To je sice hezké, ale když se blíže podíváme na dopékání pečiva v supermaketech, tak ta uhlíková stopa je naprosto hanebná: do pekárny se přivezou suroviny, kde se upeče pečivo, to se pak dá do jednorázových plastových obalů a dá se zmrazit, pak se to v mrazících autech rozveze do obchodů, uloží do mrazáků a postupně dopéká. Asi se ušetří suroviny, ale spotřebuje se podstatně více energie a když přes regál s pečivem nakouknete do pozadí, tak vidíte šílené haldy jednorázových plastových obalů mířících do odpadu a následné likvidace, no a to pečivo už druhý den stejně není dobré. Je to naprosto zvrhlý systém. Takže, je to jen taková hra na ekologii.
Co druhý den,ještě týž den před zavíračkou už je to jak podešva a drahé ....Jinak naprostý souhlas s příspěvkem...Je to něco podobného jako se řešily pytlíky v Lídlu a pak do nich balili každou mrkev,ředkvičky a další...
Někdy si říkám proč nejsem sociál. Je mi naprosto jasné že drtivá většina jídla, které neprodaji jsou ty nejdražší a tedy pravdepodobne nejkvalitnější produkty, které si většina lidí nemůže dovolit. Takže ve výsledku sociál bude jíst schwardsvaldskou šunku a já budu se svým průměrným platem jíst juniora.
Jenže to e k sociálům ani nedostane a když tak náhodou,jelikož to skoupí buď větnamci nebo další vykutálení malý prodejci a prodají to za dvojnásobek.Jako je to se vším zlevněným.
Pokud řetězcům přebývají potraviny je to jejich chyba. Špatní nákupčí, kteří neumí odhadnout množství které se má objednat. Většinou to jsou mladí po škole, kteří nemají žádné zkušenosti s prodejem. To se získá až léty praxe. Tesco toho aspoň v minulosti bylo zářným příkladem
Je to tak,hlavně vše našlapané,žádné díry a hranovat...mají dobře spočítáno,že zboží v akcích ikdyž je o pár kaček levnější se množstevně několikanásobně prodá,takže to pak nahradí zboží zkažené,neprodejné atd..
Já to už viděla ve Vyškově v Lidlu.. ani za 25kc...shnile staré. Kdyby to neměli předražené..možná by to lidi koupili když je to v pořádku a nedělat z lidí bufetaky..zelenina a ovoce je predrazena. Pak se diví.ze zbývá..
Je to jednoduché, když bude jídlo kvalitní a čerstvé, nebude se tolik vyhazovat, víme? Kdyby se sem nevozil levnější šunt, který, i díky dlouhému a špatnému skladování, rychle ztrácí na kvalitě, ale zboží jako v Německu bylo by hospodaření s jídlem jiné. Bohužel česká klientela kouká na cenu a né na kvalitu, čehož zneužívají obchodníci.
Prošlé potraviny v regálech pokutovat. A pořádně , 20 kč za upozornění pro zákazníka. Večer hnus v regálech
A kdo ty pokuty velkým bude udělovat a hlavně vybírat???Víte jak to chodí s velkými rybami v praxi??Čím mělčí kapsa,tím méně pokut...Jen malý pán je bit.
Včera v Penny jsem viděl asi patnáct pstruhů, nějaký lososy a další maso s nálepkou , končí datum spotřeby,30%sleva.A mnoho dalšího.Pripadne mi ,že čím víc velkých obchodů,tím víc vyhozených věci tím hůř pro přírodu a nikdo mi to ne výmluvy.Zakazat další vystabu takových obchodů,už tak jich je tady víc na sto tisíc lidí než kdekoliv jinde na světě.
Ono je to složité,hlavně se všude hraje na peníze...Bohužel.Tuzemští zemědělci a chovatelé se zlikvidovali,pár trhovců a farmářů s drahým zbožím to nezachrání...
Když vidím co se v Tescu dělá s ovozelem za psí kusy,moc té zodpovědnosti nevěřím.Spíše jako gesto,že se jakoby další přidali pomyslně k tomuto projektu..Celkově Tesco asi nejhorší v kvalitě z mého pohledu...
Ano souhlasím Tesco hrůza ze všech obchodů téměř na všechno!
Stačilo by kdyby k večeru ovoce a zeleninu zlevnili. Ještě jsem to u nás v Lidlu neviděla, večer v bedynkách plno shnilého ovoce a vesele se prodává za plnou cenu.
Je to tak,maximálně se otrhá druhý den pár ovadlých listů a jede se dál..Pamatuji jeden čas na ovoce v Bille,okrajovalo se,zdobně aranžovalo do blistrů a dál prodávalo.Jaká byla kondice jednotlivých kusů se lze jen dohadovat,1,jakost to určitě nebyla...
Hodnotim takove jednani velice kladne, vyhazovani bez uzitku je zlo.