Ano, znám 🙂
Nakupuju jen to co mám na papírku a vozík si věru jen na velký nákup Jinak do ruky, případně si vezmu krabici. To co je v článku funguje v zemích s poněkud jinou kupní silou obyvatelstva. U nás vyhrávají akce a slevy, ovšem lidé nejsou hlupáci a dokáží si spočítat, jestli jde doopravdy o slevu.
Na mně tyhle triky moc neplatí. Předem počítám s tím, jak je většina zboží zboží rozmístěna, primárně chodím nakupovat do jednoho hytlemarketu. Do těch ostatních, jen když chci něco, co jinde nemají, nebo jdu pro zlevněné zboží v akci - typicky pro karton mléka do Penny. Chybějící košíky mi taky nevadí, naopak by mi vadilo, kdybych neměl k dispozici velký vozík. Do hytlemarketu nechodím na nákup za stovku každej den, nebo každej druhej. Když už jedu(!) nakupovat (typicky tak jednou za cca deset dnů), tak dělám nákup za 2500 - 3500 korun. Základ toho, pro co tam jedu mám v hlavě. Obsah vozíku před kasou je zhruba z 85 - 90% vždy stejný. Ale jo, občas koupím i věci, které jsem neplánoval. Třeba whisky Tullamore, když si všimnu, že je za cenu nižší, nebo srovnatelnou s tím, za kolik ji kupuju v e-shopu jednoho "nejmenovaného" velkoobchodu (nepovolená reklama, že jo 🙂 ).
Hytlemarket?
Znám, a proto do marketu nechodím často. Sice ráda jím i vařím, ale jsem alergická na manipulace obchodníků. Koukám všude, nejen tam, kde to strkají pod oči. Nejvíce mě irituje, že jeden druh sortimentu je rozfrcaný po obchodě a není to pohromadě. To, že mi někdo ke špagetám cpe olej, mi vadí, já si chci vybrat z nabídky olejů a podobně. Takto tam může být o 50 Kč dražší olej. Takže ne, tohle údajně příjemné uspořádání mi neladí. Opravdu nemám chuť trávit hodiny v obchodě a nechat si cpát, co chce obchod prodat. Taky cedulky s akční cenou jsem dříve dávala vedle ceny původní, aby bylo vidět, že akce je ve skutečnosti nulová. Hlavně v jednom obchodě se tyhle věci děly velmi často, ale raději nebudu jmenovat. Slovo AKCE je pro lidi stále jediný tahák, bohužel si tak neuvědomí, že třeba je cena skoro nebo úplně stejná. Když mě někdo oblbuje a markuje se na pokladně víc než má, tak jim to tam z principu nechám. I kdybych to jinak koupila i za tu cenu, protože to potřebuji. Ale kdo chce víc, nemá nic. Nebo v regále s nějakým zbožím je stejný druh zboží, ale poměrně dražší. Stalo se mi kdysi, že jsem si vzala žehlící prkno, protože mé bylo už zničené, tak za tu cenu, že si ho tedy vezmu. Na pokladně namarkováno o tisíc korun více. Naštěstí mi byla divná tak vysoká cena, i když to byl zrovna velký nákup, tuším předvánoční, takže jsem to hned v informacích vrátila. A pápá... Lidi, nenechte se oblbovat a okrádat.
Tento komentář byl smazán uživatelem.
Já jsem prokouk finty u čerpaček. Úplně všechny mají u vjezdu benzin a naftu. Ale já jim na to neskočím!
Mám omezené finance, tak můůžou nastrkovatco chtějí - koupím si co já chci a potřebuju, podle předem sepsaného seznamu.
Tak nějak mi přijde, že tohle snad už znají i děti, takže pokud se na to ještě někdo nechá nachytat, dobře mu tak.
Dokážu z obchodu odejít s prázdnou taškou .
Dokážu jít pro pět věcí a odejít s pěti věcmi
Tak s tou zeleninou nevím, aspoň v Penny
Tento komentář byl smazán uživatelem.
Ale zabírají pořád 😄