Zákaz klecových chovů v Česku je zločin vládnoucí garnitury vůči občanům. Vejce z podestýlky budou předražená a stejně se na našem trhu objeví ta z klecí, ale za cenu téměř podestýlkových. Pracoval jsem v drůbežárně, vím, že "obarvit" žloutky na oranžovo je jednoduché pouhým přidáním karotenu. No a složení vajec je identické, možná pár nepodstatných drobností ve prospěch těm z volné přírody. Jsem taky zvědav, co se bude dít s volně chovanými slepicemi v případě nemocí např. chřipky aj.
Souhlasím. Katastrofou pro naše chovy slepic a ostatní drůbeže, ale i pro chovy všech hospodářských zvířat je sktečnost, že o nich rozhodují lidé, kteří v zemědělství nikdy neptacovali a chov zvířat nebyl zdrojem jejich obživy. Dle mého odborného názoru nezáleží ani tak o jaký chov jde, ale vždy je rozhodující člověk- chovatel.
Článek řeší "kvadraturu kruhu". Každá slepice ví, že zadarmo ani kuře nehrabe. To znamená, že se slepice na podestýlce pěkně nadře aby se nazobala ad libitum (co hrdlo ráčí) ! Naopak slepice v klecovém chovu jsou jako "ženské ve wellness" ! Nemusí hrabat (odírat si drápy), mají co jíst, mají co pít a ještě si příjemně pokecají s holkama ! Škoda, že se najdou lidi, co jim tu pohodu závidí a kteří preferují metodu COVID přenosu z Wuchanu (nejmodernější laboratoře) na podrážce pracovníka laboratoře !
U takových výzkumů je nutné se ptát, kdo ho platil - a věřím, že kdyby to byli zastánci klecového chovu, že by výsledky byly jiné. Tady jde skutečně o to obhájit vyšší ceny vajec, zákazník si stejně nemůže ověřit, jaké vejce kupuje. O peníze jde vždy až na prvním místě.
Jen taková drobnost... chybí jakákoliv čísla... takže jen PR.
v roce 2027 budou slepičky v klidu a my mrtví hlady supééééééér
Zase jen bláboly.
Tento komentář byl smazán uživatelem.
Napadlo mě totéž.