1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 3 roky

Tříčlánkové vozidlo nemá v zatáčkách problémy. Je navrženo tak, že kopíruje druhou nápravu. Horší je delší couvání.

Zarážející je ale fakt, že když přijedete třeba do Mnichova kde Solaris jezdí, jsou za autobus připojené vleky ve stylu autobusu a pojmou 2/3 vedoucího vozu. Mimo špičku se odpojí a je menší spotřeba.

Je zvláštní, že jsme členy EU, ale zejména v dopravě je rozdílů hodně. Vleky z neznámých důvodů v ČR nejezdí.

Asi si vybíráme spíše problématické, než užitečné věci z EU.

4
Před 3 roky
Miloš Zikmund

Couvání??? Uvědomte si, že strolejbusem se necouve, nejde to kvůli trolejovým sběračům, které mají tzv. "bezpečnostní botky". Při couváníby tato botka nefungovala a hroziloby stržení troleje - ostatně mnoho takových nehod jsem viděl, hlavně u začátečníků....

1
Zobrazit další reakci
Před 3 roky

Nezávidím tomu, kdo to bude řídit. Jak nevyjde prostor a nebude moci dopředu ani dozadu a ještě v nějaké špičce a s nervozními řidiči osobáků kolem - to je skoro na ruční domluvu. Tohle nebrat ani s přídavky. A v zimě kdyby náhodou mrzlo, tak jsem zvědav, jak se poskládají klouby. U čabajky to šlo občas ,,překroutit,,, kdo s tím uměl, dělal i psí kusy.

1
Před 3 roky

V Praze se v roce 1972 trolejbusy vyřadily, že nemají tradici. Mít specializovaná depa pro tramvaje, autobusy a trolejbusy bylo prý zbytečné nákladné. Když je Praha tradiční tramvajová, proč se tedy nejde touto cestou? Je to sice složitější vybudování cesty, ale zase pak dlouho vydrží.

Před 3 roky

Holt je to asi snažší řešení než na to letiště natáhnout konečně koleje, jako ve všech normálních městech. Tohle je řešení hodné jižní Ameriky! :-D

Před 1 rokem
Ludvík Kejmar

Spíš je to rychlejší a dá se to poměrně rychle přesunout jinam.

Před 3 roky

no,tak to jsem zvědav,kam se to vejde.čím delší tím horší manipulace.tady stačí jeden kloub a už jsou s tím problémy

4
Před 3 roky
Petr Turek

To jsem taky zvědaví. Stačila kdysi čabajka a taky nemohla všude.

Před 3 roky

Už je někde v praxi ověřené,jak dobře tyče na zadním dílu vedou trolejovou trasu ? Nebude muset mít řidič akrobatickou kvalifikaci ?

Před 3 roky

V klidu kluci.

Ikarus jsme přežili,přežijem i Polskou novinku***

3
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt