1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 3 roky

Nechápu proč by měla prodavačka brát stejně jako kantorka?Když jsem studovala vysokou školu,tak jsem měla spousta brigád abych to utáhla,nikdo mě nedotoval,nebylo to za komančů,nebylo to zadarmo.Neustálé učení,brigády,musela jsem dokončit pět let,nebylo to jako dnes 3 roky a bakalářský titul.Sousedovic dcera se neučila,hulila,chlastala a na školu kašlala.Dnes se základním vzděláním dělá prodavačku a na všechny je nepříjemná.Tak že,by měla brát výplatu jako já?Vím,že nejsou všechny prodavačky stejné ale já se ve své práci neflákám.Pořád jenom čtu chudinky prodavačky..přidejte jim...těžká práce...tak at jdou dělat jinam,když se jim to nelíbí..

100
Před 3 roky
Bára Jirešová

Tu stejnou možnost máte i vy -běžte makat za víc peněz. A mimochodem - na státních VŠ se školné neplatí - to byste jako učitelka mohla vědět.

Nevím, proč máte potřebu se pořád na někoho povyšovat - takových vysoko školáků jako vy je jak máku. Bez těch dělnických profesí a prodavaček byste pošla hlady, dámo.

3
Před 3 roky

Takové platy jsou směšné, měli by všem přidat 100%. Je to namáhavá práce , jak fyzicky, tak psychicky.

Nechte je vydusit, čím méně lidí bude u nich pracovat, pak budou nuceni přidat peníze. V Německu by za to nedělal nikdo. Minimální mzda je tam 300kč na hodinu.

61
Před 3 roky
Zora Dvorakova

Lidi se nahrazují samoobslužnými pokladnami, lidem nepridaji!!!

3
Před 3 roky

Jsem za pultem 8,5 hodiny na bistru vcelku náročná práce obdivuji prodavačky v řetězcích tam je to i fyzicky náročné peníze mají zasloužené.

Nebýt takzvaných podřadných povolání tak se lidi ani nenají

64
Před 3 roky
Jani Polova

takze ty to vlastne hakujes,ze jo....?

14
Zobrazit další 3 reakce
Před 3 roky

V Německu mají za pokladnou 60 000 Kč , u nás v Albertu 18 000 Kč, jsme pro ně jen lemplové na práci, to co si přál už Hitler

18
Před 3 roky
Antonín Houserek

A náklady na život v Německu máte kde?🤔 Když řeknete A, dodejte i B😑

12
Před 3 roky

Za tu neochotu k zákazníkům, zejména v Lidlu bych jim plat snížila. Neskutečné, co ti mladí tam převádějí. My, zákazníci jim tam vadíme, že se tam pohybujeme. Uličky mezi regály neustále plné vozíky se zbožím. Fakt mám po chuti tento obchod navštěvovat.

32
Před 3 roky
Monika Herzová

Ono mnozí zákazníci jsou také velice "slušní". Takoví zpravidla nadávají na prodavačky nejvíc. Bylo by někdy fajn si uvědomit, že obchody a jejich zaměstanci atd... jsou služby pro vás a ne vaše služky.

Před 3 roky

Správně, ostatní lidé si myslí dle neustálého předhazování jak může prodavačka brát stejně jako učitelka, že prodavačky jsou jak za komunismu podřadné povolání. Kdežto Ing. Je nejvyšší meta a státem zaplacená jistota. Kterou vyrobí škola.

29
Před 3 roky
Horskejvlk

Za komančů nebyla prodavačka žádné podřadné povolání. Musela být v oboru vyučená 3 roky UŠO. Plat sice nadstandartní neměli, ale byl to slušný průměr. Byla to kvalifikovaná síla, oproti dnešku. Dnes je prodavačem kdokoliv a pokud žádáte informace o zboží, mnohdy nevědí, že takové v prodeji mají.

29
Před 3 roky

Paní Báře Jirešové

Neházejte všechny do jednoho pytle. Víte co se podavač nadře za ty peníze. Musí doplnit denně regály, aby se mohli lidé ve zboží přehrabovat.Zboží chodí v krabicích a přepravkách vše je těžké.Jinak dnes uz mají prodavači střední školy s maturitou i občas Bc Vy ve šlole máte sice malinko větší vzdělání,ale s ničím se nedřete pracujete jen na ráno,prodavač má směny a z odpolední domů končí kolem 22.hod.dovolenou má prodavač měsíc a vy ve šlole máte v létě 6týdnů a veškeré svátky což prodavač musí do práce.Tak si nenaříkejte a můžete jít také pracovat jako prodavač Ve škole žákům zadáte ukoly a světe div se. A že jsou nepříjemní to učitelé taky.To vše je o chování a v lidech

19
Před 3 roky

Opět další krok k rušení malých tradičních maloprodejniček, protože rozdíly v platech prodavaček jsou markantní. A tak na závěr : moc Vám děkuji děvčata a kluci za tu odvedenou snahu a dřinu nás zásobovat maličkostmi v papírnictví, galanterkách, tabácích, knihách, železářství a atd. Kdo si s Vámi popovídá a přijme Vaše úsměvy? To v Lidlu, Penny, Kauflandu už nenajdeme...bohužel...tady je dřina a ne čas pro zákazníky.

15
Před 3 roky

Nejvyšší soud:

Mzda za stejnou práci v Praze i regionech musí být stejná

Nejvyšší soud rozhodl, že řidič v Olomouci má u stejného zaměstnavatele nárok na tutéž výši mzdy jako řidič na téže pracovní pozici v Praze. Podle Nejvyššího soudu totiž vnější sociální a ekonomické podmínky, jako např. trh práce nebo životní náklady v regionu, nepředstavují kritérium pro posouzení stejné práce, resp. práce stejné hodnoty. Znamená to, že zaměstnavatelé nyní musí mzdy zaměstnancům v různých regionech doplatit a narovnat?

3
Před 3 roky

No ono to není vše, jak píší. V každém regionu je jiná mzda u stejných prodavaček v Lidl,Kaufaland,Penny např. Liberec ,Praha a než třeba malé město např. Rumburk,Litoměřice ! V Praze Kauf mzda cca 36 hrubého Litoměřice 27 hrubého...

8
Před 3 roky
Jenda Dvořák

A to ještě za 8hod,jsou i ti kteří mají kratší dobu a tak i mzdu

Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt