stačí brzoráno, těsně před rozedněním přijít k hnízdu, vybaven biolitem, a velkým "proudem" jej vystříkat. během chvíle je po vosách a bez jedinýho žihadla.
(bilot - prostě insekticid rychle působící, není nutno brát zrovna tutu obchodní značku)
pokud v tom bude1R-trans-fenothrin, prallethrin, pirimiphos-methyl, kadethrin, pyrethrin...
Popřípadě použít tzv hasičák, správně uvedeno ráno nebo později večer.To jsou papirnice všechny v hnízdě navíc poněkud ztuhlé.Funguje spolehlivě a netřeba se nějak mnoho oblékat.
Před setměním zaletí všechny vosy do hnízda. Opatrně vezměte štafle a do otvoru báně vstříkněte Biolit nebo něco podobného. Začne to tam bzučet a ráno jsou všechny vosy dole na dlažbě. Potom jen odklepněte báň.
Na táboře likvidovali báň vos pomocí sněhového hasičáku. Bylo to skutečně hodně rychlé. Ale takový přístroj nemá asi každý doma.
Kdysi, za totáče se vyráběly tablety Dymogam. Dnes už samozřejmě nedostupné. Likvidoval jsem vosy v zemi. Dvě - tři tablety zapálit a přiklopit sklenicí nad dírou. To vosy prostě nerozchodí. Nevím, jestli je dnes nějaká náhrada.
Podle toho jak je hnízdo objemné použiji větší injekci či jinou stříkačku. Naplním ji technickým benzinem a jak se zde výše píše se setměním to hnízdo řádně promočím. Funguje to na 100 procent jen pozor na oči a NEKOUŘIT u toho!!!!!!!!!
Potýkám se s vosami na zahradě a ty se usídlily v zemi v díře po krtkovi. Zatím používám vřelou vodu, ale je to běh na dlouhou vzdálenost.
Bohužel, tento článek psal nějaký amatér, na prvních dvou obrázcích nejsou vosy , ale vosík, ten si staví malá hnízda, není agresivní a není třeba mít strach.
Màm vosy ve skleníku, takové malé,,vosiště,, a jsem tomu rád. Jsou v pohodě, neůtočí a likvidujou všechen nežádoucí hmyzí ,,bordel,, tamtéž.
Mám vyzkoušený čistič brzd,funguje okamžitě,zlikvidoval jsem s ním mraky hnízd.
Radit když je hnízdo vidět není problém, ale když je hnízdo ukryté? Babo raď.
Děda likvidoval vosí báně na půdě večer stržením do jutového pytle a rozšlapáním.
tohle ale nejsou vosy 🤦♂️🙈
Bohužel to pak vypadá, že všechno co je žlutočerný musí být vosa. Potom vezmou biolit a jdou vyhubit neagresivního vosíka.
Tento komentář byl smazán uživatelem.
Ty máš dost