1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 3 roky

Karty versus hotovost-každé má své plus a mínus..Někdy se stane,že z technických důvodů a aníž by byl zákazník třeba informován neberou karty v hyper-super..Nu tak jsem jim tam nechala celý košík s nákupem a odkráčela s prázdnou...Nebo si lidi nepamatují PINy,tak loví v Iphonech,diářích atd a děsně zdržují...🙁.Platba kartou trvá o něco déle než když platíte hotovostí..Může se pak stát,že Vám domů příjde výpis v románovém vydání,kde ani nepostřehnete např.duble platbu...🙁...Pokud příjde výpadek,nekoupíte si ani rohlík...A opravdu ve velkých,kde jde všechno přes kody to nejde vzít tužku a papír a sčítat...Některé banky si platby kartami i účtují.Musíte hlídat limit,kdežto do peněženky stačí hned nahlédnout....🙂

21
Před 3 roky
Dita Hoffmanova

Prosím Vás, aspoň si nevymýšlejte blbosti, člověku pak krváci oči když to čte. Jakože přiložit kartu na 1 vteřinu trvá dýl než platba v hotovosti? Za posledních 10 let co platím jenom kartou se mi ani jednou nestalo že by něco nešlo zaplatit, nešel termínál, internet nebo já nevím co. Hledáte problémy, kde nejsou, jenom abyste si to mohla hloupě odůvodnit.

1
Před 3 roky

Za mě v článku chybí jak tedy spropitné při platbě kartou dát. Když jsem tak platil poprvé, tak jsem nakonec '' dýško'' dal v drobných zvlášť. Ale jde to prý i přidat do platby kartou a číšník si to odečte z tržby. Jistě to nevím a je škoda, že jsem se to zde nedočetl.

9
Před 3 roky
Jarda Voldan

často se mi stává, že chci dát dýško při platbě kartou a obsluha mi řekne, že to nejde (podle mě jde, akorát by z toho obsluha třeba nic neviděla), proto se snažím dýško dávat hotově, pokud mám

4
Před 3 roky

Hotovost je svoboda. Když se navíc někde něco pokazí, ať už úmyslně nebo ne, nedostane hospodský ani ťuk. Při platbě kartou navíc vždy zůstane bance něco za nehty, takže zákazník dostane 100% jídla, ale hospodský zaplaceno jen98% a méně. A proč? Protože je zákazník líný nosit hotovost

26
Před 3 roky
Jarda Richter

On nebude zas takový problém zahrnout to 1-2% do ceny ne? Teď otázka jestli je zákazník líný nosit hotovost nebo hospodský líný provozovat terminál, to už je pak úhel pohledu.

Před 3 roky

Proč bych měl dávat dýško když dostanu podměrečné pivo?Všimli jste si, že půlitry dodávané různými pivovary už nemají typizovanou čárku jako půllitr, takže vlastně není cejchovaný?Ono se už počítá s tím, že zákazník dostává VĚDOMĚ podměrečné pivo a na tom hodpodští vydělávají.

25
Ladislav Hnyk

A za to jiste mohou cisnici🤦‍♀️

1
Zobrazit další reakci
Před 3 roky

Proč neberu karty?

Protože pivovar, řezník a velkoobchod preferují hotovost. Je s tím méně práce.

Do banky to mám 25 km a sežere mi to min. 1/2 dne.

A banka mi určuje, kdy a v kolik hodin se mám dostavit na pobočku - už jsem tam dlouho nebyla - a oni mě chtějí informovat o nových produktech. Beru to jako vrchol drzosti a sprostoty už jen proto, že peníze které mám v bance používají. Kdybych je měla ve slamníku, neměli by možnost si do nich hrábnout a uzavírat půjčky.

Na platby kartou musí být jiný účet, než je ten v kterém se vede účetnictví - vše by bylo nepřehledné.

A účet musí někdo kontrolovat a spravovat - další administrativní práce navíc.

Zákazníci mají platbu zdarma, my podnikatelé odvádíme cca 1% z obratu. To je v případě potravin asi 6-7% z čistého zisku - a to je pak mazec.

22
Před 3 roky
Lenka Kučerová

Slyšela jste někdy o internetbankingu? Já byl v bance jen při založení účtu, vyřízení úvěru nebo při zřízení bankovní identity ... museli mě aspoň jednou vidět...

3
Před 3 roky

Nechápu,proč by měl zaměstnanec v restauraci dostávat od lidí peníze navíc.Má plat jako každý jiný pracovník.

46
Před 3 roky
Antonín Kašparec

Není to povinnost, je to vůle každého člověka, takže to chápat nepotřebujete.

Před 3 roky

Jděte už s vynucováním dýšek někam... podporujete šedou nedaňenou ekonomiku. Já za svou práci taky nedostávám dýška a mám jen plat ze kterého odvádím plné daně. Restauratéři a obsluha se musí domluvit na odpovídající výši platu a nevynucovat si neoprávněný zisk. Na stáří se pak bude obsluha divit...

Hospodám kde neberou karty se vyhýbám, neboť je na nich něco podezřelého ...

11
Před 3 roky

jaký dýška???? Čím víc o nich budete mluvit, tím větší mám k nim averzi - pochopte je to za spokojenost a nikde to není napsaný, až bude, nebudu tam chodit a myslím, že ti rozumní ty dveře taky nechají zavřené

24
Před 3 roky

Tak ať si majitel restaurace sám, pomocí elektronické pokladny, hlídá, kolik platících lidí obsluha obslouží a vyplácí jim 5%-6% (jak je přeci zvykem) za každého platícího člověka, třeba ve formě prémií. Obsluha bude motivována, majitel si může zavést platební terminál. Proč by zákazník měl mít tuto nepsanou „povinnost“ platit něco navíc. Když už tak jsou ceny šponovány, a v některých restauracích až přehnané. Tyto moresy jsou jen v tomto oboru a majitelé restaurací i na to hřeší. Kolikrát dělala obsluha za minimálku s tím, „však si na dýškách vyděláš dobře, proč bych ti to ještě platil“. Takhle nebude na dýškách mít nic a aby obsluhu udržel, bude muset regulérně přidat. Toto obzvláště platí v dnešní době. Všechno se zdražuje, úplně všechno, a nelze peníze doslova rozdávat zadarmo!

5
Před 3 roky

Je to věc každého, jestli chce nebo nechce brát karty, nebo nabízet nebo nenabízet cokoli jiného, a nemusí to nikomu zdůvodňovat. Je to jeho podnik, jeho živnost.. Máme kapitalismus, který jsme chtěli a který funguje na tržní ekonomice.. A ta se řídí nabídkou a poptávkou. Každý zákazník si může vybrat podnik, jehož nabídka a podmínky poskytování služeb mu vyhovují. Žádný sociální kapitalismus neexistuje - je to naivita lidí, že si z každého zřízení vysosají jen výhody a proti nevýhodám budou protestovat. RAJ, kde byly ve všech provozovnách stejné podmínky a normy, už prostě neexistuje, takže co ? Chtěli jsme mít ve všem svobodu volby, tak ji máme.

4
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt