Naprostá většina v supermarketech dostupných tavených sýrů je blaf, co pořádně nejde jíst, bez chuti. Pokud narazím (v nějaké menší prodejně, prodejně menší mlíkárny, apod. - ve velkých supráčích jsem neviděl) na taveňák od Salixu, hned ho beru. To je jiný kafe...
Dělám si vlastní tavený sýr z tvarohu. Kostku tvarohu rozdrobim v misce, lehce poprašim zarovnanou lžičkou sody, trochu osolim a nechám 20min působit. Nakonec do tvarohu vmíchám 1cm plátek rozpuštěného másla.. Mňam!
Možno dochutit paprikou, smaženou cibulkou apod... 😁
Zkusím. Dík za recept. Normálně tavenaky nejím, viděla jsem za komunistů jak se vyrábí.
Věřím, že dnes se tavené sýry už dělají jinak ale za komančů jsem navštívil jednu výrobnu těchto sýrů a od té doby je to ve mě nepřekonatelně divná potravina. Když jsem viděl z čeho to dělají, nafouklé a plesnivé tvrdé sýry, jež byly sváženy z obchodů se tu tavily a pracovnice mi řekla: tavením se zlikvidují všechny plísně a bakterie, takže je neškodný. Možná, kdysi pro ně ale pro mě na celý život - NE!!!
Za komančů jsem byla v mlékárně na brigádě a nic takového jsem neviděla...
Ne všechno co je v tom článek je pravda. Někdo dal dohromady několik fám co kolují různě po mailech a sociálních sítích.
Odkaz
Proč se tedy prodávají, když vlastně škodí ?
Aby se člověk bál najíst...samé jedy....mnoihdy to tak i vypadá a chutná...Tak dobrou chuť
Po operaci-v nemocnici-pokud máte horší krevní obraz-tak vám doporučí-taveňáky nejíst.
Zase součást konkurenčního boje ?