1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 2 roky

A já se ptám: Proč o uzení píše někdo, kdo kolem udírny ani nešel??? Např.: "Vůni masa uzeného na dřevě se jen tak něco nevyrovná. Nejlépe se pro tyto účely hodí tvrdá dřeva, zejména bukové nebo dubové. Připravte se ale, že uzení bude trvat déle a může nastat i problém s regulací teploty. S tím ale může pomoci například vpichovací teploměr." Vážená autorko - na dubovém dřevě vám maso zhořkne. Při uzení dřevem také uzení déle netrvá, záleží totiž na teplotě v udírně a tu lehce dosáhnete jak topením dřevem, tak i elektrickou spirálou. Udírny na plyn neexistují. A s regulací teploty vám vpichovací teploměr nepomůže už vůbec. Měří totiž teplotu ve výrobku, nikoliv v udírně. A příště nepište o něčem, o čem nemáte ani páru, vy - udírno.

3
Před 2 roky
Josef Folta

Samozrejme mate ve vsem pravdu,jenom bych opravil,plynova udirna existuje,je v ni maly horacek na kartusi,neboalternativne dva az tri kahanky na spiritus,teplem se zahruvaji piliny a ty spolu s teplem krasne vyudi napr.cerstve pstruhy.

1
Zobrazit další reakci
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt