Asi před měsícem mi manžel koupil v akci 2 sklenice 200 gramové instantní kávy sušené mrazem jedna asi za 65,- Kč, piji jednu kávu denně - jednu lžičku, předtím jsem kupovala 100 gramů za 50,- Kč před zdražením za 40,- Kč, tak mám zásoby kávy skoro na rok .-)
Co tím chtěl básník říct? To se chvástáte?
No, tak holt, kdo na něj nebude mít, ten ho nebude pít. A co jako ? Každý může mít jen to, na co má, nikdo nemá na blahobyt právo ze zákona.
Hrnek kafe považujete za přepych? To nebylo ani za minulého režimu s "nedostatkovým" zbožím.
Nejdražší prodejce potravin Albert si zaplatil na Kupi reklamu od D. Haluškové. To jek tak hloupé jako předvánoční akce, kde prodejce napíše sleva 50%, konečná cena 2500,- Kč a během roku stojí výrobek 2300,- Kč
V albertu nakupuji že by byli nejdražší to nevím ale že nenakopuji v Kauflandu to radši Albertu
Cena se v EU se zvedla o 17%.... Čím to je, že v Čechách se cena kávy zvedla o 50 - 100% ? Zřejmě nenažranost obchodních řetězců....
Problém bude spíše ve vlastnících, a kopírování druhých. Jak se liší ceny majitele Koloniálu od ceny supermarketu ?
Co to je za nesmysl? "..přičemž největší slevu nabízí prodejce Albert na produkt mletá káva Tchibo Exclusive, jehož cena klesla o 53 %.." Celou dobu vyhání cenu do nebetyčných výšin, (a to nejenou u kávy, ale v podstatě u všeho), aby to pak na týden s velkou pompou zlevnili? Jo, to se pak háže procenty.
Přesně. Třeba s velkým úspěchem nabízí podřadné zahraniční máslo v akci za 45 korun. Údajně prý stálo 52 Kč. Ještě loni je nabízel za 20.
Ze zásady kávu piji doma mám ráda silnou kávu a turka nikde mi pořádnou neudělají
Z jednoho kilogramu kávy se uvaří cca 100 šálků. Pokud stál kilogram kávy 200Kč a pijete dvě kávy za den tak máte náklady na kávu 4 Kč. Při zdražení o 50% je to 6 kč. Za rok je rozdíl 730 Kč. Opravdu vás toto děsí? To že se internet hemží nesmyslnými články od pisálků kteří nic jiného neumí ještě neznamená, že máte přestat používat svůj mozek a nad těmi nesmysly se zamyslet.
doma mám automat na kávu, kam kupuji zrnkovou kávu. Kilo stojí mezi 14 až 16 euro, což je zhruba 400,- Denně vypiju tak 6 hrnečku, nekdy i víc, to znamená tak kolem 30 korun za den, ale přesto kafe pít nepřestanu 🙂
Včera v Polsku 1kg zrnkove kávy asi 200kc. Pokud ti naši podnikatele nedostanou rozum tak se bude nakupovat tam kde si zákazníků váží.
Tak hlavně, aby bylo na zbraně pro Ukrajinu. Káva je podružná. Cukr a mléko také. My se totiž k té Ukrajině cvalem blížíme.
to jsou bláboly