1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 3 roky

Jedním ze zásadních problémů je, že na elektrokolech sedí lidé, kteří nemají základní cyklistické návyky. Bohužel poté svými chybami způsobují nebezpečné situace nejen na cyklostezkách ale také na silnicích. Pokud je výjezd horské služby k vybité baterii bylo by asi adekvátní tyto výjezd zpoplatnit.

22
Před 3 roky
Josef Přerovský

Je třeba si uvědomit, že lidé, co jezdí na lyže nemají základní lyžařské návyky, lidé, co si půjčují čluny nemají základní vodácké návyky, lidé, co chodí plavat, nemají základní plavecké návyky, lidé, co chodí na hory nemají základní horalské návyky a tak donekonečna. Poté svými chybami způsobují nebezpečné situace atd. Mělo by se to všechno taky zpoplatnit nebo je tady teď prostě móda hejtit elektrokola?

20
Zobrazit další reakci
Před 3 roky

Upřímně to je jejich problém, pokud není v ohrožení života, tak holt to svoje elektrokolo musí tlačit sám. Já myslím že horská služba je tu od toho, aby pomáhat u závažných případů pomoci lidí v nouzi či ohrožení života a se starat o takovou to kravinu.

16
Před 3 roky

Jsem ročník 55 a nemám problém ujet 200 km za12 hod.na klasické horském kole po Krušných horách a bez problémů ,ale pro lidi kteří mají zdravotní handicap je určitě ebike dobré sportovní nářadí.Jen se mi zdá, že je dnes hodně mladých na ebike a argument, že je to rychlejší, vždyť v přírodě není kam spěchat.Bajk.

1
Před 3 roky

Dříve to mělo spalovací motor a říkalo se tomu babeta.

Ale za mě fajn protože pro plno lidí je to jedna z mála možností jak se projet. Z druhé strany to využívají i lidé kteří by mohli používat klasické kolo, ale to by se museli namáhat.

4
Před 3 roky

Vybití baterky není důvod k otravování horské služby, ať si tito chytráci zaplatí plnou cenu se 100% přirážkou. I elektrokolo má pedály, aby si cestu mohli odšlapat.

11
Před 3 roky

Bylo by dobré kdyby se výrobci elektrokola dohodli a začali prodávat malé dojezdove baterie třeba 5 ah za tři tisíce to je dojezd dalších 30 km rezerva.tolik třeba stojí baterie HECHT do sekačky 👍

Před 3 roky

Nechat je kolo dotlacit aby věděli co je to námaha. Odtah zaplatit.

9
Před 3 roky

Tento komentář byl smazán uživatelem.

Před 3 roky
Milan Jarolím

Blábol to být může a nemusí. Pokud vyrazí sportovec na švih na elektrokole, ujede ve stejném čase více km a výdej energie může mít +/- stejný. Pokud ale pojedou sportovci ve dvou, jeden na e-kole a jeden na klasickém, tak se ten na e-kole bude logicky flákat. E-kolo tak může být vhodné pro člověka, který by při cyklovýletě ve skupině nestíhal ostatním, ať už kvůli slabé kondici, věku, zdr. stavu atp. Faktem ale je, že např. Šumava je v poslední době cyklisty docela zahlcená, což ještě před cca 7 lety nebylo. Je to způsobeno právě extrémním rozmachem e-kol.

6
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt