V 80letech min. století jsem nevěděl, že jsou nějaké varné typy. Pěstovali jsme 10-13 odrůd. Pro prasata i lidi. Na třídičce byla malá kuchyňka a tam se vařily,smažily,opékaly a třeba i sušily všechny zemáky, které na třídičku přišly. Všichni, kteří tam pracovali věděli, jak naše zemáky chutnají a podle toho si objednali na zimní uskladnění. Pokud se projevila do konce listopadu nějaká hniloba, dostali náhradu. Dnes tomu říkají utopistický socialismus, ale tak to bylo. Tedy nevím jak ve velkých městech. Po revoluci se začali různí podnikatelé přiživovat na hromadách brambor, určených na paření(ne pářeni), a šli je vyměnit do JEDNOTY jako špatné. Zemědělci sklapli kufry a zemáky vyměnili. Několik let jsem servisoval pařičku z NDR a vím jaké brambory na hromadě byly. Ale to už byla jiná doba. To i veksláci před tuzexem by se mohli něco naučit, ale taky stydět.
Není pravda,že Keřkovské rohlíčky jsou za 30kč.
Kaufland je prodává a má i v akci na letáku za 55kč na 1,5kg.
A jen několik sáčků bez možnosti výběru. Pátek 13.12.
Vlastně jsem ještě nepostřehla v žádném marketu informaci o bramborách typu A B C.
Tak asi máte problém se zrakem. Jsou označeny všude.
Sázka na jistotu je použít místo brambor kedluben typu Gigant a vše vařit již nakrájené na
V-krouhači.
zalezi jake si zasadite takove sklidite