by se tou dobou dočkali mého parte. Bohužel.

.

21
Před 2 roky

Přesný a tristní popis současné situace. Od konstatování stavu- non hodgins do 1.chemoterapie uběhlo několik měsíců, zejména rozbor vzorků uzliny vzhledem k prázdninám nekonečně dlouho. Léčba pak v Praze, vsechno lidské a profesionální, za to jsem velice vděčná

10
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt