1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 3 roky

to je skoro 3/4 kg týdně, vč. novorozenců a diabetiků.

Nicméně možná by pomohlo:

a) necpat cukr všude a ještě tak otřesnou měrou (třeba margotka dřív měla chuť, teď je to něco jako piliny s cukrem)

b) snížit daně/ceny zdravých potravin - nemyslím pitomosti typu biočokoláda, ale třeba zeleninu, ryby...

c) věnovat se osvětě především chudších rodin/dětí (myslím, že vytipovat je pomocí soc. dávek je primitivní) - jejich strava je založená na laciných sacharidech, často z neznámého důvodu nekojí nebo kojí velmi málo (a UM je plné cukrů) + korigovat složení potravinových bank a sbírek (protože opět lidé ve snaze chudým přilepšit jim cíleně škodí).

2
Před 3 roky

V mém případě ne. Na konci života budu jíst to, na co mám chuť anikoliv to, k čemu mám odpor, zvláště ne rajčata, houby, špenát, brokolici, sýry, silážovanou zeleninu, vnintřnosti a krev. No, ale o dobrém zákusku si mohu už jenom dát zdát a jím ho už juen v duchu.

2
Před 3 roky

Tak to jsem hluboce podprůměrná. Sušenky, koláče a podobné věci si peču sama doma, slazené limonády nekonzumuji, hotová jídla nekupuji - stejně mi stačí kilové balení cukru na 5-6 neděl. Takže 10 kilo do roka. Který otesánek se nacpává za mě?

1
Před 3 roky
Alice Korbelová

Netuším. Ale taky jsem očividně dost pod průměrem. A to vzdor tomu, že vypadám, jako bych ten průměr naopak zvedala. Vždyť já ani nepřislazuji jablka do štrůdlu a nesypu pak hotový cukrem.

Před 3 roky

Zřejmě se inspirovali pohádkou Stara bambitka.Jenom do nás. A ze máme ve srovnání s okolními státy nejdražší potraviny,mobilní služby to nikoho nezajímá.

8
Před 3 roky

Já ani dkg. jsem snad podprůměrný? hh

1
Před 3 roky
Jiří Pek

To se mýlíte, cukr je i tam kde by jste to nečekal.

2
Zobrazit další 2 reakce
Před 3 roky

Číslo zřejmě značně nadnesené !

4
Před 3 roky

a ted tu ,,O veliké řepě,,

3
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt