Pokud sedíte u okna nebo celý den čučíte na seriály, není pomoci! Já vstávám v5h.,vykonám potřebu, dám kávu a jdu na2-4km procházku se psím kámošem! Celý den mám činnost! Bydlím na vsi, tak mám zahrádku, no práce dosti! Životosprávu neřeším! Jím když mám pocit hladu a piji, když mám žízeň! Máte vidět jak padnu a kolikrát nestačím ani dopít pivo! Lidé musí být unaveni od práce aby dobře spaly! Pokud celý den čučíte na monitor a při odolnosti dnešní generace na stres, těžká pomoc! Sport vše nespraví! Je třeba komunikace se sousedy, posezení s kámoši u pivka, vína, ohýnek pomáhá! Pro městské obyvatele neskutečné? Znáte své sousedy? Pokecejte a hned se spánek zlepší! Stopičku ráno, stopičku večer a není důvod aby člověk brečel! Ve zdravém těle zdravý duch a když po dobrém jídle prdíte, je známo, že zdraví si tvrdíte! Zlo musí ven, jedno ráno či večer! Pohodu Všem.
Tak já jdu proti proudu...
Protože trpím tinitem, ticho na usínání je děs..
Bez televize nebo rádia neusnu.
Jinak spím jak dřevo..
Ten, kdo potřebuje na spánek ticho a klid je chudák..
I synové jsou na rádio zvyklí.. Spaní mají výborné..
Manžel míval problémy se spánkem a vadilo mu všechno... 😥😥😥
A moje pozorování potvrdilo, že velký vliv na to má taky dědičnost... 😔😔😔😔
To vše dodržuji tak mám naději dožít se stovky ,což bych klidně mohla ,protože mám v rodině dlouhověkost. Držte mi palce.
Držet vám je mohu, ale co z takového života ve stovce? Může vám to myslet, můžete ještě chodit, ale přesto ..... na vyskakování to už nebude paní Danielo, myslíte si, že byste mohla ještě v tomto věku užívat dary života?
Článků o spánku už bylo napsáno tolik, všelijaké rady, které...kdyby byly k něčemu...by dávno spoustě lidí pomohly. Mívám se spaním potíže, jsou to různá období, kdy spím celkem dobře, pak se to vystřídá s dalším úsekem, kdy je to horší...a to bez ohledu na změnu zvyků apod. Ty rady..jak v ložnici, kde máte mít chladněji, tiché prostředí, žádná televize, žádný budík, správná tma, jím naposled kolem čtvrté odpoledne...to mám takto roky a můj spánek se tomu ne a ne přizpůsobit. Zrovna mám asi půl roční období, kdy uléhám v osm večer a vstávám...bez budíku ..přesně v půl třetí a pak už nejdu znovu spát. Známí se smějí...proč nejdeš tedy spát třeba v deset, jedenáct, abys vstala v šest ? No...už jsem to zkoušela, ale stejně jsem se probudila v těch půl třetí. Takže už na to kašlu...počet hodin, kdy spím, činí v průměru 6,5 hodiny a mělo by to stačit...staří lidé většinou nejsou žádní vyspávači a já odjakživa byla ranní ptáče, tak mi to nevadí...
Příčinou špatného spánku mohou být geopatogenní zóny, bohužel věda tuto věc bagatelizuje.
A poradíte mi jak na to? Jak to zjistit, jak to napravit? Mám potíže už řadu let.
Jednoduche , musite uplne vypustit !!! Pak se spi jedna basen !
Máte pravdu, ale zas tak úplně jednoduché to není!
Zapálit vonnou svíčku tam kde spím tak neusnu smrady no fuj