1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 2 roky

Co dělají řetězce s potravinami jako mléčné výrobky, balené salámy a podobně? To musí být tuny a tuny, ale ve výsledku to zaplatí spotřebitel. To pak to vedení těchto gigantů jsou amatéři a ne manažeři. My na to nejsme zvyklí, ale oni jedou podle hesla, hamsty, hamsty, ať mám víc .......

Všichni mají plná ústa o nedostatku potravin, ale jak na to přišli? Žvanění a zase jen žvanění, hlavně ti co o tom nic neví, oni se budou živit červy. Dokud budeme vyhazovat tolik potravin jako dnes, tak nikdo nemůže mluvit o hladomoru. OSN se musí taky starat.

22
Před 2 roky

Tento komentář byl smazán uživatelem.

Zobrazit dalších 8 reakcí
Před 2 roky

Vyhazují se tuny jídla. Stále nechápu proč. Prý za to řetězce dostávají za odpis víc peněz, než kdyby to prodávali levněji. Je to pravda? Nebo je to marnotratnost, nebetyčné plýtvání drahých surovin a práce? U nás v jednom obchodě prodávali např. kvalitní kuřecí maso, když bylo ještě za slušné ceny. Nyní stojí 2,5x více a kolem pultu se nedá ani projít jak to páchne. Lidé si to prostě nekoupí za draho, tak se ty potraviny zkazí a vyhodí. Zarážející myšlení obchodníka.

37
Před 2 roky

Do Lidlu chodím pravidelně, ještě nikdy jsem neviděla žádné bedýnky!!!

15
Před 2 roky
Ela Princová

U nás (Středočeský kraj) občas bedýnky k vidění jsou, ale zboží v nich není žádná sláva. Ale asi nemám štěstí, protože sestřenice v Praze kupuje bedýnky pravidelně a zboží je pěkné (občas pošle fotku), takže jak kde.

Před 2 roky

Tak proč jsou stále za supermarkety kontejnery plné ovoce,zeleniny,uzenin,masa,pečiva....atd.atd.

Zavážím pečivem hlavně supermarkety a jsem upřímně šokovaná co potravin se vyhazuje.

Proč to třeba k večeru neprodají za zlomkovou cenu?

Senioři a samoživitelé by to jistě uvítali.

70
Před 2 roky
Jana Romová

Proč, protože je tu kapitalismus. To se raději vyhodí, než dát se slevou.

6
Před 2 roky

S tou kvalitou v bedýnkách bych se hádala,zrovna včera jsem se na to dívala a jsou tam již nahnilé kousky.To je to stejné jako když prodávají ovoce nebo zeleninu zabalenou v sáčcích.

Před 2 roky

V našem COOPu dávají pečivu i pátou šanci a to stále za plnou cenu. O ovoci a zelenině ani nemluvím, to dávají z krámu pryč až když to "odchází samo".

2
Před 2 roky

Ja treba nechapu proc v Lidlu zboží pred koncem spotreby zlevni o 25% a ne treba o 75%... Casto jsou to drahe polozky ktere se spatne prodavaji... Pokud napr. carpaccio normalne stoji 90,- tak za 68,- je to porad drahe na to abych riskoval ze maso bude den pred garanckou nepouzitelne... Za 23,- bych si z toho alespon nechal ten parmazan a olej....a tech prikladu je vice...To by mr oak zajimalo co s tim udelaji kdyz se to neproda??

22
Před 2 roky
Jiří Bohdanecký

Já zase mám zkušenosti se zeleninou, k večeru jsem přišla do obchodů, že koupím zelenou petržel, zrovna ji vytahovali, já, že bych ji koupila třeba pro zvířata, oni , že ji musí vyhodit. Kdyby ji dali se slevou, tak by ji nemuseli vyhazovat, zas až tak špatná nebyla. Ale u pečiva problém není. Rohlíky koupíte kolem šesté za 1,2kc.

6
Před 2 roky

No tak zrovna Lídl se ve slevách nepředá. Sleva 25% je kolikrát na předražené zboží jen trapnost. V Tescu, v Praze, na Skalce si zlevněné zboží rozeberou ukrajinky - prodavačky a co zbyde tak stojí za starou belu.

10
Před 2 roky

Nemuselo by se tolik potravin vyhazovat.Je rozdíl teplot na prodejně a ve skladu odkud je pak vystavuji do regálu.Tady je problém když si zákazník koupí ovoce tak podléha hnilobě přímo na prodejně.Teploty by měly být shodné sklad+prodejna,aby k tomu nedocházelo.Na dotaz v Tescu co dělají se zbytkovým zbožím potravin dostalo se mi odpovědi.Oni je odevzdávají potravinovým bankam než aby je nabídli ve slevě zakazníkum.

1
Před 2 roky

A co, kdyby si každý z nás kupoval kolik chce a co chce a na co má a nikdo by nám do toho nekefral? A nejen do tohoto. Jestli by pak nebylo bez těch, návodů, příkazů a zákazů všem lépe?

9
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt