Je úplně jedno, co může a co ne, protože když odmítnete spolupráci, tak vás může zadržet do příjezdu policie, takže tím člověk v každém případě škodí jen sám sobě a dělá z toho scény.
A po příjezdu policie co? Bude se vám celý obchoďák omlouvat za to, že vás zadrželi neoprávněně. To si fakt netroufnou. Stačí jim říct, že jste nic nesebrali, pokud chtějí, mají to jistě na kamerách zaznamenané, batoh či tašku ukazovat nebudete a odejít. Nikdy si žádný tenhle šašek nic nedovolil.
V jisté menší pražské prodejně potravin za mnou furt chodil jak ocásek jejich sekuriťák- mladý cizinec. Kdykoliv jsem tam přišel, měl jsem ho po celou dobu nákupu pořád za zády. Když už to trvalo několikátý měsíc, tak jsem to nevydržel a schválně mu změněným hlasem povídám:
,,Hošo, jestli se ti fakt tak moc líbím, tak ti můžu dát číslo na můj telefónek."
Od té doby mám od něj pokoj🤣
Já se jim vždy pokusím dát aspoň košík ať mi ho tlačí, když už chce za mnou lézt, tak ať je aspoň užitečný.
Ochranka má stejné pravomoci jako každý občan. Jednou jsem měl s jedním "sekuritakem" který si myslel že je v akčním filmu problém který byl rázně a srozumitelně vyřešen. Jinak jsou mi úplně volní.
Vrátný,sekuritka,ostraha,tzv.ochranka,neboli ochranná služba,je úplně něco jiného,slouží k ochraně VIP klientu,vládních činitelů,a podobně.....Co muže nebo ne,by se mělo konečně od Revoluce jasné říct,a zveřejnit,protože obě strany to evidentně neví ....!Kdo tam teda pracuje?Skoro všichni,od studentu,po duchodce,nebo zdravotně znevyhodnene lidí....Bohužel plno pracovníku,by tam nemělo vubec pracovat,a ani jejich tzv.nadrizeni....Byvali policisté,vojáci a občas i různi soudruzi,a další zkrachovalé existence,kteří si musí vylivat denně žluč na někom a podle toho to i u firmy vypadá.....
"Ochranka" může, to co každý občan.
V momentu, kdy uvidí občan páchat trestnou činnost může zakročit. Ale paní nemá pravdu. Zadržet ochranka nikoho nemůže. Tohle uvést do protokolu, tak by to právník rozcupoval. Ochranka může pouze omezit osobní svobodu do příjezdu policie. On v tom žádný rozdíl v praxi není, ale jde o slovíčko, které je v dalším řízení velmi důležité.
Nemá nárok na nic!!!! Je jako každý z nás. Takže mne může akorát tak víte co??? Jsou důležitý a přitom úplně k ničemu.
Hrají si na soukromou policii.
Nemaji žádné pravomoce.
Tudíž slouží jen ke strašení lidí.
Mě spíš přijde fakt moc podivné, že se nikdo nezabývá kdo u bezpečnostních agentur pracuje. Z 90ti% invalidní důchodci, nebo důchodci, popřípadě lidi z exekucema, kvůli penězům na ruku (na pásce mají jen základní hodiny-kvůli kontrole, zbytek pěkně keš) a to ve "dvanácti hodinových směnách, raní-noční".
Neměli by tam pracovat zdraví a sportovně založení jedinci.Některé bezpečnostní agentury ani nikoho jiného nechtějí, protože mají od státu za tyhle lidi balík.
Většina pobírá invalidní důchod+plat. Jiná stránka je placení těhle zaměstnanců, většinou dělají za minimální mzdu, mají dvě, někdy i tři výplatní pásky, nebo část peněz na ruku, aby šéfíci neplatili státu takové daně! Takže je vlastně platí stát a šéfové si jenom mastí kapsy! Kdy se tímhle nešvarem začne už taky někdo zabývat?
Uz bylo nekolik navrhu na upravu pravnich norem ohledne bezpecnostnich agentur a jejich zamestnancu! Bohuzel nikdy zadny neprosel,protoze pani nahore v tom maji namocene rucicky a oni a jejich kamosi by prisly o many!!!!
No já stím neměl problém do té doby,než jsem zažil situaci,kdy několikačlený cikánský tým kradl jako straky a sekuriťák koukal jinam(úmyslně) .Hned poté vyrukoval na mě ať mu ukážu účtenku...tak jsem ho poslal do pr...e a řekl jsem mu,že jestli nepřestane obtěžovat tak na něj zavolám policii....a byl klid.
Ano máme také opravdu velice nepříjemnou zkušenost
a to v KAUFLANDU v malém nejmenovaném městě ,do tohoto obchodu chodíme pravidelně 2 x do týdne a měsíčně tam necháváme docela velké peníze - stalo se že po zaplacení v pokladně u manželky začal pípat alarm ihned přistoupilo SEKURITE a začala půl hodinová prohlídka na veřejnosti detektorem nakonec musela manželka sundat i kabát - bylo to velice nepříjemné k vzhledem tomu že nám je 74 let a spousta zákazníků v okolí incidentu nás znalo . Samozřejmě nic nenašli . celou dobu prohlídky jsem protestoval, avšak členem SEKURITE jsem byl sprostě urážen . Po příchodu domů jsem napsal stížnost na oddělení KAUFLAND no a po delší době mi zaslali poukázku na 100 korun ( jako odškodnění )
a nás to úplně rozhodilo , nestojíme o žádné odškodnění v jakékoli výši ale o alespoň přiměřenou omluvu , samozřejmě poukázku jsme zahodily , ale nepříjemný pocit zůstal .