1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 2 roky

5-10 let a bude zde 30 případů generála Pávka.

49
Před 2 roky
Michael Müller

Bandera taky spolupracoval s CIA i evropskými rozvedkami.

30
Před 2 roky

Je smutné, čemu jsou někteří naši spoluobčané stále věřit. Pak se nelze divit, že tady mají takový vliv komouši a okamourovců. Nevím, zdali uvede televize před takyvým vysiláním, alespoň vysvětlující komentář. A podobnost s dneškem, jak někdo píše pode mnou? V čem? Takovou "hloupost" může pronést snad jen člen ksčm.

10
Před 2 roky

Jsem zvědav kdy taky novináři napíšou, že tito lidé už škodili za 1. republiky. Kdy dělali bordel na Podkarpatské Rusi a stříleli po československých vojácích když bránili Podkarpatskou Rus proti Maďarům v březnu 1939. Už tehdy spolupracovali s německými tajnými službami a stavěli se proti československé vládě. Akorát že tehdy to nebyla Ukrajinská povstalecká armáda, ale tzv. Karpatská Síč. Pozdější řezník a jeden z velitelů pozdější UPA Roman Šuchevyč proslulý masakry Poláků v roce 1943 se v té době velmi aktivně podílel proti rozvracení republiky. A takových Šuchevyčů v březnu 1939 na Podkarpatské Rusi bylo asi dost, kteří toužili po odtržení tohoto území od Československa. Proti těmto lidem, kteří se de facto pokoušeli rovněž v podstatě rozbít republiku musela v dokonce v Chustu zasáhnout čs. armáda a zmařit jejich pokus o puč. Generál Oleg Svátek by mohl vyprávět. Z jedné strany útok maďarské armády a z druhé strany útok do zad od ukrajinských nacionalistů. A později své metody ještě zdokonalili...... A takovýmto Šuchevyčům staví pomníky a chodí se klanět a dávat jim tituly Hrdina Ukrajiny.....

118
Před 2 roky
Martin Horny

Když si člověk pročítá rozpravy z prvorepublikového parlamentu, zjistí že taková SdP byla víc konstruktivní jak KSČ, která měla jediný zájem. Udělat z ČSR komunistický stát a vazala SSSR. To se komunistům nakonec podařilo a proto měl přijít po roce 89 všeobecný trest. Deportace a konfiskace majetku všech členů KSČ!

47
Před 2 roky

Toto páchali Banderovci za desetiletí jsou jejich zločiny dostatečně zdokumentovány. Neexistuje jediný argument jakkoliv tyto zrůdnosti omlouvat , taktéž neexistuje jediný rozumný argument přehlížet že ukrajinci na počest těchto zrůd staví pomníky a pojmenovávají ulice a hlásí se k jejich odkazu. Také že tyto zrůdy Ukrajinská vláda prohlásila válečnými veterány a Ukrajinská církev je chce prohlásit za svaté.

Oběti řezali zaživa, těhotným ženám párali břicha. Zrůdné detaily volyňského masakru

Štěpán Karlesz

11. září 2018 Ukrajinu tehdy okupovali nacisté, ovšem z masakru, který v oblasti Volyně probíhal od února 1943 po celý rok, výjimečně vycházejí bez viny. Byli to totiž ukrajinští nacionalisté, kdo se rozhodl území etnicky vyčistit a zbavit ho především rozrůstající se polské menšiny. A to způsobem, který si nelze představit ani v tom nejkrvavějším hororu. Stahování lidí zaživa z kůže či rozřezávání břicha těhotným ženám, to je jen zlomek ze seznamu krutostí, které vojáci Ukrajinské povstalecké armády páchali na nevinných lidech – bez sebemenšího ohledu na věk či pohlaví.

117
Před 2 roky
Igor Hanak

Viděl jsem pár fotek od těchto bojovníků za svobodu co páchali za zvěrstva. Opravdu hnus na pozvracení. JEDEN ÚDER, JEDNA SMRT

Najednou, na sjednané znamení, začala řež. Banderovci vytáhli nože a sekery. Nikdo nebyl ušetřen. Ležícím lidem byly sekány hlavy, nejčastěji jediným úderem sekery, jednou ostřím, jindy tupou stranou. Muži, ženy i děti - všichni byli zavražděni, postupně, s klidem i s uspokojením. Pravidelně, jako ve vražedných hodinách…jedna rána, jedna smrt. Jako v předem zaplánované do posledního puntíku exekuci. Ukrajinci nehleděli ani na děti, nemluvňata, jejichž malé hlavy byly propíchnuty bajonety. V některých případech byly děti ke kuchyňským stolům přibity noži a bodáky. Jedním z těch, kteří přežili, byl tehdy 13-letý Witold Kołodyński (z celé jeho13-členné rodiny přežil jen on a jeho sestra Teresa), takto popsal po letech tamty tragické chvíle:

"Ocitl jsem se po nějakém čase, bolela mně hlava. Je to zázrak, že jsem nezačal sténat, protože oni byli stále ještě v domě. Čekal jsem, byl jsem strnulý hrůzou, předstíral jsem, že jsem mrtvý. Pak jsem slyšel, jak moje matka mluví vzlykajícím hlasem. Ukrajinec se rozmáchl sekerou a udeřil…bylo ticho. Pak do nás strkali botama, kontrolovali, zda náhodou ještě nejsme naživu. Nevím, jak se to stalo, že jsem to dokázal vydržet, nesnažil jsem se utéct. Sám nevím... "

65
Zobrazit další 3 reakce
Před 2 roky

Příslušníci Rudé armády spáchali v roce 1945 na území ČSR desítky tisíc trestných činů. Zpravidla se jednalo o krádeže, loupeže, loupežné vraždy a především znásilnění. Tomu padly za oběť tisíce žen a dívek ve věku od pěti do sedmdesáti let. Mnohé přímo na nemocničním lůžku. Překvapuje, že se z politických špiček země vůči tomu nikdo neohradil. Snad jedině Gottwald, který žádal Stalina o stažení vojsk. Obával se totiž dopadů na výsledky voleb na jaře 1946.

