Na rozdíl od kupovaných salátů, lidé při výrobě salátu domácího vědí, co do toho dávají. U nás se dělá salátu dost, pravidelně si syn, případně vnuk odváží velké porce, vč. řízků, takže ten salát co zůstane, se sní den po Štědrém večeru...někdy zůstane pár řízků ještě na další den. Ty mě osobně chutnají i ty "uleželé", ale nanejvýše dva dny..
Takových odborníků dvanáct do tuctu. Salát není žádná věda, je to prostě směs surovin. Ano, zkazit se může, ale při správném zacházení vydrží poměrně dlouho. To nejsou odborníci, ale darmožrouti snažící se obhájit svou nadbytečnou kariéru.
Takm podle tohoto článku jsem už nejméně pětasedmdesátkrát umřel - je mi osmdesát a vždy salát na Vánoce vydržel a dojídal se několik dnů.
jo souhlas a sme mrtví dva a já dýl bo mi je 82 let 🙂Božéé tydle ty pindy 🙂
Ať si milí odborníci koukají do svého talíře a nestarají se.
My jsme obvykle delali bramborovy salat na 4 dny a zadny problem taky nepamatuji. Do Silvestra jsme ho tedy nenechavali nikdy a ani by nas to nenapadlo, protoze na Silvestra se delal salat jiny, kureci na chlebicky. Takze by ani nemelo smysl mit jeste bramborovy.
Ten kureci ostatne delam doted i tady v Amazonii, kde to neznaji (resp. ted uz ano), akorat je tu vyrazne odlisna majoneza, tak ma jinou chut.
Tak moje babička dokonce ten salát od Vánoc namazala na Silvestra na chlebíčky a byl dobrá-ale babička byla taková domácí kouzelnice.Doma se nestalo že by byl na Silvestra protože byl sežrán ale pár dní vydržel ( taky se dělal do lavorku) a nikdy se nikomu nic nestalo.
Takových,tak zvaných odborníku mám už plné zuby.Jakekoliv saláty si zásadně dělám doma.I majonézu a tatarskou.Ty chemické náhražky se nedají ani pozřít.Škrob, guma guar,barviva,ocet a další přísady.Bramborový salát mi vydrží v lednici i týden a je stále dobrý.Zásadně nedávám cibulí.Ta podporuje kvašení . Když to někdo umí připravit tak nemá žádné střevní a žaludeční problémy
Cibuli stačí spařit ale naprosto s váma souhlasím.
V minulosti jsme dojídali bramborový salát v červnu 😄 Čekal na nás v mražáku.
Už to ale nebylo to pravé ořechové. Nestalo se nám nic zlého.
Pani záhorová vy si salát klidně vyhazujte vás v redakci královský platí za ty vaše cinty.Podle chytrých hlav v EU se také musí madarský guláš druhý den vyhodit protože je startý.UIž naše babičky věděli že tento guláš je do dreuhého dne uleželý a chutnější než prvni den,to samé je to ze salátem.Tak laskavě budte sticha a své rady si nechte pro sebe,nikdy mi po bramborovém salátu nebylo špatně tedy po tom domácím.Ty saláty z obchodu si klidně vyhodte,maji trvanlivost pár hodin protože jsou dělané ze špatně a ze šizených surovin.Myslým že dnes by bramborový salat koupený v obchodě neprošel normou před rokem 1989.Měli jsme daleko tvrdší normy než má dnes slavná EU.A ingedience do salátů se nešilidili jako dnes.
Tak my budeme dojídat salát a řízky ještě zítra.Máme to takto každý rok a nikdy nám nic nebylo.A polévku 3 dny.Alespoň o vánocích nemusím každý den vařit.A myslím, že řada žen si od něj ráda o svátcích odpočine.
"Odborníci" radí.Všechno vyhodit, aby mohli za měsíc žvástat, kolik se vyhodí potravin.Tady se teda člověk dozví věci.Kocourkov na to nemá.
U nás je bramborový salát tak dlouho dobrý, než se sní. I když je u nás dělán na dva dny.