1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 6 měsíci

Naprostá většina v supermarketech dostupných tavených sýrů je blaf, co pořádně nejde jíst, bez chuti. Pokud narazím (v nějaké menší prodejně, prodejně menší mlíkárny, apod. - ve velkých supráčích jsem neviděl) na taveňák od Salixu, hned ho beru. To je jiný kafe...

12
Před 6 měsíci

Dělám si vlastní tavený sýr z tvarohu. Kostku tvarohu rozdrobim v misce, lehce poprašim zarovnanou lžičkou sody, trochu osolim a nechám 20min působit. Nakonec do tvarohu vmíchám 1cm plátek rozpuštěného másla.. Mňam!

Možno dochutit paprikou, smaženou cibulkou apod... 😁

14
Před 6 měsíci
Franta Jetel

Zkusím. Dík za recept. Normálně tavenaky nejím, viděla jsem za komunistů jak se vyrábí.

1
Před 6 měsíci

Věřím, že dnes se tavené sýry už dělají jinak ale za komančů jsem navštívil jednu výrobnu těchto sýrů a od té doby je to ve mě nepřekonatelně divná potravina. Když jsem viděl z čeho to dělají, nafouklé a plesnivé tvrdé sýry, jež byly sváženy z obchodů se tu tavily a pracovnice mi řekla: tavením se zlikvidují všechny plísně a bakterie, takže je neškodný. Možná, kdysi pro ně ale pro mě na celý život - NE!!!

14
Před 6 měsíci
Petr Stejskal

Za komančů jsem byla v mlékárně na brigádě a nic takového jsem neviděla...

11
Zobrazit další 3 reakce
Před 6 měsíci

Ne všechno co je v tom článek je pravda. Někdo dal dohromady několik fám co kolují různě po mailech a sociálních sítích.

Odkaz

8
Před 6 měsíci

Proč se tedy prodávají, když vlastně škodí ?

24
Před 6 měsíci

Aby se člověk bál najíst...samé jedy....mnoihdy to tak i vypadá a chutná...Tak dobrou chuť

3
Před 6 měsíci

Po operaci-v nemocnici-pokud máte horší krevní obraz-tak vám doporučí-taveňáky nejíst.

2
Před 6 měsíci

Zase součást konkurenčního boje ?

7
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt