Když už kupuji máslo, tak jenom z české nebo moravské mlékárny. Cizí mně přijdou jako margarín - mazlavá, zteplalá, nakyslá, vhodná leda do pomazánky. V tomhle mě nižší cena rozhodně nenaláká. Od dětství jsem měla problém s kysaným mlékem, už jen ta vůně ve mně vyvolává dávicí reflex (asi něco hluboko uloženého z raného dětství). Chápu, že ostatní to mají jinak.
Mimo to, že toto téma se tu už po páté každý měsíc recykluje, furt článek obsahuje ty samé nesmysly. Obě technologie výroby másla se používají jak u nás, tak i v zahraničí. Nechápu, jak i po roce můžou čtenáři bez problémů skákat takovým pisálkům stále na lep.
Kupuji jen máslo žádný hnusný margaríny typu Perla Rama apod.ale to máslo je už hnusný taky,mě je po něm divně v žaludku ho cítím ještě dlouho takže mi stačí občas koupit půlku másla a stejně ho dám mamce.
Ani ten hnusný rozmrazeny chleba nekupuji,fuj
No musíte vědět kde nakupovat kvalitní 😉
Těžko je poznat které máslo je české nebo z cizího státu . Naši výrobci je také prodávají do ciziny (Německo) a v Německých mrazírnách může ležet max.jeden rok . Pak se přiveze k nám , přebalí a pak jsou slevy . To zjistíte na datumu spotřeby , který je o hodně kratší než normální máslo naše .A v mrazírnách v Německu není jen české máslo , ale i od jiných státu . Dle logického myšlení ,dlouho mražené máslo se roztírá viditelně hůř ,nemá barvu i správnou chuť máslovou .Jenže cena rozhoduje při nákupu másla a slevy táhnou .
Máslo mám v mrazáku i doma,ale že by mělo jinou chuť to jsem tedy nezaregistrovala.
Možná je české máslo kvalitní, ale hlavně jsem se ještě nikdy nesetkal s tím, že by mělo při převážení svých deklarovaných 250g. Vždy je to okolo 20g méně.
Máte někdo jinou zkušenost? Dá se proti tomu nějak bránit?
Kupujete máslo krájené na váhu
České máslo, ikdyž je měkké, tak je krásně mazací. Ostatní jsou ve stejné konzistenci chlupatá a nedrží strukturu.
Chlupaté máslo se hodí na chlupaté knedlíky, ne?
Máslo stálo 10 Kčs, dvojka máslo 8 Kčs. Ta se používala na výrobu cukrovinek a taky pro mazání na chleba (svačinek) do školy. I sýry z bývalého CCCP byly chuťově výborné. Nebyly to sice za dnešní cenu 50kč/100g ale pro mě vynikající. Eidam je králem sýru v Československu.
České máslo je i za jedinečně vysokou cenu...😂 Takže mi více chutná například to polské za občas přijatelnou cenu.
Já tedy nikdy raději méně ale kvalitní
Nerní to osobní, ale "paní Karolína" je svými mystifikacemi neobytná. Nevím proč zatvrzele píše o másle nesmysly a mate spotřebitele. Konzistence másla souvisí se složením mléčného tuku, konkrétně zastoupení jednotlivých druhů masných kyselin v jeho skladbě.To je ovlivněno zejména skladbou krmné dávky dojnic.Výrobní technologie NIZO zní sice vědecky, ale s roztíratelností másla nemá nic společného. Kdy už ty nesmysly přestanete publikovat?
Není máslo jako máslo mě to opravdu nezajímá co mě zajímá je cena a když tady cena másla letí vzhůru tak ho nakoupím v zahraničí jako to dělají třeba supermarkety něco si přihodí a ještě se nestydí tam napsat akce