75
Před 2 roky
Martin Glaser

To je marné, Rudá armáda nás podle idealistů osvobodila, a nikoho nezajímají fakta jako Katyně, napadení Finska, hladomor na Ukrajině, pakt s Hitlerem a rozdělení Polska.

85
Před 2 roky

Opatrně s hodnocením - medaile Pišty Bandery je momentálně nejvyšší státní vyznamenání Ukrajiny, které bude také uděleno vysokým dárcům zbraní, kde i my máme svého kandidáta

41
Před 2 roky
Jiří Makoň

Pane Makoň, alespoň si o tom něco přečtěte než budete placat blbosti, žádný Pišta ale Stepan, provokatére!!

14
Před 2 roky

Co bylo bylo a nic na tom nikdo nezmění.

Prostě lidi jsou jako zvěř možná ještě horší.

Banderovci se chtěli dostat do západního Německa.

Tak šli přes Československo jen že je naši nechtěli pustit.

Protože spolupracovali z Němci

Myslím si že Stěpan Bandera byl taky rozporu plná osobnost.

Poznal hodně zla ze strany SSSR a taky ho dělal za pomoci fašistů od roku 1943.

Ale nakonec mu to vyšlo ,ale stejně mu to bylo houby platný ,když ho v roce 1959 potřísnily kyselinou u vchodu do domu.

Nebudu ho hájit byl to taky prevít taky má ruce od krve.

Stačí připomenout Polsko co tam tropil za zločiny .

Ve škole se prý špatně neučil měl našlápnuto vysoko.

Jenže si pustil pusu na špacír a bylo zle a myslím si že se někoho i zastal.

Pro Ukrajince hrdina pro mne je to VRAH.

A 30 Případů majora Zemana není špatný seriál ale je tam moc ideologie a překrucování.

Ale myslím si že na tu dobu byl docela i akční seriál.

Jo když jsem byl malej tak jsem si mysle,l že BRABEC je akční herec co to bude všechno kropit samopalem 1-30 dílu.

10
Před 2 roky
Cervenefazole

Ten seriál jsem viděl mnohokrát. trochu zpolitizované, ale jak by na takový seriál dostali jinak peníze. Až na pár posledních dílů (Kuba) se mi docela líbil.Ale doba se mění.

To je jako Mašínové, tenkrát vrazi, dnes pro mnohé hrdiny. Ale někdo, kdo zabije ze své vůle, nemůže být hrdina.

První vražda, 13. září 1951: bratři Mašínové (Ctirad, Josef) a Milan Palmer přepadli v Chlumci nad Cidlinou služebnu Sboru národní bezpečnosti (SNB). Ukradli samopaly, pistole, střelivo. Na příslušníka SNB Oldřicha Kašíka zaútočili železnou tyčí (zezadu!) a pak ho zastřelili. Byla to vražda.

Druhá vražda, 28. září 1951: Ctirad Mašín, Milan Paumer a Zbyněk Janata přepadli v Čelákovicích služebnu Sboru národní bezpečnosti (SNB). Ukradli samopaly, pistole, střelivo. Příslušníka Jaroslava Honzátka pod záminkou fingované dopravní nehody vylákali ven, uspali chloroformem a svázali. Ctirad Mašín mu podřízl krk dýkou. Byla to vražda.

Třetí vražda, 2. srpna 1952: Josef Mašín a Václav Švéda mezi Čáslaví a Hedvíkovem zastavili ve stejnokrojích tehdejších Lidových milicí vůz převážející hotovost – mzdy pro zaměstnance společnosti Kovolis ve výši 900 000 Kč; účetního podniku Kovolis Josefa Rošického Josef Mašín zastřelil. Byla to vražda.)

Dnes by je chtěli vyznamenat.

21
Před 2 roky

Pro mladší ročníky je samozřejmě téma banderovců nejasné. A po tomto článku nejasné i zůstane. Autorka to tedy popisuje opravdu dost hloupě. O OUN se tam nevysvětluje nic.

22
Před 2 roky

Nikoho neomlouvám, ale ti soudci níže by si měli nastudovat kolik lidí po té slavné VŘSR skončilo v Gulagu, kolik jich slavnej Stalin nechal zemřít na Ukrajině a po celým Sojuzu a kolik si jich povraždili sami neschopní velitelé ve 2 Světové.

Ta slavná hláška, že je na světě víc lidí než s,,ček vypadla z hlavy některého velkého soudruha. A Bandera se stal obětí systému...stejně jako Mašínové...

56
Před 2 roky
Zdeněk Kaprál

Banderovci byli stejného ražení jako bolševici.

19
Zobrazit další 2 reakce
Před 2 roky

Těsně po válce naši předci honili Banderovce po lesích a nebyli to komanč.ové

71
Před 2 roky
Bohumil Svoboda

Banderovci měli zájem jenom Československem projít na západ, ale komunistický ministr vnitra Nosek, na ně začal pořádat(na žádost Stalina) doslova hony.

79
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt