Oni si snad myslí, že každá kojící maminka si plánuje dopředu, ještě před porodem - juchů použiju umělou výživu! Většina žen nemá jinou volbu, protože má zdravotní problém, nebo to zkrátka z jiných důvodů nejde. Myslím, že by snad každá žena chtěla kojit, kdyby mohla. Ta umělá výživa tu není jen tak pro zábavu.
No, pěkně to mají vymyšlené. Ještě si pamatuji, jak rušili výhradní prodej kojeneckého mléka v lékárně na předpis 10 Kč za krabičku. Dnes se sice prodává všude, ale drahé jako prase. Určitě si mamka raději zastaví laktaci, jen aby mohla letět pro umělé, že.
fajn já jsem mateřské mléko neměla ani poprvé ani podruhé
Navíc všechny tyhle řeči o tom, že pro dítě je nejlepší mateřské mléko, jsou silně kontraproduktivní. Když Vám to nejde, máte mléka málo, tohle je přesně to, co Vás tak dokonale vystresuje, že přijdete i o poslední zbytek. Ty moudré řeči, jak každá žena může kojit, které vedou především obstarožní baby, které holt měly štěstí a byly bez problémů, ničemu nepomáhají ... Kdo by se šestkrát i vícekrát denně matlal s předraženými náhražkami mléka, myl, sterilizoval nádobí, kdyby nemusel?
Nekojila jsem ani jedno ze svých děti. Mléka bylo dost, ale nebylo výživné. Ležela jsem se synem i v nemocnici , kde jsem byla pod kontrolou pro kojeni a pak při krmeni UM. Dcera byla nedonosena a 1/2 roku v nemocnici. Obě byly jako děti zdrave a jsou dodnes. Vždy jsem vařila z čerstvých potravin a nepoužívala jsem žádné polotovary. Pokud nelze kojit, tak s tím ani vláda nic neudělá.
Co to? KDV Zábřeh byl velký a významný výrobce dětské výživy, s velkou slávou postavený v minulém století. Moderní technologie 80. let už nestačila podmínkám EU: Tak máme zase ho..., stejně jako u jiných potravin.
Tak hlavně, že v závěru článku máme reklamu na UM. Mám tři syny, dva na feminaru pak sunaru, třetí Beba pro nedonošence a pak mu vyhovovalo Hami které má dodnes. A co se týká reklam tak jsou na mléko od 6. měsíce a všude uvádí že nejlepší je mateřské, nikde jsem neviděla, dejte vašemu novorozenci UM.
Ti už nám budou kecat i do toho čím krmit děti ,to je snad věc každé matky a ne nějakého chytrolina.
Tak tento článek je vysloveně reklama, pokud něktaré maminy nekojí, tak ve většině případů proto že si nechtějí zničit prsa a nebo již mají implantáty a ty jim kojení v podstatě znemožní. Tak že jim nejde o dítě, ale o to jak na tom budou prsa a věřím že všechny do jedné by jsme chtěly mít pevná prsa.
A kde je v clanku to zminovane (slibovane nadpisem) vladni omezeni, jak si to ti nahore predstavuji? Nebo je to jen fantaskni vyplod fantazie autora clanku?
Dalsi UM a ne mala znacka je treba Beba, pak DM ma svou znacku Babylove atp.
My doma pouzivame Sunar, je to takova zlata stredni, rekla bych. Kdyz ale nekdo chce podchytit vycet UM tak by jeji rozsah mel odpovidat znackam na trhu, ne jen "o techto 3 jsem slysela, tak je tam napisu".
Za me clanek naprosto k nicemu, skoda to cist. Bohuzel, to se clovek dozvi, az to precte.
Nektere maminky proste kojit nemohou a neni to jen z rozmaru. Jak chteji takovou vec politici (hlavne muzi) jako donutit?
Nektere maminky ani kojit nemuzou i kdyz by chteli! Co potom budou delat?!
Nesmysl, pouze nezkušenost!