1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 3 roky

Pokud v sobě tato dívenka našla odvahu a zakládá -li se příběh na pravdě, má velkou šanci ukázat těmto škodolibým spolužačkám, že se v životě neztratí a možná, že jim ještě ukáže, co jsou lidské hodnoty. Pokud jsem za ta léta vypozorovala, tak skupiny, které dokážou ubližovat jedinci, jsou vedeny dítětem, které samo má své problémy, převážně doma. Jeho rodiče mu buď nedávají prostor, nejeví zájem, nebo sami rodiče mají dost veliký problém. Příčina v šikaně je vždy jedno problémové dítě, které si dokazuje, že získá pozornost jinak, obvykle ne tím pravým způsobem. obklopí se těmi, kteří z obavy, že se dostanou do sporu s tímto dítětem, budou také šikanováni, tak raděj své chování podřídí. Řešením je možná to, brzy zjistit, kdo v té skupině velí a zkusit jej zapojit taktickým způsobem do práce, třeba jako pomoc vyučujícímu, ukázat mu, že se může prosadit i jinak. Pokud to nepomůže, je třeba zapojit do řešení problému celou třídu a dám jim na zvážení, jaké řešení by navrhli oni a co si myslí, že je příčinou, proč se tak chovají.

10
Před 3 roky

Moje dcera, dnes patnáctiletá, má stejný problém. Je introvertka, těžko se seznamuje, neumí navázat hovor, ve společnosti cizích děti ani neodpoví. Jen pípà. Říká, že se jí stane to, co Rusalce. Oněmí. Chodí teď do třídy pro nadané děti, naštěstí je tam zvláštních děti víc, takže už ji nikdo nešikanuje, ale mrzí mě, že je i v pubertě vlastně sama. Má jen jednu kamarádku. Mám strach z přestupu na SŠ. Pokud máte někdo podobné dítě a řešení, dejte prosím vědět.

PS: byla taková od miminka. Doma je veselá, dělá vtipy... nemyslím si, že jde o autismus.

Před 3 roky
Jitka Pernicová

Vaší dcerušce přeji hezký život,ať vyřeší všecky problémy.Ale tomu článku nevěřím.Je tak vyumělkovaný,až to bije do očí!

3
Před 3 roky

Proč učitel nezasáhl? Kdyby už v první třídě problém podchytil, pracoval s kolektivem i odborníky, nemuselo se v páté třídě nic řešit. Článek mi ale přijde nedopsaný. Jen nějaký podivný překlad... Spousta možných cílů jen naznačeno, ale žádný závěr

9
Před 3 roky
Strepy Na Koberci

Šikanu neumí vyřešit skoro nikdo. Jestli se to někomu podařilo, úspěšně to tají. Ze zkušenosti mé rodiny vím, že šikanovaný musí odejít do jiné školy. Původce šikany nebývá ani potrestaný, ani "převychovaný".

5
Před 3 roky

Nějak si nemohu pomoci, ale celý článek mi připadá jako fake. 5let neřešená šikana? To je na trestní oznámení na školu. A opravdu na prvním stupni školy působí profesoři?

8
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt