1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 2 roky

Jsem zpátečník, myčku nemám, ani ji nechci...myji nádobí přiměřeným množství Jaru, některé nádobí,,,pokud není mastné od jídla, jen vodou ..umývám nádobí v horké, nikoliv jen teplé, vodě a důkladně oplachuji. Asi si vysloužím nálepku nešetřiče energií a vody, ale myslím, že přitom poměrně malém množství špinavého nádobí, které nashromáždíme ve dvou, to není tak hrozné...

47
Před 2 roky
Judita Lišková

Ode mě určitě žádnou nálepku nedostanete. 🙂 Je to každého věc. Já po ní nějak netoužila, ale teď je to velký pomocník, i když ji nenaplním hned, mám uklizeno a pustím ji třeba až večer, to se nádobí nasbírá. 🙂

7
Před 2 roky

Si pamatuji, že při chemii na univerzitě, jsme toto řešili. Profesor nás tehdy poučil, že prostředky očistě nádobí jsou udělány tak, že po uschnutí, hlavní složky prostředku se uvolní do vzduchu, tak by to mělo být neškodné, něco tady v tom článku nehraje 🙂 .

V podstatě tam nic složité v jaru nebo tabletách nemůže být, že princip výroby je velice jednoduchý.

14
Před 2 roky
Standa Novák

Se uvolní do vzduchu v kuchyni, nebo to sušíte běžně venku? Tahle informace mě moc neuklidňuje, nemám pak jed ve střevě, ale v plicích.

10
Před 2 roky

A když to šmidlám Jarem v ruce, tak je to v pohodě? Jo, celkem chápeme, že mycí prostředky , prací prostředky apod. nejsou to nejlepší. Platíme daň za to, že nejíme plísně, zhnilé zbytky, nemáme tělo plné blech a vší....všechno má svoje.

23
Před 2 roky
Tatana Sojková

Víme, že se má nádobí z jaru opláchnout.

28
Zobrazit další reakci
Před 2 roky

Ten kdo nemá myčku a myje pod tekoucí vodou silným proudem vody tak má velkou spotřebu vody ale ten kdo nádobí umyje jarem a potom opláchne pouze slabší proudem vody tak spotřebuje menší množství vody a pokud se týká mycích prostředků používaných v myčkách jsou špatně odbouratelné v biologických čistírnách odpadních vod narozdíl od jaru který se dobře biologicky rozkládá

4
Před 2 roky

Tablety špatně rozpouštějí , lepší je gel nebo sypký prášek.

Program myčky kouká má usporu vody a elektriky nezohlednuje zdráví.

Program škoda že nejde uživatelsky modifikovat, mechanický kontroler je lepší mohu opláchnout výběrem.

Oplachovač je pro vzhled ale ne pro zdraví.

5
Před 2 roky
Andros Amon

Gel zase nemyje (platí pro myčky i pračky). Hrnek od čaje gel nikdy neumyje - vytahovat špinavé nádobí z myčky?? S tabletou se mi to nikdy nestalo, ani s práškem. Gel nikdy, měl jsem jednou a stačilo.

Před 2 roky

Tak to se tady máme. Takže jsme si otrávili vzduch elektrárnami a auty, spodní vodu zkvalitnili septiky, co se vyvážely na pole za barák, řeky jsme si vylepšili splašky a fosforem z čistíren odpadních vod, jídlo máme plné pesticidů a všech možných chemických "Éček" a Bůh ví, čeho ještě. Deodoranty a sprchové gely, to je epizoda sama o sobě, teď už i nádobí si vylepšujeme nějakým sajrajtem. A člověk by čekal, že zrovna na tyhle účely si z daní platí nějakou instituci, která ohlídá, že se tady z ekonomického zázraku neotrávíme. Tak to se asi mám na staří na co těšit. Vlastně ne! Tímhle postupem se vlastně důchodu nemám šanci dožít. Tak nezačala už náhodou ta důchodová reforma?

18
Před 2 roky

Článek je zavádějící, týká se to jenom komerčních myček, které myjí v řádu minut:

"Whether it’s at a restaurant, at school or in the barracks, commercial dishwashers help plates, glasses and cutlery become squeaky clean and dry in a matter of minutes."

4

Myčku jsem nikdy neměla a ani jí nechci.Nádobí myji pod tekoucí vodou,

a houbičkou s Purem. Mastné hrnce nechávám olízat pejskovi.

2
Před 2 roky

Nebyly by nějaké tipy, jak tedy při používání myčky snížit toto riziko? (Například já už dlouho tablety nožem půlím a používám na jedno mytí jen půl tablety.)

7
Před 2 roky
Jiří Macek

To je blbost půlit tablety, kupte gel nebo prášek a dávejte menší množství.

9
Před 2 roky

On někdo ty mycí prostředky jí? Já jich dám do myčky.....

9
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt