Už na podzim tohoto roku si majitelé starších kotlů, které nesplňují normy, doma nezatopí.
To je ale nesmysl hned v první větě.
Zatopí!!
Jednak jsou lidé kteří nemají ani vindru a žijí z ruky do úst.Ti v tom budou topit dokud to bude fungovat.
Pak je sorta lidí kteří tvrdí,dokud to funguje nemám důvod to měnit.
Pak jsou lidé kteří k tomu nemají dispozice-v obci není zaveden plyn
-výměnu kotle by musela provázet rekonstrukce otopné soustavy a na to
nemají peníze
-výměnu kotle by musela provázet rekonstrukce otopné soustavy a domu
a na to zase nemají nejen peníze ale ani prostor
-výměnou za elektrický kotel by možná ustáli,ale náklady na vytápění
elektřinou již nikoliv
Ať mi někdo vysvětlí, jak si sociálně slabší domácnost může pořídit nový kotel skrz kotlíkovou dotaci, když si to musí nejdřív zaplatit ze svého a až potom dostane ty slibované peníze!
Nijak.to není jen o výmněně kotle.
Zpravidla je třeba rekonstruovat celo otopnou soustavu,,tzn nový komín,,nové radiátory a nové rozvody.Někdy to ani nelze,protože starý kotel je umístěn kupříkladu v vkoupelně uprostřed domu stejně jako nevyhovující komín.
tam pak přichází v úvahu pouze stavba nového komína v solo kotelně na kterou dotyčný ani nemusí mít místo.A plyn třeba není v obci zaveden.A elektřina pokud bydlí ve vlhkém kamném 100 let starém baráku by ho sežrala zaživa.
Tohle je fakt na hlavu.Mame kotel nový, respektive čtyři roky starý,topí se v něm jen dřevem a jeho pořízení nebyla fakt levná záležitost,aby vytopil dvougenerační dům.Jestě teď jej splácím.Kotel jako nový,A najednou je nevhodný a budu muset pořídit nový podle nějakých trapných výmyslů nějakých šašků.
4 roky starý kotel musí mít emisní třídu 3 vatech se topi dal...
Když jsem ten kotel kupoval, byl v pořádku, měl všechna povolení, takže co - auta která nemají EURO6 a lepší taky nebudou smět jezdit? A co ty staré vysavače s výkonem nad 1kW? Taky nepoužívat? Nene, můžete zakázat prodej nových nevyhovujících kotlů, ale ne mi zakázat používat již zakoupený kotel.....
Jestli bude pokračovat růst cen energií nebudou lidé řešit v čem topit, ale čím topit. Rázem se vyřeší problém s odpady, protože na př. PET bude vítané vysokoenergetické palivo
Je to asi tak, ze EU nam naridi co jim nase vlada dovolila a dovoli. A v Polsku to jde. A lidi si zatopi ono jim totiz nic jinyho nezbyde az bude zima. A muzou se treba zblaznit, prece nam nebudou deti mrznout.
Může mně někdo vysvětlit proč v Polsku se může uhlím topit v kotlích ,které nesplňují normy z Bruselu až do roku 2039 ?????!!!!Děkuji.
Jo ale to už tu napíšete že ta kotlikovka teď, je jen pro lidi. Co mají roční příjem na celý barák do 175000Kč. Takže ten zbytek co to nemá, má smůlu.
Běžte s tím už do víte kam , nechali jsme udělat komplet topení na plyn . Díky cenám jej raději ani nezapneme .
Myslím, že jsem se choval vždy ekologicky, ale po tom co předvádí EU se na to vykašlu a co jde spálit spálím.