Kupuji české zboží,když vidím podle kódu že je s polská letí zpátky do regálu.Nej víc mi vadí že lidé nadávají na dnešní vládu,ale nikdo se nezajímá co udělala ta polistopadová.Mohutně dotovala dovozové zboží a ten polský brak.U nás spousta zemědělců zkrachovala.Dnes chtějí české zboží a myslí si že třeba jabloň se zasadí a hned má metrák jablek.Co před třiceti roky zničily to se bude vracet minimálně deset roků,ale múže za to dnešní vláda.Nu volby se blíží že.
jako nakupujícího člověka mne za prvé moc zajímá, jak poznám zboží z Čech, za druhé pokud jeden ze tří preferuje zboží z Česka, tak 66% lidí koupí cokoliv, přiznám se, že nakupuji to, co chci a na výrobci mi vůbec, ale vůbec nezáleží a dále nakupuji podle zkušeností, a tam už vůbec neřeším, kdo to vyrábí ... na druhou stranu, vejce koupím a co je na obalu nemusí být uvnitř, protože EU tohle dělení nezajímá a naše komsomolské obchodníky / no, oni ani žádní nejsou, protože všechny řetězce jsou zahraniční /už vůbec ...
Zkuste koupit kuře z Penny.
Už na dotek jsou jako zmlácený,neforemný.
A ani pes a kočky to nechtěj žrát
Je to úplně obráceně. Kupuji české ovoce ale od jen vybraných ovocnářů, kupuji maso a uzeniny přímo z jatek, ale jinde české výrobky nekupuji. Bohužel to mám daleko, takže jezdit na nákup pro kvalitní a mnohdy levnější potraviny do Rakouska a Německa je pro mne problém. Ale jsou kvalitnější než české. Plzeňské pivo je ovšem bezkonkurenční. To, jak dokážou potraviny naši prodejci znehodnotit je neuvěřitelné. Vůbec nechápu jak si naši lidé dokážou koupit ovoce z většiny prodejen(nejen z hypermarketů) vůbec nechápu. Už asi vůbec nevědí jak ovoce má chutnat. Brambory jak nakoupené z ciziny tak od našich pěstitelů nejde srovnat s tím co nakoupím přímo
u zdroje, tedy od soukromého zemědělce.
To znamená že článek je napsán přímo jako podpora agrokolchozníkům. Jen pro zajímavost, kvalitní zboží lze koupit v Polsku, exportují ve velkém do západní Evropy. To, co se dostane k nám je odpad za pár korun, nakoupí ho naši "manažéři" velmi levně a draze nám ho prodávají. Kdo to tak dělá je dost známé, ryba smrdí od hlavy.
Pro kvalitní zahraniční zboží si raději zajedu do Rakouska, tam se totiž opravdu vyskytuje, tady rozhodně ne. 😉