1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 2 roky

Já tedy nehodlám něco platit dopředu, protože jsem to udělala a již 3 měsíce čekám a nic. Tyhle podvodné e-shopy bohužel budou existovat, nic se proti nim neděje a takže pokud mám něco na dobírku sice zaplatím navíc, ale nepřijdu o peníze, které jsem zaplatila a ještě zboží nedostala. Teď momentálně je to částka 1880,- takže to není asi málo, co myslíte?

14
Před 2 roky
Jarmila Pernerová

souhlasím

4
Před 2 roky

Je mi to jedno, ať to klidně zdraží. Jsem zvyklá, že za služby se platí a ráda ji zaplatím, pokud o ni stojím a, když funguje tak, jak vyhovuje mně.. Rozhodně se nenechám nepřímo nutit k online platbě. Kde nebude možné platit dobírkou, tam přestanu nakupovat, je to jednoduché. Nabídka - poptávka.

57
Před 2 roky
Hana Stojanová

U firmy, kterou nemám prověřenou, používám vždycky jen dobírku, u těch, kde kupuji často, není platba předem žádný problém. Ono koneckonců i u té dobírky se může stát, že sice dostanete škatuli poštou, ale je v ní něco zcela jiného, než jste si objednala, třeba jen nějaký šunt nebo i kus cihly. Dokud nezaplatíte, balík Vám stejně nevydají... Zajíc v pytli tak jako tak.

18
Před 2 roky

Jestliže zrušíte dobírku, automaticky přicházíte o spoustu potencionálních zákazníků, kteří nejsou ochotni platit předem. Proč asi naši předchůdci říkali: nekupuj zajíce v pytli. ?

Když by byla 100% jistota, že předem zaplacené zboží opravdu dolde v pořádku, tak by se možná dalo uvažovat, ale za současného stavu, kdy vám příjde místo mobilu kus kamene apd. zaručeně ne ! Buď zůstane pomyslně bezpečá dobírka, nebo sbohem.

Je mně líto, mohli jste mít zákazníka...

79
Před 2 roky
Beneš Jiří

Kupujte samozřejmě jak chcete, každého úvaha a volba. Ovšem o bezpečné dobírce začala blábolit kdysi Česká televize a je to akorát tak nesmysl. Co naděláte, když Vám dojde dobírkou místo zboží kus cihly, jak se taky kdysi stávalo? Nic. Jedinou obranou je výběr e-shopu a kontrola účtu, kam platím. Pravidlo zní: objednávej jen tam, kde víš, komu dát pár facek ( obrazně ).

12
Před 2 roky

No dobírka stejně neřeší problém, že Vám někdo pošle například kus cihly místo zboží. Prodávám na Aukru a dobírku jsem zrušil už v roce 2009. Naštěstí jsem Aukro+ prodejce a mám vynikající hodnocení, kromě toho Aukro nabízí "Bezpečnou platbu", kdy prodávající obdrží peníze až po odsouhlasení kupujícího.

Samozřejmě pokud je jeden z obchodujících podvodník, nebo nesolidní, pak je to stejně problém.

10
Před 2 roky

Protože zásadně neplatím nic předem a už vůbec ne kartou, tak je mi fakt jedno, že dobírka stojí pár desetikorun. Prostě preferuju "z ručky do ručky".

61
Před 2 roky
Eva Kadlecová

Předem a převodem nebo i kartou se dá zaplatit jen spolehlivým velkým e-shopům jako je třeba zmíněný Mall, nebo těm kde nakupujete často a chovají se solidně. Tem které neznám a použil je po prvé rozhodně nebudu platit předem. Argument, že i na dobírku mě mohou poslat cihlu neberu. Vždy znám rozměry a hmotnost zboží a balík tomu musí odpovídat. V předvánočním shonu je navíc zákazník, který předem nezaplatil přednostně uspokojen, protože ten co peníze poslal už neuteče.

18
Před 2 roky

Jistě potřebují protlačit zlodějno a neseriózní firmy. Objednám zboží a hezky z ruky do ruky. Jen ať hekři pracují na plný výkon. Peníze z nich nikdy nikdo nedostal. Hotovost je hotovost. Karta je jen pro zlost .Vidím to v obchodech. Jak to nefunguje . ano po čase to naskočí. To mám už třikrát zaplaceno. Taky hospody chtějí hotovost. Atd. Tahle loby je zas jen pro okrádání . Nic není za darmo.

26
Před 2 roky
Miroslav Rajtr

Ale brepto.Platba kartou je daleko rychlejsi nez hotove.

22
Zobrazit dalších 5 reakcí
Před 2 roky

Roky objednávám, platím předem dokonce i v Číně, ještě se mi nestalo, že by zboží nepřišlo.Dokonce se mi párkrát stalo, že když zboží z Číny nebylo,tak jsem měla peníze na účtu zpět dříve, než balík.Je třeba číst recenze a u neznámých obchodů neobjednat.Podotykam,jsem důchodkyně a nebojím se toho.

7
Alena Fibingrova

buďte ráda, už se mi podařilo...

4
Před 2 roky

"Nejčastěji mají na uhrazení zboží 14 dnů, prodejce však získá peníze záhy po objednávce.“" - jak se uhradí ZBOŽÍ?? 🙂

1
Před 2 roky
Milan Vik

V zahraničí jsi objednáte zboží z katalogu oni vám pošlou bez placení můžete si ho vyzkoušet nebo vrátit zpátky, když se rozhodnete si ho nechat zaplatit do 6 týdnů potom pošlou upomínku

Před 2 roky

Zboží co si objednám platím zasadně vždy na dobírku nikdy jinak!! Nejsem toiž tak bohatá abych zaplatila předem a v danou chvíli už neměla peníze, ale ještě neměla zboží. A nic na tom nehodlám měnit i když si připlatím.

24
Před 2 roky
Vera Pohanova

Souhlasím s vámi.

3
Před 2 roky

zásilkovna?, že jo?!.... pošta předražená. nerozumim balíku normálně poslanému dobírkou- cena závratná a balíkovnou za 80 kč.....stejná firma, stejný balík, stejné auto co to veze a možná i stejný pošťák....že by kocourkov?? Potom ředitel bere roční odměnu XXX peněz a firma ve ztátě. Znamená to, že ředitel se rovná odměna?? Ať to zkusí u soukromé firmy...

15
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt