. Vakuovačku již používám několik let. Je to výborná a praktická věc. Zavařuji do folie jak syrové naporcované maso . tak hotová jídla i polévky do mrazáku. Má to výhodu, že nezvětrají, nenamrzají a nenačichnou. Čerstvou zeleninu očistím a a zavařím do folie. Vydrží v ledničce dost dlouho čerstvá, nezvadne a neplesniví. Vřele doporučuji, je ale lepší koupit si kvalitní, tím pádem i dražší.
Proč bych měla při pandemii vakuovat maso na 3 roky??Nakupovat se dá na cca 14 dní bez vakuovačky.Ale pokud vypadne elektřika na delší dobu,tak jdou věci z mrazáku do kopru, ať jsou vakuované nebo ne.Reklama na drahé zbytečnosti,já vakuuji tak,že sáček pevně uzavřu gumičkou přes krátké brčko,odsaji vzduch pusou a brčko vytáhnu.Funguje to perfektně a bez problémů.
Co si myslíte o způsobu užití vakuovaných hotových pokrmů pouze v chadničce na týden dopředu. Tato diskuse se dnes rozjela na fece booku a já jsem zděšená, že bych měla jíst pouze chlazený vařený pokrm týden skladovaný... Prý se takové pokrmy běžně kupují v marketech. Myslím, že jsou nějak ošetřené - v ochranné atmosféře nebo jiným způsobem.